Amazon, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde, bu senenin Nisan ayında basılı kitaptan çok, elektronik kitap sattığını açıkladı. Amazon, her 100 basılı kitap için 105 elektronik kitap bulunduruyor. Bu elektronik kitaplar, Amazon’un okuyucusu olan Kindle için kullanılıyor.
Bu Yıl Hangi Teknolojiler Geliyor?
İnternet üzerinde alışveriş yapan Amazon, 2011 yılında geçen seneye göre kıyasla tam üç kat daha fazla e-kitap sattı. İngiltere’de açılan Kindle Store, bu başarıya önemli bir katkı sağladı. Kindle Store, basılı kitaptan tam iki kat daha fazla e-kitap satıyor.
Amazon, bu bilgiyi verirken bedava olarak sunduğu e-kitapları listesine koymadı. Bedava olarak verdiği kitaplarla farkın çok daha fazla olacağını belirtti.
İşin ilginç tarafı e-kitapların artması ile birlikte basılı yayınların satışlarının da yükselmesi. Amazon, geçen seneye göre çok daha fazla basılı kitap sattı. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan satışlar son 10 yılın üstünde.
Amazon’un Ceo’su Jeff Bezos bile şaşkınlığını gizleyemedi. E-kitapların satış patlaması yapacaklarını tahmin ediyorlardı fakat bu patlamanın bu kadar erken olması herkesi şaşırttı.
Sonuçta Amazon 15 yıldır kitap satıyor. Son dört yıldır e-kitap işine de girdiler. Her 100 basılı kitap ile kıyasla 115 e-kitabın satılması büyük bir başarı.
:: Tabletlerin kitap okuma alışkanlığını artıracağını düşünüyor musunuz?
devir teknoloji devri normal
sadece tabletlerde değil, akıllı akılsız tüm telefonlarda bunu yapmak mümkün olsa harika olur bence
şu color e-ink’i çıkarın artık 10 inç olsun biraz da çizgiroman okuyalım.
Akılsız telefon pek kalmadı, 2 el’i40 liraya kadar düşmüş olan nokia 6600’da bile pdf, word. txt dosyaları açılıp e-book’lar okunabiliyor. Diğer Symbian, Android ve Windows Mobile telefonlar da da bunlar zaten mümkün.
Ben hala Nokia 6600 kullanıyorum, QReader adlı programda şimdiye kadar 200 civarı e book okudum, normalde bunlar mümkün olmasa ayda 1-2 den fazla kitap okuyamazdım. Herkeze tavsiye ederim.