Dünyanın en zengin insanları listesinin başında gelen Jeff Bezos oldukça hareketli günler geçiriyor. Ünlü milyarder son olarak geçtiğimiz hafta 20 yıldan uzun süredir üstlendiği Amazon CEO‘luğunu bırakmasıyla gündeme gelmişti. Şimdi ise uzay yolculuğu ile gözler üzerinde.

Blue Origin ismini verdiği şirketiyle uzay turizmini hedefleyen Jeff Bezos, amacına ulaşmak üzere. Tamamı sivillerden oluşan dört kişilik bir ekip kuran başarılı iş insanı, bugün uzaya çıktı. Uzaya yarışında son dakikada ikinci sıraya düşen Bezos, yine bazı konularda ilk olma özelliği taşıyor.

Amazon Yağmur Ormanları artık karbon yuvası

Amazon Yağmur Ormanları artık karbon yuvası

Kritik uyarı: Dünyamızın en büyük oksijen üreten bölgelerinden Amazon Yağmur Ormanları hızla karbon yuvası haline dönüşüyor.

Tamamı sivillerden oluşan ve pilotsuz gerçekleştirilen ilk uçuş

Bildiğiniz üzere Jeff Bezos son günlerde uzaya çıkan ilk zengin değil. Virgin Galactic’in kurucusu Richard Branson, elini biraz daha çabuk tutarak uzaya çıkan ilk milyarder unvanının sahibi oldu. Ancak Bezos, tamamı sivillerden oluşan ve pilotsuz gerçekleştirilen ilk uçuş gerçekleştirdi. Mürettebat üyeleri arasında uzay tecrübesi olan ya da NASA tarafından eğitilmiş herhangi biri yer almıyor. Resmi bir görevli de bulunmuyor.

Jeff Bezos

Uzaya çıkan ekipte Jeff Bezos, kardeşi Mark Bezos, ABD’nin ilk kadın hava güvenliği müfettişi Marry Wallace Funk (82) ve Oliver Daemen (18) yer aldı. Oldukça renkli olan yolcu listesi, uzaya çıkacak en yaşlı ve en genç insanı içeriyor. Böylelikle bu iki alanda da rekor kırılmış oldu. Uçuş uzay turizmi için önemli bir test oldu. İlerleyen dönemlerde daha fazla kişinin uzay turizminin bir parçası olması bekleniyor. Bezos ve mürettebatı, uçuş öncesi ciddi bir eğitim aldılar. Hatta ünlü milyarder bu süreci Instagram üzerinden takipçileriyle paylaşmıştı.

https://www.instagram.com/p/CRgaxboHIIQ/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Blue Origin roketi, bugün saat 16’da Teksas’daki Blue Origin genel merkezinden fırlatıldı. Sorunsuz gerçekleşen kalkışta herhangi bir sorun yaşanmazken, inişin de benzer şekilde sorunsuz olması bekleniyor. Öte yandan, milyarderlerin uzay yarışı doğaya olan etkileri nedeniyle tepki çekiyor. Turizm için uzaya fırlatılan her roket, yüzlerce ton karbondioksitin doğaya salınmasına neden oluyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Uzay turizmi sizce yakın zamanda yaygınlaşacak mı, yoksa sadece zenginlere özel mi kalacak? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz?