Otomobillerin benzin tüketimi gerek çevreye, gerekse cebimize zarar. Bunu bir nebze olsun düşürebilmek için dizel motorların yaygınlaştırılması ve bio yakıt projeleri yine de geliştiricileri elektrik enerjisinden alıkoyamadı.
Geleceğin mimarı olarak gösterilen TESLA Motors, ABD’de elektrikli araçların yaygınlaşması konusunda çok büyük adımlar attı ancak hala tüm dünya ve otomobil geliştiricileri elektrik enerjisi ile beslenen araçlara sıcak bakmıyor. Yanma işleminin gerçekleştiği her motor tipi ve fosil yakıtlar, hem yeraltından çıkarılırken hem de kullanılırken çevreye çok ciddi zararlar veriyor. Üstelik hiç ekonomik değil.
ABD Hükümeti Enerji Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, 2040 senesinde dahi trafikte bulunan elektrikli araçların sayısı popüler nitelikte olmayacak. ABD’de trafiğe çıkan araçların %82’si fosil yakıtları kullanıyor. Yapılan araştırmalara göre ise bu oran 2040 senesinde %78’e düşecek. Yani 26 sene içinde sadece %4’lük bir oran değişimi yaşanacak.
TESLA Motors ise duruma daha farklı bir açıdan bakıyor. Elektrikli otomobil üretiminin dışında başka gezegenlere hayat getirecek projeleri geliştiren ve uzay kolonisi planları ile de ön plana çıkan şirket, bugünlerde dünyanın etrafını dolaşan bir süper tren dizaynını bitirmek üzere.
Elektrikli araçlar için diğer firmaların da bu furyayı ön plana çıkarmasını bekleyen TESLA Motors, “Geleceğimizi güvence altına almak için artık yakmamamız lazım. Canlı ve stabil enerjiler, tıpkı elektrik gibi.. Bunların üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor.” diyerek diğer otomobil üreticilerinin de dikkatini çekiyor.
:: Elektrikli otomobiller sizce yakın gelecekte mi?
haha tabi ki daha var. Benzin kaynakları tükenene kadar sömürmeye devam.
Abd tabiki istemez elektrikli araclari abd petrolle beslenen bir ulke elektriklj araclar ciktiginda petrolu kime satacak ?
Tabi öyle der abd. O kadar savaş yapıp aldığı petrol yataklarını bitirmeden elektrikli otomobillere izin verir mi. Pil teknolojisinin gelişmesinin engellemesinde de parmakları vardır.
çıksa da çıkarmazlar. Nasıl yok yaygınlaşmamış ya türkiye’de bile yok muydu bunlardan devlet – belediye almamışmıydı. üç beş yere şarj istasyonu konulursa ve astarı kürkünden pahalı hale getirilmezse çok rahat kullanılır. elektrikli mobiletler var millet canavar gibi kullanıyor. E ama tabi bunda devletin kârı yoksa o başka ben küçük bir şehirde yaşıyorum. 50 km hız beni çalıştığım yere de çarşıya da rahatça götürüp getirir. Belki başka birçok şehirde de durum böyledir. Üzerine düşülse yapılır edilir. Bence durum böyle
ABD enerji bakanlığının verileri çok karamsar. 26 senede neler değişir kimbilir. %4 ü nereden çıkarmışlar? Ayrıca belirtilen oranlarda hibrit araçların yüzdesine yer verilmemiş.
tabiki daha var.Petrolü başka nasıl satacak 🙂
Eee var tabii.
Ortadoğunun Kanı ile çıkarılan Petrolünün sonuna daha çok var.
Biliyorduk bu işin böyle olduğunu,Malumun İlanı …
Kızılderili atasözleri var. Şu her şeyi özetliyor.
"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak."
aaa hiç de düşünememiştik
Resimdeki araba Asphalt 8’de vardı 😀
Ona hiç Shell, Exxon Mobil, Chevron, BP, gibi petrol devleri izin verir mi? Dünyayı ucuz yolla sömürmek, çevreyi katletmek varken, çevreci elektrik enerjisi işlerine gelir mi? Bu bir komplo teorisi değildir, artık bilinen bir gerçektir….
P85kw modelleri 530km menzile sahip ve USA satış fiyatı 87k USD seviyesinde. Ve gerçekten araba donanım ve konfor olarak Premium sınıfında. Böyle bir cihazı şirket gelip Türkiye’de üretse ve konfor özelliklerini fiyatı 60bin TL olabilecek düzeye çekse iddia ediyorum ortalık bu arabadan geçilmez. Ayrıca Teslaların supercharging denen bir olayı varki bu süper charge istasyonların tam dolumu 75dk’da yapıyor! Ve onu 30% daha da geliştirmişler daha şimdiden.
Petrol kaynakları dibe vurana kadar elektrik otomobiller yaygınlaşmaz. Bizim ülkede merak ediyorum bu otomobiller yaygınlaşınca elektriğe benzinde olduğu gibi her ay zam yaparlar mı ?
tabı gelmez dunyanın en buyuk sırketlerı petrol sırketı ve neredeyse hepsı abd mensei li yok bıde ulkesıne zarar verecek.
Yine değişen pek bir şey olmaz. Türkiye’yi örnek verirsek. Elektriğimizin büyük bir kısmını doğalgazdan üretiyoruz. Elektrikli araçlar çıkınca elentrik santralleri talep karşılamak için petrolden elektrik üretecek. 🙂
petrolü kurutana kadar başka bir şey kullanılmayacak tabi ki. yüz yılı aşkın süredir petrol kaynakları için savaşıp duranlar son damlasını kullanıp bitirmeden bunun olmazına göz yumamaz.