1 Nisan 2016 tarihinde hayatımıza giren 4.5G için altyapı çalışmalarına devam ediliyor. Büyük şehirlerde 4.5G’ye geçiş büyük oranda tamamlanırken, nüfusun düşük olduğu bazı bölgeler halen bu teknoloji ile tanışamadı.

4.5G’de yerli üretim için KOBİ seferberliği

Dünya genelinde genişbant internete olan ihtiyacın arttığını vurgulayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, nüfusu 500’den az olan 3 bin 300 yerleşim yeri için müjdeli haberi verdi.

Yüksek hızlı internet artık bir ihtiyaç haline geldi!

Ülkemizde sabit ve mobil internete olan ihtiyacın üst düzeye çıktığını belirten Arslan, açıklamasında kırsal alanlara yüksek hızlı interneti ulaştırmayı bir hedef haline getirdiklerinin altını çiziyor.

17-01/24/45g-internet-1485209080.jpg

4.5G teknolojisinin bu konuda büyük bir avantaj sağladığını ifade eden Arslan, ihaleye açılacak olan proje kapsamında 3 yılın sonunda 3 bin 300 yerleşim yerinde ve yaklaşık 500 bin vatandaşa 4,5G hizmetinin götürülmesini hedeflediklerini belirtiyor.

Ekonomik verimlilik düzeyinin ve rekabet gücünün artırılabilmesi için kamu hizmetlerinin internet ortamında etkin ve etkili sunulabilmesi, işletmelerin, vatandaşların ve kurumların bu hizmetlere elektronik ortamda hızlı bir şekilde ulaşması gerektiğini vurgulayan Bakan Arslan, e-Devlet uygulamalarının gün geçtikçe günlük hayatın bir parçası haline geldiğini ve buna bağlı olarak internet ihtiyacının arttığını belirtiyor.

:: 4.5G ile birlikte sunulan internet hızlarından memnun musunuz?