Mekanik klavyeler daha çok oyuncuların ilgi odağına giriyor. Ancak sıkça yazı yazan kişiler için de mekanik klavyelerin avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Bu kapsamda oyuncular için öne çıkan modellerle yazı yazanlar için ideal ürünleri bir araya getirdik. Sizler için 1.000 TL altı en iyi mekanik klavyeler listesi hazırladık.
Derlediğimiz ürünlerin detaylarını yazımızda açıkladığımız gibi dikkat etmeniz gereken kriterleri de belirtiyoruz. Dolayısıyla ihtiyacınıza uygun doğru kararı kolayca verebilirsiniz.
Performans canavarı oyuncu dizüstü bilgisayarları
En iyi oyuncu dizüstü bilgisayarları listesiyle karşınızdayız. Her bütçeye uygun performans canavarlarını bir araya getirdik. İşte öne çıkan modeller...Mekanik klavye alırken dikkat edilmesi gerekenler
Her klavyede olduğu gibi mekanik klavyelerde de ilk göz önüne alacağınız nokta tasarım olacaktır. Estetik görüntünün yanı sıra ürünün ergonomisi oldukça önemlidir. Ayrıca klavye boyutuna da karar vermeniz gerekecektir. Kullanım alanınız dar değilse tam boyutlu modeller size avantaj sağlayacaktır ancak alandan tasarruf etmek istediğinizde kompakt seçeneklere yönelebilirsiniz.
Diğer yandan RGB aydınlatma, ergonomik tasarımı destekleyen bilek desteği gibi unsurlara da dikkat etmeniz gerekiyor. 1.000 TL altı en iyi mekanik klavyeler listemizde bu kapsamda farklı opsiyonlar yer alıyor.
Mekanik klavyenin bizlere sunduğu en büyük avantaj her tuşun kendi anahtarına sahip olmasıdır. Bu yüzden anahtar yapısı en önemli noktalardan biridir. Piyasada çoğunlukla Cherry markasının ürettiği ürünleri görüyoruz. Markanın ise üç temel anahtar tipi var. Bu anahtarlar ise; tıklanabilir, dokunsal ve doğrusal şeklinde ayrılıyor. Ancak markaların kendi ürettiği veya farklı üreticilerden çıkan anahtarları da piyasada görebiliyoruz.
Tıklanabilir anahtarlar yüksek ses çıkarır ve genellikle oyuncuların tercihi olur. Dokunsal anahtarlar ise yazı yazmaya daha uygundur. Doğrusal anahtarların avantajı ise rekabetçi oyunlarda ortaya çıkar. Bu yapıda, hızlı şekilde tuşa basma imkanınız olacaktır.
1.000 TL altı en iyi mekanik klavyeler
Derlediğimiz listede fiyat performansıyla iddialı modellere yer vermeye özen gösterdik. Dilerseniz lafı uzatmadan belirlediğimiz modeller detaylarına bakalım.
1 – Corsair Gaming K68
Oyunculara yönelik ürünleriyle popüler olan Corsair, mekanik klavye tarafında da iddialı modellerle karşımıza çıkıyor. Kablolu bağlantıya sahip tam boyutlu cihaz; doğrusal anahtarla geliyor ve rekabetçi oyunculara hitap ediyor. Ayrıca üründe bilek desteği görüyoruz. Aydınlatma tarafında ise üründe kırmızı LED mevcut.
Ürünü buradan satın alabilirsiniz.
2 – HyperX Alloy Origins
1.000 TL altı en iyi mekanik klavyeler listemizdeki ürünler arasında HyperX Alloy Origins de yer alıyor. Kompakt tasarımlı klavye, size alandan tasarruf etme şansı sunarken, RGB aydınlatmasıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca çıkarılabilir USB – Tip C kablolu üründe HyperX’in kendi mekanik anahtarlarını görüyoruz.
Ürünü buradan satın alabilirsiniz.
3 – Keychron K6
Derlememizdeki kompakt modellerden Keychron K6, kablolu ve kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Hem oyun hem de yazı için uygun olan klavye, 50 milyon tuş vuruş ömrüne sahip Gateron anahtar kullanıyor. Gateron anahtarın dokunsal yanıt süresine sahip olduğunu da belirtelim. Ayrıca RGB aydınlatmalı model 4.000 mAh pil ile geliyor. 3 saatte şarj olan ürün, 240 saate kadar kullanım ömrü sunuyor. Ancak RGB çalışırken bu süre 72 saate düşüyor.
Ürünü buradan satın alabilirsiniz.
4 – Asus RA05 TUF Gaming K3
Asus’un oyuncu odaklı ürünlerinin yer aldığı TUF Gaming serisinden bir ürün de 1.000 TL altı en iyi mekanik klavyeler listemizde mevcut. RGB aydınlatmalı cihazda 50 milyon kez basmaya dayanıklı anahtarlar görüyoruz. Diğer yandan modeldeki mıknatıslı bilek desteği ergonomi açısından öne çıkıyor.
Ürünü buradan satın alabilirsiniz.
5 – Cooler Master CK550 V2
Tayvan merkezli marka Cooler Master’ın modeli, tam boyutlu tasarımı ve RGB desteğiyle öne çıkıyor. Yazılım desteği sayesinde üründe istediğiniz tuşa 16.7 milyon renkten istediğinizi atayabiliyorsunuz. Diğer yandan bilek desteğine de sahip klavyede, 50 milyon kez basıma dayanıklı anahtar yer alıyor.
Yukarıdaki ürünlere ek olarak 1.000 TL altı en iyi mekanik klavyeler listemizde alternatifler de var. Hem ürün fiyatlarına hem de diğer modellere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Önerdiğimiz tüm ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.
Ben 50 tl lik pirana klavyeyle 2 buçuk senedir idare ediyorum gerek yok o kadar pahalı klavyelere
belki sdn editorleri zengindir unutmus olabilir ama 1000 tl veya 100 dolar fiyat performans mi oluyor?
Buradaki klavyelerin fiyatları 1000 ile 1500 TL arasında dalga geçmeyin insanlarla
Belirtilen klavyeler tabi ki çok kaliteli fakat tavsiyem;
Gamepower ogre rgb veya rainbow. Outemu anahtar markası kullanılan bu ürünler 50 milyon tık ömrüne sahip. Mavi veya kırmızı anahtar seçenekleri var. Suni deri bilek desteği var. Ve gerçekten çok rahat. Ben de rgb olanını kullanıyorum. Metal kasa olmasi da dayanıklılıkta bir artı. Fiyatı da buradakilerin hepsinden ucuz. Rainbow 350 civarı falan sanırım. Araştırıp inceleyebilirsiniz.
knk ogre nasıl klavye iyi mi hangi switchi kullanıyon.Ben bi arkadaşa sorduydum ogre nasıl diye oda warlock (kırmızı switch) al.Bütçen varsa eğer saber al demişti.
Gamepower dandik marka
Gamepower klavye aldim (Pek kaliteli mode degildi ama) 2-3 aya bozuldu, boyle ucuz dandik seylerin alinmamasi gerek bence, soyle assiri zengin olup bunlari sacmalik gorudumden degil, 2-3 aya bozulup paranizin bosa gitmesi yuzunden, dandik markanin mekanigini almak yerine kaliteli markanin mebrane klavyesi alinmasi cok daha matinkli
Sakın ogre satın almayın. kronik hataları çok fazla.
hepsi 2k üstü olmuş =)