Ram ve hafızası gereksiz fazla. Belki 5 sene sonra az bile kalacak ama. Düşünsene adamın aylık geliri 200.000TL hangi telefonu alacak? Vertu mu?
Hafıza kapasitesi olayını desteklerim fakat donanım çılgınlığına oldum olası karşı durdum.
Çekirdek fındık fıstık kısaca kuruyemişçi dükkanı misali telefonu donanım manyağı edip birşeyler kattığını düşünmek düşündürmek bir yenilik olmadığı gibi faydasıda olmuyor ki müşteriyle teknoloji severlerle dalga geçmek gibi geliyor bana göre.
Uzun ömürlü servis desteği yazılım desteğiyle android ekosistemini cihazlarına soft bir yapıda portlayarak arayüz üzerinde sürekli testler yapıp bu test sonuçlarına göre güncelleme yayınlayarak yine tüm cihazları kategorize edip buna göre bir ekip oluşturarak güvenlik ve kararlılık kriterlerini sıcağı sıcağına takip ederek buna göre iyileştirmeler yaparak müşterilerinin beğenisini kazanır yoksa değil 8 GB RAM 16 takıpta ilgilenmezsen yerinde sayar durur.
Sırf yeni modele teşvik amacıyla olsa neyse, ama donanımı yettiği halde güncelleme hiçbirzaman güncelleme vermeyeceği model sahiplerinin ne günahı ne anlamış değilim.
Gelir ne kadar çok olursa olsun piyasadaki akıllı telefon dediğimiz tüm telefonlar alo özelliğini barındırdığı gibi sık kullanılan popüler uygulamaları çalıştırmakta. Yani ne kadar zengin olursan ol en fakir telefon 5 saniye geridende gelse bile aynı işlevi yerine getirecektir eninde sonunda. İşte o zaman devreye haticeler değil neticeler devreye giriyor.
Vertu'ya gelince o da uzanların elinde patladı ve an itibariyle enkazın altında, ilerde ne olacağını kestirmek güç.