İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

Pul Kadar SSD

Ordo ab chaO21.08.20109 cevap1.258 görüntüleme
2009'den beri3.511 mesaj
#1
Pul Kadar SSD


SanDisk, elektronik cihazların küçülmesi için bileşenleri küçültmek için uğraşıyor. Bunun ilk ürünü sadece bir posta pulu büyüklüğünde olan SSD oldu.

Haberin devamı için tıklayın
Cevaplar
2009'den beri10 bin mesaj
#2
Ufacık çip ile 64 GB. Vay be nereden nereyee.
2008'den beri6.394 mesaj
#3
iphone 5g de kullanırlar bunu kesin 128 gb cep telefonu görebileceğiz demek ki
2008'den beri3.195 mesaj
#4
Daha da küçülebilir. Henüz Quantum fiziğinin, elektroniğe uygulanmış haline sahip üretim bantlarına geçmedik lakin o sınıra yavaş yavaş geliyoruz.

O chipin dörtte biri kadar yere rahatlıkla 1 tera byte veri sığdıracak teknolojiler var lakin sadece laboratuvar ortamlarında kullanılıyor. Henüz hiçbirisinin ticari değeri yok.

Bu konuda şunu söylemek mümkün. Uzaya uydu gönderiyor ülkeler, şirketler vs. Bu uydularda çok gelişmiş bilgisayarlar kullanılıyor. Sizce bizim bildiğimiz markaların işlemcileri mi var içlerinde :D Ya da dönen harddiskler felan :D Şifreli yayınları habire code/decode ediyorlar. Sizce 64 bitlik bir işlemci ile 128 bitlik şifrenin tek veri bloğu, kaç işlem döngüsünde çözülür? :)

Esasen teknoloji bizim gördüğümüzden ileri konumda, biz sadece ticarileşmiş olanlarını kullanıyoruz.

Harddisk kullanımında ssd lerin de ömrü kısa örneğin. Tahmini 5 ya da 6 yıl içerisinde, holografik silikon küp ve silindirlere yazılacak veriler. Üstelik tek işlemde 3 ayrı yere yazılacak ve okunacak.

Düşünün şimdi, bir adet yazıcı başlık tek seferde veriyi 3 boyutlu olarak kaydediyor ve diğer iki başlık okuma yapıyor. Bunlar quantum fiziği ve nano teknoloji sayesinde oluyor.

Bence bilgisayar bilimleri hakkında o kadar kafa yormaya gerek yok. Artık nano teknoloji konusunda eğitim almak lazım derim. Amerika bu işi 1960 lardan beri yapıyor, 1970 lerden beridir de eğitimini veriyor.
2007'den beri17 bin mesaj
#5
Teknolojiyi seviyorum :)
2010'den beri999 mesaj
#6
Vay be Gün Gelir Masaüstü Bilgisayarları Bile Cebimizde Taşırız :)
2007'den beri17 bin mesaj
#7
Proof.Web dedi: ↑
Vay be Gün Gelir Masaüstü Bilgisayarları Bile Cebimizde Taşırız :)
Gün gelir masaüstü bilgisayar terimi ortadan kalkar :)
2010'den beri999 mesaj
#8
cgrszone dedi: ↑
Gün gelir masaüstü bilgisayar terimi ortadan kalkar :)
Cep İçi Bilgisayar Terimini Alabilir mi ?,Gerçi Avuç İçin (Palm) Bilgisayarlar var Lakin Donanımları Kısıtlı :)
2007'den beri17 bin mesaj
#9
Proof.Web dedi: ↑
Cep İçi Bilgisayar Terimini Alabilir mi ?,Gerçi Avuç İçin (Palm) Bilgisayarlar var Lakin Donanımları Kısıtlı :)
Bence yakında giyilebilir bilgisayarlar moda olacak :) Gelecek mobil yaşamdan geçiyor :)
2008'den beri1.692 mesaj
#10
Bunlardan bir kaçını birleştirip ram gibi tek bir modül içinde bir kapasite satabilirler.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.