Milyarder iş insanı Elon Musk, zaman zaman rahatsız edici Twitter paylaşımları yapıyor. Tesla ve SpaceX CEO’sunu özellikle kripto para borsalarını etkileyen yorumları ile biliyoruz. Ancak bazen farklı konularda da görüşlerini dile getiriyor. Son olarak bir paylaşımında toksoplazmoz parazitinin insan beynini yeneceğini iddia etti. Bilim insanları bu parazite sahip insanların daha fazla risk alma davranışları sergilediklerini bulmuştu.

Son altcoin bükücü Elon Musk, tek tweet ile yine fiyatı katladı

Son altcoin bükücü Elon Musk, tek tweet ile yine fiyatı katladı

Kripto paraların yaramaz çocuğu Elon Musk, tweet ile coin yükseltme serüvenine bir yenisini ekledi, Bebek Doge uçtu.

Elon Musk: Toksoplazmoz kaderimizi belirleyecek

Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’da ilginç bir paylaşım yaptı. Ünlü iş insanı, “Toksoplazmoz fareleri, sonra kedileri ve ardından kedi videoları çeken insanları enfekte ediyor.” dedi. Ardından ise, “AI (yapay zeka) çalışmaları İnternet kedi videolarıyla insanüstü zeka eğitimini başardı. Böylece toksoplazmozu kaderimizin gerçek söz sahibi yapıyor.” şeklinde devam etti.

Toksoplazmoz

Peki, Elon Musk bu konuda doğru mu söylüyor? İlk bakışta bu SpaceX’in milyarder kurucusundan bildiğimiz bir meme tweet’i gibi görünebilir. Ama bunda bir miktar gerçek var. Toksoplazmoz, tipik olarak sıçanları ve fareleri enfekte eden tek hücreli bir parazittir. Bilim insanlarına göre parazit, kemirgenlerin zihinlerini etkiliyor. Ardından kedilerde ve insanlarda korkularını kaybetmelerine neden oluyor.

Bu yeni cesur fareler kedilere yaklaşacak, yenecek ve paraziti daha sonra insanlara ileten kedilere aktaracak. Aslında kedilerle simbiyotik bir ilişki içinde. İnsanları ne kadar etkilediğine dair çalışmalar da mevcut. LiveScience‘daki bir makale, toksoplazmoz sahibi kişilerin daha fazla risk alma davranışı sergileyebileceğini öne sürdü.

Elon Musk yapay zeka hakkında konuştu

Çekya’da yaklaşık 600 kişiye ve Türkiye’de 370 kişiye bakan bir araştırma da var. Çalışma, toksoplazmoz testi pozitif çıkanların genel olarak bir araba kazası geçirme olasılığının daha yüksek olduğunu buldu. İşte Elon Musk, fikrini parazitle ilgili bu tür çalışmalara dayandırıyor.

Yine de bir beyin parazitinin insanların insanüstü yapay zeka yaratmasına neden olması pek olası değil. Birincisi, herkesin bir kedisi yok. Ayrıca toksoplazmozun gelişmiş bilgisayar bilimi projeleri yaratma isteği uyandırdığına dair bir kanıt da yok. Ama bu, daha riskli davranışlarda bulunmamıza neden olabilir; Mars’ı kolonileştirmeye çalışmak veya meme tweetleriyle tüm kripto para piyasasını kontrol etmeye çalışmak.