Pardusun proje başlangıc zamanından(2003) bugüne yeni bir işletim sistemi yazılamazmıydı diye düşünemeden edemiyorum.
Linux 20 yıldan fazla süredir binlerce geliştirici hatta çok büyük firmaların (Google, Sun, Intel vs.) desteğiyle geliştiriliyor.
Bu geliştirici sayısı ve hızıyla bu kadar zamanda geldiği yer ortada.
Aynı şey Macintosh içinde geçerli. Yılların geçmişi, tecrübesi, bütçesi var ama hâlâ adını duymamış bilgisayar kullanıcılarını bulmak mümkün.
Bu işin gözüken tarafı birde donanım sürücüleri gibi teknik, karmaşık ve sadece işletim sistemi geliştiricilerinin çözemeyeceği, donanım üreticilerinin de desteklemesinin gerektiği sorunlar var.
Ayrıca tüm kaynak kodları ortada olan, GNU/GPL ile kamuya lisanslanmış Linux varken,
yani 20 yıldır birikmiş tecrübe varken onu yok saymak saçma olurdu.
Kaldı ki diyelim işletim sistemi yazdınız.
Bu işletim sistemine Ofis programını, web tarayıcıyı, müzik çaları, muhasebe programlarını kim yazacak. Aynı ekibe bunları da yazdırmaya çalıştığınız zaman herhalde 100 yıl gibi bir zamana ihtiyaç duyulur. :)