Reklam
    Reklam
    Akıllı Telefon

    En İyi Sevgili Bulma Uygulamaları

    İnternetin ilk zamanlarında “sevgili bulmak” için MIRcICQ ve MSN gibi programlar kullanırdı. Daha sonra teknolojinin gelişmesi ve akıllı telefonların hayatımıza hükmetmesiyle beraber her şeyde olduğu gibi “sevgili bulma” eylemi de değişiklik gösterdi. Artık insanlar bunun için çöpçatanlık uygulamalarını kullanıyor. Biz de eğer 14 Şubat’ı yalnız geçirenlerdenseniz, bir sonraki 14 Şubat’ı yalnız geçirmemeniz için en iyi sevgili bulma uygulamalarını derleyelim istedik.

    En İyi Sevgili Bulma Uygulamaları

    Tinder

    Ülkemizde en çok kullanılan çöpçatanlık uygulamalarının başında Tinder geliyor. iOS ve Android platformlarında ücretsiz olarak yer alan uygulamaya Facebook hesabınızla giriş yapabiliyorsunuz. Ancak bu noktada uygulamanın hiçbir şekilde Facebook bilgilerinizi paylaşmadığını veya Facebook’ta sizin adınıza herhangi bir ileti göstermediğini belirtmekte fayda var. Uygulamaya giriş yaptığınızda lokasyon bazlı bir arama gerçekleştiriliyor ve size yakın olan kişilerin profillerini görüyorsunuz. Bir profili beğendiğinizde, eğer o kişi de sizin profilinizi beğendiyse eşleşme sağlanıyor ve bundan sonra taraflar birbirlerine özel mesaj gönderebiliyor. Ayrıca arama yaparken yaş ve lokasyon bilgilerini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

    Reklam
    Reklam

    Tinder her ne kadar ücretsiz olsa da, servisin her ay belli bir ücrete tabii olan Tinder Plus üyelik sistemi de bulunuyor. Eğer Tinder Plus üyesi iseniz karşınıza gelen profillerin sınırsız şekilde beğenebiliyor, istediğiniz lokasyonda yer alan profilleri aratabiliyor ve daha önce beğenmediğiniz profiller için ‘geri al’ özelliğini kullanabiliyorsunuz.

     

    Reklam
    Reklam

    Badoo

    Türkiye’de yaygın olarak kullanılan bir diğer sevgili bulma uygulaması ise Badoo. Profilinizi oluşturduktan sonra profil özelliklerinize ve lokasyon bilgilerinize göre profiller bulabildiğiniz Badoo uygulaması iOS, Android ve Windows Phone cihazlarda kullanılabiliyor. Tinder’a nazaran daha çok bir sosyal ağ izlenimi veren Badoo’nun 300 milyona yakın kullanıcısı bulunuyor.

    2006 yılında kurulan ve aralarında Türkiye’nin olduğu 180 ülkede kullanılan servis, freemium üyelik modelini benimsemiş durumda. Yani Badoo’da üyelik açmak her ne kadar ücretsiz olsa da, bazı özelliklerden tam teşekküllü faydalanabilmek için para ödemek gerekiyor.

    Reklam
    Reklam

    OKCupid

    OKCupid, sevgili bulma uygulamaları arasında belki de en eski servislerden biri. Ancak son dönemde popülerliğini nispeten yitirmesi Tinder gibi rakiplerine göre aktif kullanıcı sayısı tarafında biraz geride kalmasına sebep oldu.

    Yine de hem kullanışlı arayüzü hem de profillerde yer alan detaylı bilgiler hâlâ OKCupid’i kullanılabilir kılıyor. Bu arada Türkiye’de OKCupid kullanan insan sayısı oldukça fazla olsa da, sitenin İngilizce olduğunu hatırlatmakta fayda var.

    Reklam
    Reklam

    Hot or Not

    Hot or Not için bir Tinder klonu desek herhalde yanılmış olmayız. iOS, Android ve Windows Phone cihazlarda kullanılabilen ücretsiz çöpçatanlık uygulaması Hot or Not’ta karşınıza çıkan profilleri ya beğeniyorsunuz ya da geçiyorsunuz.

    Eğer beğendiğiniz profiller de sizin profilinizi beğenirse eşleşme sağlanıyor. Ancak bu serviste Tinder’a oranla çok fazla sahte hesabın olması başlıca problemlerden biri.

    MeetMe

    Listemizin son sırasında yer alan MeetMe, aynı Badoo’da olduğu gibi aynı zamanda bir sosyal ağ. Uygulamanın “Tanış” bölümünden yeni insanlarla tanışmak mümkünken, kendi profilinizde aynı Facebook’ta olduğu gibi fotoğraf veya ileti paylaşabiliyorsunuz.

    Şu anda 100 milyon kullanıcısının olduğu belirtilen uygulama iOS ve Android platforlmarında yer alıyor.

    OneHour

    Android ve iOS platformları için geliştirilen mobil uygulama OneHour, kullanıcıların yakın çevrelerindeki diğer kullanıcılarla tanışarak 1 saat boyunca sohbet edebilmelerini sağlıyor. İsim dahil hiçbir kişisel bilgiye ihtiyaç duymadan çalışan uygulama, tamamen anonim olarak kullanılabildiği için, güvenlik konusundaki soru işaretlerini de ortadan kaldırıyor.

    OneHour’u kullanmaya başlamak için, kullanıcının bir selfie çekmesi yeterli oluyor. Fotoğraf galerisinden ya da başka bir uygulamadan fotoğraf yüklenemeyen OneHour, sadece bu selfie ile kullanılabiliyor.

