“Eski Huawei cep telefonları nasıl özelliklere sahip?” diye hiç kendinize sordunuz mu? Bugün gördüğümüz akıllı telefonları üreten bütün firmaların köklü bir geçmişi var. Bu Çinli firma da onlardan bir tanesi.
Bu yazımızda Huawei’nin 2008 yılında piyasaya sürmüş olduğu bazı telefonlara bakacağız. Eski Huawei telefonları, tıpkı diğer birçok telefon gibi, büyük bir yol katetti. Bu yazıda 10 adet cep telefonu bulunuyor.
Sizler için derlediğimiz bu içeriği okurken nostalji rüzgarına kapılmaya ve 12 sene önceki hâlinize dönmeye hazır olun. Toplumda takoz telefon olarak adlandırılan modeller sizleri bekliyor. Dilerseniz yazımıza geçelim.
Eski Huawei cep telefonları nasıl özelliklere sahip?
Akıllı telefon pazarında Samsung’u geçmeyi başaran bu ekibin 12 yıl önce satışa sunduğu telefonları seçerken “takoz telefon” imajından sapmayan modelleri ele aldık. Sizi ilk olarak Huawei T161L ile tanıştıralım.
Ne yazık ki bu telefonda alışılageldiği üzere pek fazla özellik bulunmuyor. 2008 yılının üçüncü çeyreğinde duyurulan T161L, Mini-SIM yapısını kullanıyor. Ekran boyutu 1.4 inç olan bu telefon, bünyesinde tek renkli grafikleri barındırıyor.
Ekran çözünürlüğü 68 x 96 piksel olan T161L, piksel yoğunluğu konusunda yaklaşık 84 PPI ile karşımıza çıkıyor. Kendisinin rehberine 100 kişiyi kaydedebiliyorsunuz. Arama kayıtlarında ise en son aradığınız 10 kişiyi, sizi en son arayan 10 kişiyi ve 10 cevapsız aramayı depolayabiliyorsunuz.
Bu telefonun mesaj kısmında en fazla 50 adet kısa mesaj (SMS) barındırılabiliyor. T161L; hesap makinesine, kelimeleri otomatik bir şekilde tamamlama sistemine, çıkartılabilir bataryaya ve çeşitli oyunlara ev sahipliği yapıyor.
Huawei T211
Huawei T211, 2008 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürüldü. Kendisinde Mini-SIM altyapısı bulunuyor. Ekran boyutu 1.5 inç olan bu telefonun ekran çözünürlüğü 128 x 128 ve piksel yoğunluğu yaklaşık 121 PPI.
65K renk derinliği ile karşımıza çıkan T211, tek renkli likit kristal bir ekran (CSTN) eşliğinde üretildi. Arama kayıtlarında ise en son aradığınız 10 kişiyi, sizi en son arayan 10 kişiyi ve 10 cevapsız aramayı depolayabiliyorsunuz.
Bu telefonun da mesaj kısmında en fazla 50 adet mesaj bulundurulabiliyor. Kendisinde hoparlör ve FM radyo mevcut. Son olarak T211 modelinin kendi kutusundan çeşitli oyunlar, hesap makinesi, kelimeleri otomatik bir şekilde tamamlama sistemi ve çıkartılabilir batarya ile çıktığını belirtelim.
Huawei T261L
T161L modelinin abisi olan T261L, Mini-SIM özelliğine sahip. T261L modeli, T211 modeli ile aynı ekran özelliklerine sahip. Ayrıca kendisinin arama kayıtlarındaki depolama kapasitesi de T211 ile aynı.
Son olarak FM radyo, oyunlar, hesap makinesi, otomatik düzeltme ve çıkartılabilir batarya özellikleri de bu modelin T211 cihazının izinden gittiğini gösteriyor. Kısacası T261L ile T211 arasında, tasarım hariç, bir fark bulunmuyor.
O dönemler de çok şık telefonlar üretmişler ama hiç bizim piyasaya girmediği için yeni haberimiz oluyor 🙂 Nokia’nın sıradanlaşma, Sony Ericsson’un zirve dönemleri…
Hiç birini kullanmadım, kullanan olduğunu da sanmıyorum…
Küllerjnden doğan #Huawei günümüzde samsung un en büyük rakibi 2021 yılında zirve yapıp samsung tahtına oturduğunda hiç şaşırmayın derirm 🖖😉
Hepsi Nokia karşısında çöp Nokia varken hueaiyi kim alırdı.
3g 4g telefonları var nokianin ses kalitesi fotoğraf görüntüsü net olan gold tan gümüş kapaklı harika telefonları nokianin
Nokia 8800 sracco KIZAKLI
Nokia E 51 3.G
NOKIA 7390 3.G. 4G
NOKIA E90 KLAVYELI 128GB HAFIZA KARTLI
MP3 MP4 GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME OLAN TELEFONLARI KÜÇÜK TELEFON AMA YAPTIĞI IS BÜYÜK NOKIANIN HALEN ILGI CEKIYOR VE BIR ÇOK KULLANICISI VAR
Sondaki huaweide reisde efsoymuş
Sondaki huawei reisde efsoymuş
Güzel sunum fakat takozdan android ve dokunmatik ekrana geçtiği dönemden günümüze kadar gelen degisim içinde ayrıca bir paylaşım bekliyoruz firmayı ilk tanımam telefon jarz aletleri üzerine oldu sonra laptop için Dubai’den simkart modem almıştım telefonda çağ atladılar 👍⛩️