Teknolojik gelişmeler hayatımızın birçok alanına dokunduğu gibi kitap okuma yöntemlerimizi de zenginleştirdi. Özellikle e-kitap okuyucusu sayesinde daha pratik şekilde okumalar yapabiliyoruz. Bu bağlamda daha fazla okuma yapmanıza katkı sağlayacak en iyi e-kitap okuyucuları listesiyle karşınızdayız.
Seçiminizi yapmadan e-kitap okuyucusu alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini de yazımızda açıkladık. Belirttiğimiz unsurları göz önüne alarak hem kolay hem de doğru tercihi yapabilirsiniz.
E-kitap okuyucusu alırken dikkat edilmesi gerekenler
Her ürün grubunda olduğu gibi e-kitap okuyucularını da birbirinden ayıran unsurlar var. E-kitap okuyucusu seçerken ilk olarak tasarıma dikkat etmelisiniz. Hafif ve okuma için uygun boyutlarda olması, pratiklik anlamında size avantaj sağlayacaktır.
Ekranın yüksek parlaklıklara çıkmaması ve siyah-beyaz olması da e-kitap okuyucu modellerini tercih sebebi yapacaktır. Hem uzun pil ömrü hem de gözleriniz yorulmaması adına ekran önemli noktalardan biridir. En iyi e-kitap okuyucuları listemizde de bu konuda cazip ürünler seçtik.
Pil ömrünü direkt etkileyen unsur ekrandan bahsetmişken, bataryayı da atlamayalım. Yüksek pil kapasiteli cihazlar uzun süreler okuma yapmanızı sağlayacaktır.
Diğer yandan e-kitap okuyucusu alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur uyumlu dosya formatlarıdır. Cihaz ne kadar çok formatı destekliyorsa, sizin de elinizi o kadar rahatlatacaktır.
Temel gereksinimlerin ardından ekstra özellikleri de atlamamalıyız. Özellikle kalem desteği ve not alma imkanına sahip modeller, birçok kişinin daha çok ilgisini çekecektir.
En iyi e-kitap okuyucuları
Ürün grubundaki kendini kanıtlamış markaların öne çıkan modellerini bir araya getirdik. Derlememizde her bütçeye göre seçenek yer alıyor. Dilerseniz lafı uzatmadan cihazlara bakalım.
1 – Kobo Libra H20
Derlediğimiz alternatifler arasında öne çıkan modellerden biri Kobo Libra H20 oluyor. Siyah-beyaz ve renkli seçenklerine sahip ürün, ComforLight Pro teknolojisi sayesinde mavi ışığı azaltıyor. Bu yüzden cihaz size konforlu okuma yapma imkanı sunuyor. 50 yazı tipi boyutu ve 11 yazı stili ile ektronik kitap okuyucusu özelleştirme tarafında da öne çıkıyor.
7 inç boyutunda ve HD çözünürlüklü ekrana sahip model, okumanız sırasında size not alma ve önemli gördüğünüz noktaları vurgulama şansı tanıyor. 14 farklı format desteğine sahip cihaz, ayrıca en iyi e-kitap okuyucuları listemizdeki ürün 8 GB depolama alanına sahip.
Diğer yandan 1.200 mAh pil kapasitesine sahip Libra H20, tek şarjla haftalarca kullanım ömrü sunuyor.
Ürünü buradan satın alabilirsiniz.
2 – Onyx Boox Nova 3
Nova 3 modeli, 7.8 inç büyüklüğünde ve renkli ekranıyla karşımıza çıkıyor. E INK Kaleido Plus renk filtresine sahip cihazda, not almanızı kolaylaştıracak kalem desteği de var. Cihazın ekranının renkli olması; dergi ve çizgi roman gibi okumalarınızda size daha keyifli bir deneyim sunacaktır.
En iyi e-kitap okuyucuları listemizdeki cihaz, donanım tarafıyla da dikkat çekiyor. Android 10 tabanlı model, 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahip. Ayrıca 3.150 mAh pil kapasitesi size uzun kullanım ömrü verecektir.
Ürünü buradan satın alabilirsiniz.
3 – Kobo Clara Hd
Listemizdeki Kobo ürünlerinden Clara, 6 inç boyutunda siyah beyaz ekranıyla tüketici karşısına çıkıyor. Comfortlight Pro teknolojisiyle gözleriniz için konforlu bir okuma deneyimi vaat eden model, 512 MB RAM ve 8 GB depolama alanına sahip. Cihazın 8 GB hafızası, 6.000 adete kadar elektronik kitabı saklama imkanı sunuyor.
Ayrıca pil tarafında 1.500 mAh kapasite bizi karşılıyor. Bu kapasite size, tek şarjla haftalarca okuma yapma şansı tanıyor.
Ürünü buradan satın alabilirsiniz.
4 – Onyx Boox Poke 3e
En iyi e-kitap okuyucuları listemizdeki model, 6 inç boyutunda ve 1488 x 1072 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip. Marka, 4. Nesil E Ink HD Carta teknolojisini kullandığı cihazın, kağıt benzeri bir okuma deneyimi sunduğunu belirtiyor.
Diğer yandan 32 GB dahili depolama ve 2 GB RAM kapasitesine sahip cihaz, 1.500 mAh pil kapasitesiyle geliyor. Ayrıca üründe, Android 10 işletim sistemi var.
Yukarıda açıkladığımız ürünlerin yanı sıra listemizde farklı alternatifler yer alıyor. Tavsiye ettiğimiz tüm ürünlere ve fiyat bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Önerdiğimiz tüm ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.
Bir çok üretici var, açık sistem cihazlar tercih edilebilir. Mesela toshibanın 2500 mah pil ömrü olan bir cihazı var model adı bk-6200 aliexpresste filan 8gb modeli 500 tl civarı. Kara düzen usb ve micro bellek kartıyla kopyalama yapılıyor wifi touch screen yok. Rusyada pocketbook markası var. Çok baaşarılı açık sistemler. Ebook reader kesinlikle gereksiz bir yatırım değil. E ink ekran şart.
Aşırı pahalı bu parayı bunlara vereceğime 3 yıl önce tablet aldım 10 inç sadece okumak için kullanıyorum 4-5 gün şarjı gidiyor zaten okuma programı tonla var göz yormayacak ayarları yapıyor uygulamalar çok rahat ediyorum Google drive hesabımda 2 TB e kitap, cizgi roman ve manga birikmiş çok yaşa e kitaplar
Ben klasik okuyuculardanım. Kitap kokusu olmazda olmaz. Kitap hissiyatı ve sayfa çevirme sesi olmazsa olmaz. Maalesef e-kitap okumam.
Bazı e-kitap satışı yapan internet siteleri sadece kendi sattıkları e-kitap okuyucularında şifresi açılabilen dosya biçimleri üzerinden e-kitap satışlarını gerçekleştiriyorlar. Bu sebeple, e-kitap okuyucusunda Android işletim sistemi mevcut olmalı ki, bu internet sitelerinin Android uygulamaları üzerinden e-kitaplar rahatlıkla okunabilsin. Ayrıca, e-kitap okuyucularının fiyatları aynı ekran boyutlarındaki tablet fiyatlarına düşürülmeli ki, insanlar onları rahatlıkla satın alarak kitap okuma alışkanlığı kazansın.