Geçtiğimiz günlerde WhatsApp tarafından yeni kullanıcı sözleşmesi oluşturuldu. 8 Şubat 2021’e kadar kullanıcıların sözleşmeyi onaylaması gerektiğini belirten şirket, yeni politikası nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu.Elon Musk tarafından WhatsApp alternatifi olarak tavsiye edilen Signal nedir? sorusuna cevap verdiğimiz Signal uygulama incelemesi ile karşınızdayız.
2500 – 3500 TL arası en iyi akıllı telefonlar
2500 - 3500 TL arası en iyi akıllı telefon modellerini sizler için sıraladık. Teknoloji dünyasındaki üretim maliyetlerinin artışı ülkemizde kurun son durumu ile birleşince kullanıcılar için yeni bir akıllı telefon satın almak...Elon Musk Tweet attı: Signal nedir?
Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirilen özgür ve açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulaması olan Signal ile sesli ve görüntülü aramalar gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra gruplar oluşturabiliyor ve dosyaları, sesli mesajları, görselleri, videoları karşı tarafa gönderebiliyorsunuz.
Android sürümünde SMS’leri de doğrudan bu uygulama üzerinden cevaplayabiliyorsunuz. Signal, WhatsApp ile benzer şekilde kayıt için telefon numarasını temel alıyor ve uçtan uca şifreleme teknolojisini kullanıyor.
Kullanıcıların kimliğini ve veri kanalının bütünlüğünü bağımsız olarak doğrulayabilecekleri mekanizmalar içeriyor. Signal nedir? sorusunun cevabını özetleyecek olursak: WhatsApp karşısında eksiği olmayan bir alternatif.
Elon Musk ‘Signal’ verdi hisseleri uçtu
Elon Musk Signal kullanın dedi ortalık karıştı. Sosyal medyanın sevilen simalarından ve aynı zamanda dünyanın en zengini insanı olan Elon Musk, yeni gündem konusunu ateşledi.Signal inceleme
Sohbet uygulamalarının hayatımıza girmesiyle birlikte bilgi güvenliğinin önemi arttı. Telegram, Signal, WeChat ve Viber gibi birçok alternatifi olan WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulaması ünvanına sahip.
Telegram ve Signal uygulamalarının hem açık kaynak olması hem de daha gelişmiş özellikler ile karşımıza çıkması her iki uygulamayı da tercih listesinin üst sırasında yer almalarını sağlıyor. Ancak sağlanan gelişmiş özelliklere rağmen diğer uygulamaların WhatsApp kadar kullanıcısı bulunmuyor.
Geçtiğimiz yıllarda sohbet sızdırılma sıkandalı sonrasında WhatsApp, kullanıcı gizliliği için uçtan uca şifreleme teknolojisine geçtiğini açıkladı. Birçok kez uygulama içi reklam gösterimi ile gündeme gelen şirket, kullanıcı sözleşmesinde değişikliğe giderek daha fazla veri elde etme imkanı sağladı.
Yayınlanan yeni sözleşme sonrasında on binlerce yeni kullanıcı kazanan ve Elon Musk’ın Twitter üzerinden tavsiye ettiği Signal uygulamasını sizler için inceledik.
2014 yılında yayınlanan uygulamanın iOS, Android, Windows, macOS ve Linux desteği bulunuyor. Kullanıcılar isterse farklı kullanım senaryolarına göre kaynak kodları derleyebiliyor.
Numara sistemine bağlı kalmadan kullanıcı adıyla da arama yapabileceğiniz ve sohbet başlatabileceğiniz Signal, kullanıcı güvenliğinin üst düzeyde olmasını sağlıyor.
Signal Twitter’da Trend Topic oldu!
Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp’ın yeni gizlilik yönergesi, pek çok kullanıcının alternatif uygulamalara yönelmesine neden oldu. Özellikle Elon Musk’ın Twitter üzerinden gizlilik odaklı iletişim uygulaması Signal’i tavsiye etmesi, gözlerin bir anda bu uygulamaya çevrilmesini sağladı.
Hemen yukardaki videomuzu izleyerek, Signal uygulaması hakkında çok daha detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. İyi seyirler.
Ben de silceğim
Signal daha iyi bence
sildim bile
Yıllardır signal kullanırım. Fakat yakın çevrem dışında kimse kullanmıyordu. Şimdi millet buna geçiyor. Çok iyi oldu. Whatshaptan daha iyi gizlilik konusunda.
telegram
en iyisi
Telegramın sadece telefonlara kurduğunuz uygulaması açık kaynak, signalin ise hem istemcisi hem sunucusu açık kaynak. Signal aslında bir protokol whatsapp ve bip dahil hepsi signal protokolüyle çalışıyor çünkü dünyanın en güvenli mesajlaşma protokolü şuan signal. Tabi kapalı kaynak sistemlerde protokolü düzgün çalıştırıp çalıştırmadıklarını göremiyoruz. O yüzden açık kaynak signal her zaman en güvenlisi
Değil. Signal’in sunucularında paylaştığı kodu onaylayabilmemizin hiçbir yolu yok. Signal’i kendi sunucumuzda çalıştırma imkanımız da yok çünkü bunu yapmamızı istemiyorlar. Yapmaya çalışan birkaç kişi oldu, Signal’in geliştiricileri bu kişilerin açtığı servislerin signal.com kullananlara mesaj atmasını engellediler. Tekel bildiğin. Ayrıca signal’ın geliştiricileri otomatik güncelleme özelliği olmaması sebebiyle uygulamayı F-Droid mağazasında yayınlamıyorlar. Signal Whatsapp 2.0 bildiğiniz. Telefon numarası gerektiren bir servisin güvenli olmasının imkanı yok. Bu haberleri konuyu bilen insanlar yazıyor olsa da insanlar en azından gerçekten bilgilenebilse. 22 yıllık XMPP protokolü, yanında da birkaç yıllık Matrix protokolü dururken insanlar sahte servislere düşüp duruyor. Lütfen arkadaşlarınıza Telegram ve Signal önermeyi bırakın.
Sizin öneriniz nedir?
whatsapp’ı silmez bizim teyzeler…
Android olmuyor sildim doğrulama kodu gelmedi
Signal diyince aklıma diş macunu geliyor
Bip yeterli.
Haydi signale
Telegram cloud base olduğu için veriler ne kadar şifreli olsada datanın bir kopyası sunucuda tutuluyor. Bu nedenle sadece uçtan uca açık kaynak şifreli çalışan signal en iyisi.
Telegram mesenger diyorum kesinlikle en iyi alternatif watsapta ilk çıktığı günden itibaren sorunsuz kullanıyorum.
Telegram mesenger yıllardır en iyi uygulama.
Gorende devlet yonetiyorsunuz zannedecek.
Neyin gizliligi?
Arkadaşımıza attığımız şifreler, kredi kartlarımızın fotoğrafları?
Signal yerine dedi de kullanılabilir aslında.
signal yükledim
oda çöp çıktı robot doğrulaması çöp…
uuuu çaça dsfgyuıop