Uzun süredir gündemde olan ve hepimizin merakla beklediği bir teknolojiyi ilk kez kullanıma sunacak olan Vivo yeni akıllı telefonunu sonunda tanıttı. Bunca zamandır Apple ve Samsung tarafında beklenen bu önemli hamle, Çinli üreticiden geldi. Peki, cihaz ilk izlenimlere göre nasıl çalışıyor?
CES 2018 hakkındaki tüm haberlerimiz için tıklayınız
Vivo ekrandan parmak izi okuyan telefonunu görücüye çıkarttı
Synaptics tarafından birkaç ay önce tanıtılan yeni parmak izi sensörünü kullanan Vivo’nun akıllı telefonu, şimdilik herhangi bir model ismine sahip değil. 6 inç büyüklüğündeki çerçevesiz telefon, Clear ID FS9500 sensörünü OLED ekran ile beraber kullanıyor.
Ekrandan parmak izi okuyan ilk telefon!
Ekranı içinde parmak izi okuyucunun bulunacağı ilk akıllı telefon, Vivo tarafından CES 2018 etkinliğinde tanıtılacak. İşte, ekrandan parmak izi okuyan Vivo akıllı telefon için tanıtım tarihi!Sensörün konumlanması konusunda hepimizin yıllardır alışık olduğu ana ekran butonu bölümünü seçen firma, cihazın parmak dokunuşunuza 0.7 saniye içerisinde tepki verdiğini de açıkladı. Ardından yapılan ilk testlerle de bu süre doğrulandı.
Görsele baktığımızda ilk katmanda Vivo’nun kullandığı cam paneli görüyoruz. Bunun hemen altında inceliği sayesinde parmak izi sensörünü kolayca okuyabilen OLED panel yer alıyor. İşte bu iki bölümün desteğiyle Synaptics’in parmak izi sensörü konumlandırılabiliyor.
Cihazın 2018 içerisinde isim kazanması ve tüm dünyada satışa sunulması bekleniyor.
bunu appel yapsaydı uzaya çıkmış gibi lanse ederdi
Darısı diğer modellerin başına. Amoled ekranlarda olacak mı acaba?
Ekran koruyucu nasıl alacak acaba. Oradayken bir sorsana Tolga.
Özellikler büyük telefonlarda arkaya konumlandırılan parmak izi okuyucusu erişimi zor ve telefon masanın üzerindeyken kullanışsız olan bir çözümdü. Bu çözüm son zamanlarda çıkan birçok gereksiz teknolojiden daha faydalı birşey olmuş. Birde; oled ekranlarda piksellerin bağımsız olması sayesinde çalışan bu teknolojide sanırım ekranın piksel yoğunluğu güvenlik seviyesini etkileyebilir. Yani 400ppi piksel yoğunluğuna sahip bir ekrana göre 575ppi’lık bir ekranın güvenliği daha üst düzey olur herhalde.
yavaş çalışıyor.. ilk nesil sonuçta… tepkime hızı 0,5 in altına düşmedikçe olmaz…
Anladığım kadarıyla 0.2 saniye daha fazla hızla dünyayı kurtaracaksın. Yavaş çalışıyor doğru ama parmak izi okuyucusu değil başka bir şey… Anladın sen onu.
Markayı hiç bilmiyorum vivo da olsa mivo da olsa fark etmez. O telefonu istiyorum 🙂
sonunda LG G3 den terfi edebileceğim gerçek anlamda yenilik getiren bir telefon arzı endam eyledi.
Pixellerin arasına tek tek sensör konulmuyor, ekranın altında ultrasonik ses dalgalarıyla çalışan bir sensör yerleştirmişler, ekran kapalıyken telefonu yatay olarak tutup yandan dikkatli baktığınızda sensörü görebilirsiniz. Videolarınız güzel ama kullandığınız cihazların anahtar özelliklerini genelde araştırmadan yanlış tanıtıyorsunuz. Lütfen biraz takipçilerinizi önemseyin.
wow çok haklı bir yorum ben bilmiyordum lütfen daha dikkatli davranın.
Şişkodan üst düzey bişey beklemek hata olur.
Herifin hayatı ezber.
Eger Apple bu teknolojiyi sunmazsa bu benim son iphonum olur.
Çok gereksiz bir çaba ekran kaplı iken iki hamlede kilit açılıyor. oysa biz tek hamlede çok hızlı bir şekilde telefonu açıyoruz.
Selamlar,
Emeğinize sağlık, sayenizde teknoloji haberlerini takip ediyorum, çok bilgileniyoruz.
Bi sorum olacak,bu parmak izi okuyucu default ta on/off yapmadan ekran üzerinde sürekli açık mı?
VIVO Türkiye gelicek mi gitmişken öğrenseydiniz 🙂
Ekrana parmak okuyucu yaptılar ama pili bir türlü geliştiremediler
Tuş sistemi nasıl iPhone x gibi olursa alınır 😉
Ekranda parmak izi olması kadar saçma bişey yok arkada olunca ne oluyor ki ekranı mı küçülüyor yada kötü mü duruyor hatta ekranda olunca parmak izi okuma hızı ilerleyene kadar yavaş olur ayrıca Türkiye de bu para yı verip kırılmaz ekran kullanmadan kullanan kişi olmaz acaba kırılmaz ekran olunca okur mu ama sanmıyorum
Parmak okuma özelliği ekranda olan bir telefonun vearkadan parmak okuma özelliği olan telefon gibi hata verme olasılığı var mı yok mu