Çevre kirliliği, günümüz dünyasının en büyük tehditlerinden biridir. Çeşitli dernekler, şehrin belediyeleri ve duyarlı vatandaşlar ne kadar ellerinden geleni yapsalar da her ülkede belli düzeyde bir kirlilik söz konusu. Bu durum da çevreye olduğu gibi insanların yaşam kalitesine de zarar veriyor. World of Statistics de bu konuda yaptığı çalışmada dünyanın en kirli ülkelerini sıraladı.
Dünyanın en kirli ülkeleri arasında Türkiye kaçıncı sırada?
Dünyanın en kirli ülkeleri arasında 1. sırada Moğolistan yer aldı. Son sırada yani en temiz ülke olarak da Finlandiya yerini aldı. Tabii ki bu karşılaştırmaları yaparken ülkelerin nüfus oranlarını da göz önünde bulundurmak lazım. Ancak sonuç olarak araştırmanın ölçeği nüfusla bir karşılaştırma yapmıyor. Listede çarpıcı sonuçlar söz konusuyken Türkiye’nin sırası da pek iç açıcı gelmedi.
Listenin ilk sıralarında genellikle Orta Doğu ve Afrika ülkeleri yer alırken listenin sonları genellikle İskandinav ülkelerinden oluşuyor. Türkiye’nin de bunların arasında bir yer edinmesi ancak Hindistan’ın tam olarak iki basamak altında yer alması şaşırttı. Öyle ki Hindistan, yaklaşık 1 milyar 412 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi. Tam liste ise aşağıda yer alıyor. İşte dünyanın en kirli ülkeleri listesi!
Ülkelerin en büyük enerji kaynakları hangisi? Türkiye sizi çok şaşırtacak!
Dünya ülkelerinin en çok kullandığı enerji kaynakları belli oldu. Özellikle Türkiye sizi şaşırtacak! İşte detaylar...World of Statistics’in yayınladığı bilgilere göre dünyanın en kirli ülkeleri:
- Moğolistan
- Myanmar Birliği Cumhuriyeti
- Lübnan
- Gana
- Nijerya
- Afganistan
- Bangladeş
- Vietnam
- Nepal
- Peru
- Mısır
- Çin
- Şili
- Venezuela
- İran
- Pakistan
- Kazakistan
- Filipinler
- Hindistan
- Endonezya
- Türkiye
- Suudi Arabistan
- Güney Kore
- Ukrayna
- Rusya
- Meksika
- Güney Afrika
- İtalya
- Polonya
- Brezilya
- Arjantin
- Birleşik Arap Emirlikleri
- Fransa
- İngiltere
- Japonya
- İspanya
- ABD
- Kanada
- Almanya
- Avusturalya
- Slovenya
- Lüksemburg
- Hollanda
- Danimarka
- İsveç
- Avusturya
- Norveç
- İsviçre
- Estonya
- İzlanda
- Finlandiya
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.
Gelişmemiş ülkelerin havalarının kirli olması şaşırtmadı. Kırsal ve ormanlık alanlardaki okullarda öğrencilerin daha kolay öğrendiği bilinir. Belki kirli hava yüzünden gelişememişlerdir.
Yalanın böylesi.
Türkiye’nin havası en kirli şehri bile Hindistan’ın havası en temiz şehrinden kat kat temizdir. Hindistan’ın hava kirliliği üzerine belgeseller çekiliyor, üniversite çalışmaları yapılıyor. Turizm cenneti olan Türkiye’yi Hindistan’ın 2 basamak arkasına koymak yani yan yana göstermek tam bir itibar suikastidir. Suudi Arabistan’da nüfus yoğunluğu bile yok, ısınmak için birşey yakmalarına bile gerek yok nasıl oluyorda hemen arkamızdalar. Bu liste adı sanı duyulmamış çinli üreticileri sürekli zirvede gösteren antutu”nun listesi kadar güvenilir..
Bende inandım.hikaye