Reklam
    Reklam
    Popüler Bilim

    ESA Astronotları Mağaraya Kapatıyor

    Avrupa Uzay Ajansı (ESA), astronotlarını uzaydaki zor yaşam koşullarına hazırlamak amacıyla, sıkı bir eğitim sisteminden geçiriyor.

    ESA astronotları yalnızca kara ya da havada eğitim yapmakla kalmayıp, barındırdığı nem nedeniyle insan vücudunun en zor uyum sağlayabileceği habitatlardan biri olan mağarada da antrenmanlarını gerçekleştiriyorlar.

    Reklam
    Reklam

    ESA astronotları mağarada antrenman yapıyor

    ESA astronotları “Latter” adındaki eğitim kapsamında, yerin yüzlerce metre derinliğindeki mağaralarda bir dizi antrenmana tabi tutuluyorlar.

    Uzaydaki beklenmedik koşullara uyum sağlamak amacıyla yapılan antrenmanlar kapsamında astronotların ani olaylara verdikleri reaksiyonlar ölçülüyor.

    ESA’nın söz konusu eğitimine dünyanın pek çok farklı ülkesinden sınırlı sayıda astronot katılabiliyor.

    Reklam
    Reklam

    Mevcut ESA mağara antrenmanı kadrosunda; ESA Astronotu Pedro Duque, Japon Astronot Aki Hoshide, Çin Astronot Ye Guangfu, Rus Kozmonot Sergey Korsakov, NASA Astronotları Jessica Meir ve Richard Arnold yer alıyor.

    Yeterli ses yankısı ve ışık varlığı bulunmayan mağaralarda gerçekleştirilen antrenmanların, astronotların duyu ve algılama kabiliyetlerine katkıda bulunduğu ifade ediliyor.

    Reklam
    Reklam

    ESA’nın uzaya göndereceği astronotların belirlenmesi noktasında mağara antrenmanlarının belirleyici olduğu Digital Trends’deki haberde yer aldı.

    :: ESA’nın astronotlarına uyguladığı mağara antrenman teknikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

     

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap