Grafik arayüz ya da kullanıcı arabirimi, 1980’lerden bu yana bilgisayar dünyasında özellikle uygulama geliştiricilerin sıkça kullandığı ve üzerinde çalıştığı terimlerden bir tanesi.
İnternetin yayılması ve akıllı mobil cihazların hayatımıza inanılmaz bir şekilde dahil olmasıyla beraber, arayüz çok daha önemli bir hale gelmiş durumda.
Son kullanıcıların belki de çok bilmediği yapım aşamasında, en zahmetli analizlerin yapıldığı taraf esasında arayüz tasarımı. Bir program ya da internet sitesi ne kadar iyi ve kaliteli olursa olsun, kullanıcılara anlaşılır ve pratik bir arayüz sunmadığı sürece başarılı olamayacaktır.
Arayüz tasarımının kalbi UX Alive’da atacak
Günümüzde ve gelecekte en çok ihtiyaç duyulan işlerden biri olan arayüz geliştiriciliğini merak eden ya da bu işle profesyonel olarak ilgilenenleri bilgilendirelim. 13 – 14 Mayıs’ta düzenlenecek olan UX Alive konferansında, global anlamda isim yapmış 25 firmaların arayüz ve tasarım yöneticileri konuşma yapacak.
UX Alive konferansı için daha fazla detayı buradaki sayfadan alabilirsiniz…
Peki bu konferansa kimler katılacak?
Facebook Ürün Tasarım Yöneticisi Elaine Brechin Montgomery
Bütün gün elimizde telefonlarla, internete girme ve mobil uygulama çılgınlığını başlatan Steve Jobs önderliğindeki iPhone oldu. Ona itirazımız yok.
Fakat insanların tek sosyalleşmesi MSN Messenger iken hayatımıza giren Facebook, o zamana kadar olan sosyal medya sitelerini yok etti ve kendisi yepyeni bir akım başlattı. Bugün çoğumuz Facebook kullanıyoruz. Kullanmasak da Facebook’un açtığı yoldan giden diğer mecraların platformlarında yolumuza devam ediyoruz.
Bu kadar büyük bir mecranın, arayüzü nasıl tasarlanıyor. Neye göre belirleniyor? Hiç düşündünüz mi Facebook’taki bir reklam alanı neden o şekilde diye?
İşte tüm bu soruların cevapları ve yeni duyurular, UX Alive konferansında sizlerle beraber olacak.
UX Alive Konferansı’nda başka kimler konuşmacı olarak yer alacak?
Amazon’un kıdemli UX tasarımcısı Daniel Victor, Apple ve Wells Fargo‘nun içerik danışmanı ve stratejisti Ashwin Sodhi, KonneKt Play tasarımcısı Job Jansweijer, Foursquare UX tasarımcısı Başak Haznedaroğlu, Simple’ın tasarım direktörü Toby Sterrett ve daha pek çok önemli isim UX Alive Konferansı’nda konuşma yapacak.
:: 41 Milyar dolar değere sahip UBER’in tasarımcısı İstanbul’da
Konferanstaki genel persfektif ne olacak?
Markalara kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik analizi konusunda danışmanlık hizmeti veren öncü firma Userspots, kullanıcı deneyimi (UX)tasarımını tüm yönleriyle kucaklayan geniş perspektifli bir konferans düzenliyor. 13-14 Mayıs 2015 tarihlerinde İstanbul Wyndham Grand Levent’te gerçekleşecek olan organizasyon ‘ExperienceEverywhere’ ana temasına sahip olacak.
MENA bölgesinin ilk ve en büyük UX Alive organizasyonu olacak konferansta Omnichannel, finans, e-ticaret, mobil, dijital medya, içerik, startup ve UX metodolojisi üzerine konuşmalar ve workshoplar düzenlenecek.
“Kullanıcı Deneyimi Tasarımı” ve “Kullanılabilirlik” konularında konuşmalar yapmak ve deneyimlerini paylaşmak için dünyanın önde gelen ödüllü tasarımcıları İstanbul’a gelecek.
Konferansta, kullanıcı deneyimi ekiplerinin organizasyonlar içerisinde nasıl konumlandırılacağına dair fikirler, kullanıcı deneyiminin markalara neler kazandırdığı gibi konular sektörün önde gelen tasarımcıları tarafından anlatılacak.
Bunun yanı sıra, arayüz tasarımı, deneyim tasarımı, kullanıcı araştırmaları, pazarlama ve yazılımda deneyim tasarımının önemi, servis tasarımı gibi yenilikçi birçok konu üzerinde konusunda uzman kişiler tarafından workshoplar gerçekleştirilecek.
Yurtiçinden ve yurtdışından dünyaca ünlü tasarımcıların ve UX alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katılacağı konferans, sektörün önde gelen yazılımcıları, araştırmacıları, pazarlamacılarını ve ilgi duyan herkesi bir araya getirmeyi hedefliyor.
UX Alive konferansı için daha fazla detayı buradaki sayfadan alabilirsiniz…
:: Arayüz tasarımına ilgili misiniz? İleride bu işle profesyonel olarak ilgilenmeyi düşünüyor musunuz?
yapýlmamasý gerekenleri iyi anlatacaktýr. mesela tab altýna tab eklenmemeli týpký facebook sayfa yönetimindeki gibi. uygulamalar, sayfalar gibi baþlýklarýn görünemez þekilde koyulmamasý gibi.
zaten konferansta kendisini kenara çekip konuþacam. elani bari þu siteyi 1200px falan yap 1000 pixel site mi kaldý hangi çaðda yaþýyoruz diyecem.
tasarımın t'sinden anlamıyor.. facebooktaki tasarım değişikliklerine bakarsak gittikçe berbatlaşan ve kullanıcıların iyice gözüne gözüne soktuğu reklam için yapılan ayarlamalardan başka bir halt bildiği yok
tasarımı iyi yönetememişki buraya ziyarete geliyor…
Cokpguzel