Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Fatih Sondaj Gemisi tarafından Sakarya Gaz Sahası’ndaki İlk Derin Deniz Tespit Kuyusu Türkali-1’de yürütülen çalışmaların başarıyla tamamlandığı duyuruldu.

Bahçeden petrol çıkarsa ne olur? (Video)

Bahçeden petrol çıkarsa ne olur? (Video)

BP, ACTIVE technology formüllü BP Ultimate Euro Diesel akaryakıtları yerinde görmek için Almanya'nın Bochum şehrine gittik ve olan biteni sizler için kayıt altına aldık...

Fatih sondaj gemisi, Türkali-1’deki çalışmalarını başarıyla tamamladı

Karadeniz’de sondaj faaliyetlerinde bulunan Fatih gemisinin, geçtiğimiz yılın ağustos ayında Tuna 1 kuyusunda 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfettiği açıklanmıştı. Bu önemli gelişmeden sadece bir ay sonra ise keşfedilen toplam rezerve 85 milyar metreküp daha eklenmişti. Böylece Tuna-1 bölgesindeki toplam doğal gaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü bulmuştu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Sakarya Gaz Sahası’ndaki doğal gaz keşfinden sonra sondajı yapılan ilk derin deniz tespit kuyusu olan Türkali-1‘deki çalışmaların başarıyla tamamlandığını müjdeledi.

fatih gemisi

Açıklamayı resmi Twitter hesabından paylaşan TPAO, 77 gün süren çalışmaların sonunda 2 bin 118 metre su derinliğine ulaşıldığını belirtirken, Türkali-1 kuyusunda 3 bin 920 metre derinliğe kadar sondaj yapıldığını aktardı. Fatih Sondaj Gemisi, Sakarya Gaz Sahası’ndaki İlk Derin Deniz Tespit Kuyusu Türkali-1’deki 2 sondajına 5 Kasım 2020 tarihinde başlamıştı.

 

Söz konusu paylaşımda “Bağımsız enerji, güçlü Türkiye’ için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer veren TPAO, çıkarılan doğalgazı en kısa sürede karaya çıkarıp, vatandaşlarla buluşturmayı amaçlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim 2o2o tarihinde yaptığı açıklamada, test analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonucunda keşfedilen toplam 405 milyar metreküp doğalgazı, 2023 yılında ulusal çapta kullanıma sunmayı hedeflediklerini söylemişti.