Popüler sosyal medya uygulaması Facebook‘un, yüksek hızlı veri alımlarını sağlayacak, lazer tabanlı internet deneyimi çalışmalarına başladığı belirtiliyor.

Connectivity Lab‘ın yayınladığı bir araştırma makalesi, lazer ışınlarını kullanarak, uzak bölgelere yönelik olarak 2 Gbps‘e kadar internet hızı sunulabileceğini ortaya koyuyor.

Araştırma, mevcut sürümde kullanılan geleneksel optik, florasan optik fiberlerle karşılaştırıldığında yeni çözümün artılarına da yer verdi.

16-07/20/199ou7hp5je7kjpg.jpg

Bir güneş konsantratörüne benzer olarak aynı renkte emili liflerin geleneksel sürümde yayılamadığına değinilen makalede, yeni teknoloji sisteminde işlemlerin daha parlak ışıkla, 2 nanosaniyenin altında gerçekleştirebileceği ifade edildi.

Çoklu akış veri kodlaması ile WiFi ve kablolu ağlar için ayrılmış bağlantıların, geniş bant genişliğinde yer alacağı Engadget‘taki haberde yer aldı.

16-07/20/indir.jpg

Facebook‘un ise bu noktada, söz konusu teknolojiye dayalı lazer internet donanımı fizibilite araştırmaları yaptığı kaydediliyor.

Bir sosyal ağın, şu anki aşamada bu sisteme hazır olmadığını söyleyebiliriz.

Fakat Facebook‘un fizibilite çalışmaları sonucundaki elde edilen verilerin, sistemin sosyal ağa uyarlanabilirliği konusunda daha detaylı fikirler verebileceğini belirtebiliriz.

Ayrıca sistemin diğer ağlarda kızılötesi tabanlı olarak 10 Gbps‘e kadar hızı sunabileceğinin altı çiziliyor.

Microsoft Ve Facebook’tan Tarihi Fiber İnternet İşbirliği

:: Facebook’un gelecek süreçte söz konusu lazer tabanlı internet deneyimini gerçekleştirebileceğini düşünüyor musunuz?