Kişisel verilerin güvenliği ile ilgili Facebook’un sürekli başı derde giriyor. Kullanıcılarının verilerini olması gerektiği gibi saklayamamakla suçlanan Facebook, geçen yıl boyunca birçok skandalla karşı karşıya kaldı. Son olarak, şirketin 2014 yılından bu yana, kullanıcılarının içeriklerini taramak üzere birçok ülkede ekipler kurduğu ortaya çıktı. Facebook çalışanları, kullanıcıların içeriklerini etiketleyerek sınıflandırıyor. Ayrıca verimi daha da artırmak için yapay zekayı kullanıyor. Kullanıcıların attığı Facebook mesajları, bir ekip tarafından okunuyor.
Koca bir yıla damga vuran Facebook skandalları!
Zor bir yıl geçiren Facebook, skandallarla mücadele etmeyi sürdürüyor. Bu yazımızda Facebook skandalları neler? Hepsine yakından bakıyoruz...Reuters’un haberine göre, Facebook’un bir parçası haline gelen Instagram özel mesajlarınız birileri tarafından okunuyor. Söz konusu Facebook çalışanları aslında doğrudan şirkete bağlı değil. Facebook harici çalışanların eline özel bilgilerin geçmesi kullanıcıları daha da korkutuyor.
Facebook mesajları 5 yıldır okunuyor
Wipro adlı şirket, Facebook’un bu projesi için 5 yıl önce 4 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştı. Bu sözleşme kapsamında 260 çalışan, son beş yıldaki bütün Facebook gönderilerini tek tek analiz ediyor. Olayın korkutan tarafı yalnızca gönderilerin değil mesajların da bu analizin içinde yer alması. Ekip, kullanıcıların fotoğraflarını, durumlarını, videolarını, mesajlarını ve diğer içeriklerini tanımlamak için sürekli olarak takip ediyor.
Facebook’un dünya çapında etiketleme projeleri bulunuyor. Bunların 200’ünde Hintli Wipro şirketinin yer alması dikkat çekiyor.
2019’un sonuna kadar sürecek bu ortak çalışma, yalnızca Facebook platformunu değil Instagram platformunu da kapsama alanına alıyor. Fakat bu durum için ne Facebook kullanıcısından ne de Instagram kullanıcısından herhangi bir izin alınmıyor.
Wipro şirketinin çalışanları şu anda muhtemelen çoğu kişinin mesajlarını okuyup, kendi kendilerine gülüyorlardır. Ama tabi ki de kullanıcıların elinden bir şey gelmiyor.
Facebook konuyla ilgili yaptığı savunmada gizlilik konusunun göz ardı edilmediğini ve bu uygulamanın parametrelerin istenildiği gibi çalışıp çalışmadığını bakmak için yapıldığını söyledi.
Ee o zaman whatsapp mesajlari uctan uca sifreleniyor dedikleri hikaye de olabilir. Hemen hukumetimiz arastirip gerekirse dava etmeli.
Şaşırmamamız gereken bir haber olmuş.
Siz hala Facebook mu kullanıyorsunuz ben kapatalı 2 sene oldu, daha hangi bilgileriniz çalınacak bakalım sonra ağlamayın.
5 yil once facebook kullanmayi biraktim hesabimi kapattim, tam anlamiyla kisisel hayatinizi canli yayina verdiginiz bir platform. Artik amacindan sapti.
Facebook kapatsak ne olacak ki? Instagram ve Whatsapp’da aynı şey.
Telegram kullanın daha güvenli ve daha hızlı