Facebook, Meta’nın resmi blog sayfası aracılığıyla yeni bir blog yazısı yayınladı. Şirket, yeni dönemde yüksek riskli kategorisine aldığı bazı hesaplarda iki faktörlü doğrulama (2FA) özelliğini zorunlu hale getireceğini belirtti. Bu sayede güvenlik tehditlerinin önüne geçilecek.
Facebook Protect projesi genişliyor
Geçtiğimiz aylarda Facebook Protect isimli projesini duyuran şirket, şimdi de bu projenin kapsamını genişletmeye karar verdi. Meta projesiyle önümüzdeki süreçte sosyal medya alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefleyen Facebook; gazeteciler, siyasiler, hükümet yetkilileri ve insan hakları savunucuları gibi risk altında olan kişilere özel olarak iki faktörlü doğrulama uygulamasını zorunlu hale getirecek.
Facebook’un yeni güvenlik programı, iki faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik özelliklerini daha basit hale getirerek kullanılabilirliğini artıracak. Potansiyel bilgisayar korsanlarının ve siber tehditlerin tespitini kolaylaştıracak bu yeni sistemle, hem sayfalar ve gruplar hem de hesaplar için ekstra güvenlik önlemleri alınacak.
İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin belli eyaletinde pilot uygulama olarak denenen Facebook Protect, 2020 yılındaki ABD Başkanlık Seçimleri ile yanlış bilgilerin dağılmasını engellemek ve kötüye kullanımın önüne geçilmesi için kullanılmıştı.
Meta tarafından yapılan açıklamaya göre yeni uygulama şu an için toplamda 1.5 milyon hesap için devreye sokuldu. ABD’deki seçimlerin ardından Hindistan ve Portekiz gibi 50’den fazla ülkede uygulanan bu sistem, 2022’nin sonuna değin çok daha fazla ülke için hizmet verecek.
Facebook tarafından paylaşılan rakamlara göre yeni güvenlik sistemine geçirilen 1.5 milyon hesaptan neredeyse 950 bin tanesi iki faktörlü doğrulamayı aktif hale getirmiş vaziyette.
Şirket, 2FA özelliğini devreye almayan tüm hesapların risk taşıdığını ve gelecekte bu özelliğin herkes için zorunlu hale getirilebileceğini açıkladı. Bununla birlikte gazeteciler ve siyasiler gibi yüksek risk gurubuna alınan kişilerin hesapları geçici olarak kitlenecek. Bu hesaplar silinmeyecek ama iki faktörlü doğrulamaya geçene kadar da hesaplarına erişim sağlayamayacaklar.
Peki sizler Facebook’un iki faktörlü doğrulamayı zorunlu hale getirmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı lütfen ihmal etmeyin.