Elon Musk ve saçmalıkları uzun süredir gündemi meşgul ediyor. Musk’ın son skandalı ise Twitter görüntüleme sınırı olarak gündemi meşgul etti. Yaptığı açıklamalarda Twitter kullanıcılarının bundan sonra belirli kısıtlamalar ile platformu kullanabileceklerini işaret eden Elon Musk yeni bir özellikten bahsediyordu. Ancak işin aslı hiçte öyle değilmiş. Twitter’da bir kısıtlamadan ziyade “ödenmemiş faturalar” sorunu varmış. İşte konuyla ilgili detaylar…

Kasada para mı yok? Twitter’ın çökme nedeni ortaya çıktı!

Dün gündem sadece Twitter ile çalkalandı desek yeridir. Birçok kullanıcı Twitter’a giriş yapamadı, yapanlar ise saçma bir görüntüleme sınırlaması ile karşılaştı. Daha sonra Twitter sahibi Elon Musk’ın açıklamalarını takip eden kullanıcılarsa yeni bir sınırlama ile karşılaştıklarını zannetti. Bu yeni sınırlamaya göre günde sadece 600 adet tweet görebiliyordunuz. 600 sınırını aşmanız halinde bir sonraki güne kadar Twitter’da sadece aynı tweetleri görebilecektiniz.

Twitter

Gelen tepkiler ile bu sınırlama daha sonra 800 tweet sayısına çekildi. Ve sınırlamanın kalkmasını isteyenlerin Twitter Blue paketlerine üye olması istendi. Ancak olayın aslı tamamen farklıydı. Elon Musk kendince krizi fırsata çevirmeyi düşünmüş olabilir. Çünkü sınırlama meselesi Musk’ın ödemediği faturaların kullanıcılardan ceremesinin çıkmasından başka bir şey değildi.

Twitter kurucusu, Twitter kullanım sınırıyla ilgili konuştu!

Twitter kurucusu, Twitter kullanım sınırıyla ilgili konuştu!

Dün getirilen Twitter kullanım sınırı olayının yankıları sürüyor. Twitter kurucusu Jack Dorsey, konuya ilişkin bir Tweet attı.

Bloomberg’in haberine göre, Twitter’ın Google Cloud’un “service” ücretini ödemediği ortaya çıktı. Bu ücret aslında Google tarafından kesilmiş bir elektrik faturası gibi. Musk faturaları zamanında ödemediği içinse Google Twitter uygulaması üzerinde bir erişim kısıtlamasına gitti. Elon Musk ise krizi fırsata çevirmek mi istedi yoksa sadece açığını mı kapatmak istedi bilinmez bunun yeni bir özellik olduğunu bildirdi.

Buna göre normal Twitter kullanıcıları günde sadece 600 içerik görebilecekti. Sınırın doldurulması halinde kullanıcı o gün içerisinde gördüğü tweetleri tekrar görüyordu. Yeni tweetleri tekrar görmeniz içinse 24 saatin geçmesi gerekiyordu. Yani her gün sadece 600 tweet görebilirsiniz. Ama aslında olay yeni bir özellikten ziyade sadece Google Cloud servislerine ödenmemiş borçlardan ibaretti.

Twitter

Yaşanan saçma ve gülünç olayla ilgili kafaları kurcalayan tek bir soru var: Bu bir strateji miydi, rezil olmamak için açığı kapatmak mıydı yoksa ileride böyle bir özelliği getirip getirmemek konusunda kullanıcılara yapılan bir test miydi? Siz neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…