İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. SDN Konu Dışı
  4. Konu Dışı
Konu Dışı

Boy Uzaması

steve7803.12.20148 cevap3.421 görüntüleme
2012'den beri800 mesaj
#1
Arkadaşlar 18 yaşındayım ve ergenliğe geç girmiş biriyim. Şu anda 1.75 boyunda ve 72kg mım. Annem ve babamdan uzunum. Bu zamandan sonra boy uzar mı? Uzaması için ne yapmam gerekir? Bu soruyu aslında bacaklarımdaki ağrıdan dolayı soruyorum. Yaklaşık 1-2 haftadır diz kapağımın alt kısmında bir ağrı var ve yürürken daha çok hissediyorum. Kas yok bir şey yok düz kemik neden ağrır ki? Boy uzamasıyla ilişkili midir sizce?
Cevaplar
2009'den beri650 mesaj
#2
Ben 26 yaşındayım, kan ölçümlerinde hala büyüme hormonu çıkıyor :D Yalnız kişiden kişiye değişir. Yüzme ile falan uğraşırsan 1-2 cm daha uzarsın dahası zor. Belli olmaz. Kemik ağrıması olayı bende de var. Arada oluyor. Vitamin veya kalsiyum eksikliği falan olabilir.
2006'den beri12 bin mesaj
#3
daha uzar dert etmene gerek yok
2014'den beri152 mesaj
#4
evine barfiks demir al ve günde 30 sanıye 10 tur ona asıl
2014'den beri11 mesaj
#5
Hem vücudunu çalıştırıp hem de zihnini açık tutarak, bir de beslenmene dikkat ederek başarabilirsin. Ailedeki boy ortalamasına bak, genelde erkekler dayıya çeker. Saf balık yağı bul ve ara ara iç, işe yarayacaktır. Yani şöyle: başta sana kilo aldıracak fakat sen spor vesaire yaptıkça boya gideceksin. En önemlisi: genlerde olmalı bu mesele.
steve78 Konuyu açan
2012'den beri800 mesaj
#6
scaiterssd dedi: ↑
evine barfiks demir al ve günde 30 sanıye 10 tur ona asıl
Barfiks demirim var zaten ama asılmaktan kastınız nedir?
2013'den beri2.166 mesaj
#7
Asılıp kalmak 30-60 saniye sabit
2005'den beri19 bin mesaj
#8
20 yaşına kadar uzarsın. Sonra pek mümkün olmuyor.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.