Sera gazı salınımının etkisi ile tüm dünyada küresel ısınma etkisini artırmaya devam ediyor. Küresel ısınmanın etkileri son dönemde daha fazla görülmeye başladı. 3 Temmuz 2023 tarihinde kırılan dünyanın en sıcak günü rekoru, 4 Temmuz itibarıyla yenilendi.
2 gün üst üste en sıcak gün rekoru kırıldı
3 Temmuz Pazartesi günü küresel ortamala sıcaklık 17,01 dereceye çıkarak yeni bir rekor kırıldı. Ağustos 2016 tarihindeki 16.92 derecelik rekoru geride bırakan bu rakamın hükmü ise uzun sürmedi. 4 Temmuz Salı günü ölçülen yeni rakamlarla birlikte en sıcak gün rekoru da el değiştirmiş oldu.
Küresel ortalama sıcaklığın 17,18 derece ölçüldüğü 4 Temmuz 2023 tarihi en sıcak gün olarak tarihe geçerken, 3 Temmuz’daki sıcaklık rekoru ise 24 saat içinde yeniden kırılmış oldu. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi bünyesinde görev yapan Ulusal Çevresel Tahmin Merkezleri’nden (NCEP) alınan verilere göre, küresel ortalama günlük sıcaklık 17.18 dereceye ulaştı.
Salınan sera gazlarının etkisi ile oluşan iklim krizi son yıllarda hava sıcaklıklarında büyük değişimlere neden oluyor. Son yılların en sıcak yazlarından birini geçirdiğimiz bugünlerde, uzmanlar önümüzdeki 6 haftalık dönemde yeni rekorların kırılabileceğini ifade ediyor.
Bahar aylarında Asya’daki birçok ülkede sıcaklık rekorları kırılırken, ABD’nin güney kesimlerinde de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ayrıca İngiltere de tarihin en yüksek sıcaklıkları ile boğuşuyor. Diğer yandan Kuzey Denizi’nde ve Antarktika’da da sıcaklıkların oldukça yüksek seviyelere çıktığı ifade ediliyor.
Son 120 bin yılın en sıcak günlerini geçirdiğimiz bu dönemde sıcaklıkların daha da artmasından endişe ediliyor. Peki siz iki gün üst üste kırılan e sıcak gün rekoru hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşbilirsiniz.
İşte bu küresel ısınma sorunu benim de çalışmalarımda ısrar etmemdeki nedenlerin başında geliyor. Hayatım sona ermeden insanoğluna katkıda bulunabilirsem belki dünyanın kurtarılmasına az da olsa faydalı olabilirim. Gelecekte güneş enerjisi ile hareket edebilen anti yerçekimi sistemine sahip uzay araçları yaparsak, belki güneşi biraz da olsa perdeleme imkânına sahip olabiliriz.
Sayın editör Gökberk bey sanırım yorum olarak yazdıklarıma inanmadınız. Yine inanmamaya devam edin de, ben yine tekrar ediyorum; anti yerçekimi sistemini tamamen keşfettim. Bundan sonra yapmam gereken uçan bir prototiptir. Geçen yıl 3 volt ile yerde hareket eden bir prototip yapmıştım, bu yıl o prototipi daha da geliştirerek daha yüksek performansta çalışmasını sağladım. Dünya dahili sistem itkisine inanmıyor diye sizin de hiç mümkün olmayacağına inanmanız çok üzücü. Her neyse bekleyin sağlığımız izin verirse palavra atmadığıma er veya geç şahit olacaksınız.