Reklam
    Reklam
    Elektrikli Otomobil

    Elektrikli Otomobiller İlk Nerede Kullanılacak?

    2030’da ortaya çıkacağı tahmin edilen petrol krizi yaşanmaması için, tüm dünya önlem almaya başladı. Bu konuda da en büyük adım, hibrid, yani elektrikle çalışan otomobiller sayesinde atılacak. Petrol tüketimini büyük ölçüde düşerecek olan bu uygulamanın start alacağı tarih, sandığımızdan da yakın.

    Reklam
    Reklam

    Yetkililer, Avrupa’nın 2015’de elektrikli otomobillere geçmeye başlayacağını dile getiriyor. Uygulama ilk olarak İngilitere’nin Londra kentinde gerçekleşecek. Yaklaşık 500 genel şarj noktası ile donatılacak olan şehirde, ileride bu sayı daha da artacak. Ayrıca kamu otoparklarında 2000, iş yerlerinde ise 22.500 şarj noktası Londra’da yer alacak.

    Hem hava kirliliğini hem de petrol tüketimini azaltacak olan bu teknolojinin, gelecek nesillerin en büyük problemini de ortadan kaldıracağı tahmin ediliyor.

    :: Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasını destekliyor musunuz? Bu teknoloji Türkiye’ye sizce ne zaman gelir?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    3 Yorum

    1. SDN Okuru

      turkiyeye mi ? dalga mı bu 🙂

    2. SDN Okuru

      Çok güzel bir uygulama ama çoook geç kaldılar bu uygulama için.Türkiye ‘ye de gelse çok iyi olur aslında.

    3. SDN Okuru

      Türkiye’ye seneye geliyor zaten. Renault, yeni Fluence’in elektrikli versiyonunu sadece Türkiye’de üretecek. Onun dışında Honda’nın Civic’i ve Toyota’nın Prius’u da satışta. Ama bu araçlar çevreye daha az zararlı olmasına rağmen normal otomobil vergisi alınmaya devam ediyor (Civic 55 bin, Prius 94 bin TL) Önce vergiler düşsün, işte o zaman yaygınlaşır.

    Diğer yorumları gör (2) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap