NASA, yakın zamanda James Webb Uzay Teleskobu tarafından yakalanan Satürn’ün muhteşem bir görüntüsünü paylaştı
2034’te başlaması beklenen Dragonfly görevi ile NASA, genel anlamda Dünya’ya en çok benzeyen uyduya doğru yolacak çıkacak.
Araştırmacıların en çok merak ettiği gök cismi olan Titan, JWST tarafından çekilen ilk görüntüler ile gözler önüne seriliyor.
Genellikle Satürn’ü etkileyici halkaları ile tanıyor olsak da Neptün de sahip olduğu halkalar ile oldukça etkileyici görünüyor.
Yapılan son çalışmalar, Satürn halkalarının uzun süre önce yok olan Chrysalis isimli bir uydudan oluştuğunu öne sürüyor.
NASA Eylül ayı içerisinde gökyüzünde yaşanacak dikkat çekici olayları bir araya getiren bir paylaşımda bulundu.
Dünya ve Titan arasındaki benzerlikler araştırmaları hızlandırırken, yapılan çalışmalar yeni ortak noktalar ortaya koyuyor.
Cassini verileri, Satürn uydusundaki metanın kaynağının bilinmediğini gösteriyor. Ancak metanojen (mikroplardan) kaynaklı olabilir mi?
NASA’daki bilim insanları Satürn uydusu Enceladus üzerinde okyanusta bulunabilecek yaşam için en temel malzemelere ulaştı. Buzlu Ay olarak adlandırılan uydu heyecanlandırdı.
Bilim insanları tarafından araştırılan Satürn’de bir günün kaç saat sürdüğü konusu için cevap bulundu. Satürn’ün tam bir gününü hesaplamak adına gerekli verilere ulaşıldı!
Titan okyanusu, Dünya benzeri yapısıyla Güneş sistemindeki en çok merak edilen yapılar arasında yer alıyor. Araştırmacılar, Titan okyanusu için bir laboratuvar ortamı oluşturdu.