    Selfie yüklendikten sonra, uygulama 5 kilometrelik çevredeki diğer selfie’leri buluyor ve uzaklıklarına göre sıralıyor. Kullanıcı bu aşamada, sadece bulunduğu mekandaki diğer kullanıcıları da tek bir dokunuşla filtreyebiliyor. İki kullanıcı birbirinin selfie’sini karşılıklı beğenirse, eşleşme gerçekleşiyor ve bu iki kişi arasında en fazla 1 saat devam edebilecek olan anlık mesajlaşma başlıyor. 1 saat dolduktan sonra, eşleşmeye ilişkin fotoğraflar da yazışmalar da otomatik olarak siliniyor. Kullanıcı isterse, yeni bir selfie yükleyerek uygulamayı kullanmaya devam edebiliyor.

    :: Sevgili bulma uygulamalarını kullanıyor musunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    71 Yorum

    1. SDN Okuru

      bu uygulamalara sevgiliden çok or….. bulma uygulaması desek daha doğru olur sanırım.

    2. SDN Okuru

      Tinder iyidir. Badoo da iyi mi kotu mu bilemedim

    3. SDN Okuru

      Enginar bey boş işler müdürü müsünüz acaba

    4. SDN Okuru

      Yokluğu bu kadar belli etmeyin la 😀

    5. SDN Okuru

      Bunlar bi işe yarıyor olsaydı zaten bu makaleyi yazmak zorunda kalmazdın admin…

      1. Anonim

        merhaba ben sevıgıl bulmak ıstıyorum talıp varsa gelısın evlenım

    6. SDN Okuru

      Hepsi tirt, hic biri bir ise yaramiyor, en azindan, tinder bado ve hot or not

    7. SDN Okuru

      Elisabeth arkadaşların ilgilenmesi gereken uygulamalar….

    8. SDN Okuru

      Keremcim bize sevgili kaybetme uygulamaları lazım. Yetti bunaldik artık. Kacamiyozda su uygulamalar yuzundrn

    9. SDN Okuru

      SDN bizi mi ezikliyorsun :))

    10. SDN Okuru

      Buralardada aynı facebook gibi sahte hesap kaynıyorsa

    11. SDN Okuru

      SDN iyiden iyiye seviyeyi düsürüyor

    12. SDN Okuru

      Natalie swiec ne alaka dkdjjdkd

    13. SDN Okuru

      Hotnette olaymış iyiymiş

      1. ELIF TAS

        BENDE ARIYORUM AMA BENIMIK ASKER OLSUN IYI DE

    14. SDN Okuru

      Gerek yok beyler Brazzers bana yetiyor:D

    15. SDN Okuru

      alayında para avcıları, travestiler ve fuhuş var. bir kısmıda trde aktif kullanılmıyor zaten.

    16. SDN Okuru

      Güzel araştırma 🙂

    17. SDN Okuru

      Hepsi kullanım açısından tehlikeli programlar. Hiç bir normal insan bu yolla bir sevgili veya arkadaş edinmez. Her iki cinsiyet içinde kurnazlık ve art niyetli düşünce tarzı ile hareket etme çabası olabilir. O yüzden ben erkeğim bana hiç bir şey olmaz benim kaybedecek bir şeyim yok dersen hata yaparsın. İşin özü kullanmayın kullandırmayın illaki kullanacaksanız paranızı kaptırmayın bu uyanıklara. Yok efendim premium yok bilmem ne kimi yiyonuz lan siz 🙂

    18. SDN Okuru

      bu günde güzel tavsiye….

    19. SDN Okuru

      Sağ elden daha sadıksa söyleyin kullanayım

    20. SDN Okuru

      Tinder fgps= Dünyaya açılın 🙂

    21. SDN Okuru

      Hiçbir uygulama gerçek hayatın yerini almaz..

    22. SDN Okuru

      sevgini ne demek zinaya tesebbuse ortaklik yani

    23. SDN Okuru

      happn candır gerisi heyecandır

    24. SDN Okuru

      en iyisi erkeksepeti bence

    25. SDN Okuru

      bura sevgili sitesi değil mi

    26. SDN Okuru

      Tinder düşürme şansınız çok az spor yapmıyorsanız lüks mekanlarda fotoğrafınız yoksa lüks arabanız yoksa bmw mercedes filan tatil fotoğrafınız yoksa çok zor düşme şansı %1 den bile az.İnstagramınızda takipçiniz ve beğeneniz azsa unut çünkü tinderda ki karıların hepsi manken gibi mübarek hepsinin en az 500 takipçicisi var.

    27. Teknoloji Dostu

      Sevgiliariyorum

      1. DURU EKİCİ

        bende sew olalım mı

    28. Teknoloji Dostu

      Diyarbakir yaşıyor köy

    29. Teknoloji Dostu

      Harika
      Güzel
      Güzel
      Güzel güzel
      Güzel

    30. Teknoloji Dostu

      INSTAGRAMDA 2.3K TAKIPCJM VAR TAVLAYABILIRMIYIM ACABA AQ

    31. Tuğçe❤

      ❤ Selam arkadaşlar ❤

    32. zeynep💕

      millet sevgili arıyom

        1. elıf tas

          gunaydın hepınıze cok selem olsun

    33. Anonim

      SEVENER AYILMAZIN GULER YUZLU OLSU

    34. ali

      verdiğin programların yorumlarını okudum hepsi para tuzağı ya sormadan hesaptan para çeker yada para vardır kullanamazsın hesaba giremezsin

    35. UMUT

      Hiç kız arkadaşım yok

    Diğer yorumları gör (70) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap