Ses dosyaları üzerinde çalışması gerekenler için en iyi ücretsiz ses düzenleme yazılımları ile karşınızdayız. Listemizdeki ücretsiz ses düzenleme yazılımları sayesinde maliyet, zaman ve uğraş süreçlerini en aza indirgemeniz mümkün.
En iyi ücretsiz ses düzenleme programları 2018
2018 yılı için hazırladığımız bu içerikte sizler için sıraladığımız profesyonel seviyede ses düzenleme araçları, kullanıcı dostu arayüzleri sayesinde yeni kullanıcı olsanız bile zorluk çekmemenizi sağlayacak. YouTube vb. platformlar için kendi çektiğiniz filmler için ses düzenlemek veya eski müzik medyalarını MP3 gibi dijital formatlara çevirmek bu yazılımlarla oldukça kolay. Yazılımların birçoğu Windows, macOS ve Linux uyumluluğu sunmasıyla geniş bir kitleye hitap ediyor.
İşte en iyi ücretsiz ses düzenleme yazılımları listemiz…
Audacity
Windows, macOS ve Linux uyumluluğuna sahip olan Audacity, mevcut en iyi ücretsiz ses düzenleyici desek yeridir. Esnek ve güçlü bir yazılım olmasıyla öne çıkan Audacity hali hazırda birçok podcast için kullanılmakta. Sunduğu bütünleşik araçlar ile kayıtlı dosyaları, mikrofondan yakalanan sesleri, müzik akışlarını ve podcastleri düzenleme olanağına sahipsiniz.
Ses biçimlerinin çoğuna sunulan destek sayesinde hem içe aktarma hem de dışa aktarma konusunda da sıkıntı yaşamayacaksınız. Yine bütünleşik efektler de oldukça başarılı. Ayrıca, üçüncü taraf eklentiler için sunulan destek de cabası.
Oceanaudio
Oceanaudio da tüm platformlar için destek sunuyor. Kolay, hızlı ve güçlü ses düzenleme yazılımı çok fazla özellikle öne çıkmıyor ancak günlük ses düzenleme ihtiyaçları için oldukça pratik. Öte yandan, gerçek zamanlı efekt ön izleme sayesinde her defasında değişiklikleri uygulayıp deneme yapmadan hız kazanmanız mümkün.
Yüksek hassasiyetli seçim aracı aynı efekti, aynı efekti bir dosyanın birden fazla kısmına eklemenizde büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca yazılım, hem yerel depolanan dosyalarda hem de çevrimiçi barındırılan dosyalarda çalışma olanağı sunuyor. Eklentiler ile uyumluluk ve ses dosyalarını zil tonu olarak kaydetme özellikleri de yazılımın diğer detayları arasında.
Free Audio Editor
Sadece Windows uyumlu Free Audio Editor, başarılı tasarlanmış arayüz ve dışa aktarma seçenekleri ile öne çıkıyor. Mükemmel kayıtlar veya arka plan gürültüsü temizleme gibi özellikler sunmayan yazılım, daha çok kırpma ve ses dosyalarını dönüştürme odaklı.
Şimdiye kadar hiç bu türde yazılımlar kullanmayan bir kişinin bile Free Audio Editor ile hiç sorun yaşamayacaktır. Ayrıca, müzik dosyaları için kapak görselleri ile birlikte kolayca metadata düzenleme de bu yazılımı farklı kılıyor.
Ashampoo Music Studio 2018
Ashampoo Music Studio 2018 de sadece Windows ile çalışıyor. Kullanımı kolay, iyi tasarlanmış arayüz ve medya yönetim araçları ile dikkat çeken yazılım, daha karşılama ekranında tam olarak ne yapmanız gerektiğini seçmenizi sağlıyor. Yazılımın eksi yönü ise sadece tek parça düzenleyebilmesi. Dosya ayırma, kırpma ve ses normalleştirme içinse oldukça pratik.
Gelişmiş gürültü azaltma araçları veya düzeltici filtreler sunulmadığını ise belirtelim. Adında da geçtiği gibi müzik odaklı olan yazılım şarkı çalma, yönetme, çalma listesi oluşturma, metadata düzenleme konusunda iyi araçlara sahip. CD etiketi veya kutusu oluşturma ile elinizdeki diskleri kopyalama ve yazdırma için araçlar sağlandığını da not olarak düşelim.
Acoustica Basic Edition
Windows ve macOS uyumlu Acoustica Basic Edition diğerlerine göre daha gelişmiş bir düzenleyici. Yazılım özellikle efekt katmanlama konusunda oldukça başarılı. Müzik üretimi konusunda güçlü olan yazılım ile kendi kayıtlarınızı yapmak, bilgisayarınızdaki dosyaları açmak, CD’lerden parçaları içe aktarıp düzenlemek ve dosyaları istediğiniz biçimde dışa aktarmak mümkün.
Öte yandan en güncel sürüm olan Acoustica 7 için ücretsiz sürüm bulunmuyor. Acoustica Basic Edition bir önceki sürüm olarak sunuluyor. Haliyle bu sürümde bazı eksiklikler bulunuyor. Çoklu parça düzenleme ve 7.1 çevresel ses desteği bunlardan bazıları. Yine de Acoustica oldukça yeterli.
Reaper da olmalıydı. Ücretli olarak Ableton veya FL Studio tercih ediyorum.
Ben ücretsiz olarak Garageband tercih ediyorum ve kuru fasulye’den sonra gaz çıkarmayı müthiş tercih ediyorum. Tavsiye ederim.
Ücretsiz olarak arttırabilirsiniz
Slm wav dosyasını binary çeviren yazılım.hangisi
Cool edit pro
Bunu önerdiler ama sizede sormak istedim
Merhaba Arkadaşlar
Android telefonda ses kayıt programı ile kaydedilmiş bir ses kaydımız var. Lakin ses kaydı yapılırken hoparlör açık olduğu için konuşan kişinin sesi boğuk çıkıyor ve ses anlaşılmıyor .
1- bu ses boğukluğunu tam olarak hangi program ile nasıl netleştiririz?
2- Bu ses kaydını yazılı metne ( pdf ,word) nasıl dönüştürebiliriz?
Google’daki okuyup / konuşup metne çevirme özelliği hariç.
Sizden yardımınızı önemle rica ederim.
Eğer mahkemelik bir durum varsa bilirkişi yapıyor o işi. Kendi netleştirip yazıya döküyor. Sizin delil olarak sunmanız yeterli.
Eğer mahkemelik bir durum varsa bilirkişi sesi netleştirip döküm yapıyor.
Bana en iyisi Acoustica Basic Edition gibi geldi. Ama ihtiyaca göre değişir tabii.
Cok iyi