kickstarter, kitle fonlaması, indiegogo, teknolojik ürün

Dünyanın en küçük 4K bilgisayarı: Chuwi LarkBox

Bir zamanlar odaları kaplayan, tonlarca ağırlıkta ve yavaş bilgisayarları, bugün cebimize girecek kadar küçük hale geldi. Chuwi LarkBox, 4K video çıkışına sahip dünyanın en küçük bilgisayarı.

Kitle fonlaması projelerinin belki de en büyük sorunlarından biri isimlendirme. LarkBox başarı kazanmış bir proje olsa da, pek akılda kalıcı bir isme sahip olduğu söylenemez. Bu mini bilgisayar, indiegogo üzerinde, destek aramaya devam ediyor. Peki indiegogo projesi LarkBox nasıl özelliklere sahip?

İzlerken düşündüren Dark benzeri diziler ve filmler

İzlerken düşündüren Dark benzeri diziler ve filmler

Dark dizisi ve karmaşık atmosferi hepimizi etkiledi. İşte yeni sezon sonrası tadı damağında kalanlara Dark benzeri diziler ve filmler listesi.

Chuwi LarkBox ve özellikleri

Bu mini bilgisayar, 64 x 64 x 43 mm boyutlarıyla karşımıza çıkıyor. Avucunuza sığacak kadar küçük olsa da, bu ilginç teknolojik ürünün boyutuna pek aldanmamak gerekiyor. Mini bilgisayar, Intel Celeron J4115 işlemcisini kullanıyor. İşlemci 1.8 Ghz işlem hızına sahip. Mini PC için geliştirilen bu işlemci, Benchmark sonuçlarında kendi sınıfında zirvede yer alıyor.

Depolama tarafında ise 128 GB boyutunda eMMC 5.1 bellek karşımıza çıkıyor. Bu bellek türü, mini PC için tercih edilen, HDD’ye göre çok daha hızlı bir çalışma hızına sahip. SSD gibi hızlı olan bu depolama aygıtları, ne yazık ki takıp çıkarabileceğiniz veya değiştirebileceğiniz bir yapıda değil. Ancak maliyet açısından da çok daha ucuz bir alternatif.

kickstarter, kitle fonlaması, indiegogo, teknolojik ürün

Bu arada bu mini PC, aynı zamanda M.2 SSD/TF yuvasına da sahip. Böylece kutu gibi olan bu bilgisayarı daha yüksek kapasiteli bir hafızayla kullanmanız mümkün. RAM tarafında ise LPDDR 4 6 GB kapasiteyle karşımıza çıkıyor.

Ekran kartı olarak ise Intel UHD Graphics 600 tercih edilmiş. Ve tabii ki mini PC’nin en öne çıkarılan özelliği ise 4K video çıkışına sahip olması. Bunun dışında bilgisayarda 2 USB-A 3.0 ve birer adet HDMI A Type, USB Type-C, Micro SD yuvası ve 3,5 mm kulaklık girişi bulunuyor.

Bluetooth 5.1, Dual band Wi-Fi desteği de yer alan bilgisayar Windows 10 ve Linux desteğine de sahip. Bu arada mini PC hem projektör cihazı hem de akıllı TV olarak da kullanılabiliyor.  Bu ilginç teknolojik ürün 169 dolar fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyor. Boyundan büyük işlere kalkışan bu kitle fonlaması projesi hakkında daha fazla bilgiye indiegogo sayfasından ulaşabilirsiniz.