İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

Askere Göktürkçe yasağı

TBM29.09.201712 cevap2.119 görüntüleme
2008'den beri6.586 mesaj
#1


TSK'de yayınlanan yeni düzenlemeye göre askerin 'Göktürkçe' yazılı apoletler takması yasaklandı. Yayınlanan kıyafet yönetmeliğinde, "İsimlik, birlik arması, şerit rozet, brove haricinde başka bir aksesuar bulundurulmayacaktır" denildi.

TSK'de yayınlanan yeni düzenlemeye göre, askerin kıyafetinde 'Göktürkçe', 'bozkurt' ve 'Türk Bayrağı' apoletleri kullanmaları yasaklandı.

Yönetmelikte, özellikle (eski Türkçe yazısı) şeklinde tabir edilen Göktürkçe'nin altı çizilirken, kararın takip edileceği ve denetimlerin arttıralacağına ilişkin madde dikkat çekti.

Kıyafet disiplini altında yayınlanan yönetmelik şöyle:

"1. Yapılan kontrollerde bazı personelin eğitim kıyafeti üzerine ilgili yönetmeliğe uygun olmayan sivil piyasadan temin edilmiş aksesuar, teçhizat, yazılı armalar (eski Türkçe yazısı) taktığı tespit edilmiştir.

2. Kıyafet üzerine ilgili yönetmelikte belirtilen isimlik, birlik arması, şerit rozet, brove haricinde başka bir aksesuar bulundurulmayacaktır.

3. Birlik komutanlarınca anılan hususa ilişkin gerekli kontroller yapılacak, sürekli takibi sağlanacaktır.

4. Emrin tüm personele tebliğ edilerek gerekli tedbirlerin alınmasını."



İşte Mehmetçiğin gurula taşıdığı o apoletlerden bazıları:





Kaynak: Askere Göktürkçe yasağı

Dipçe: Göktürkçe ve Bozkurt Türklüktür, değerlerimizin yasaklatılmasını kınıyorum.
Cevaplar
2008'den beri12 bin mesaj
#2
Yönetmelik eski alfabe kullanımını yasaklıyor. Kesinlikle doğru bir karar. Çünkü herkesin okuyabildiği ortak dil ve alfabesi kullanılmalıdır.

@TBM bu yönetmelik Osmanlı alfabesi kullanımı da yasaklıyor. Peki Osmanlı dönemi alfabesi ile asker yazı yazsaydı o zamanda aynı tepkiyi verirmiydin.
TBM Konuyu açan
2008'den beri6.586 mesaj
#3
Göktürkçe bizim ilk abecemizdir sadece Türkiye Türklerinin değil dünya Türklerinindir. Kararı kınıyorum ben.
2008'den beri457 mesaj
#4
Bu Çamaşır Makinası reklamı biraz abartılı olmuyor mu, her 2-3 dakikada bir gözümüze sokmak zorundamısınız?
2017'den beri806 mesaj
#5
Karışır buralar
2011'den beri12 bin mesaj
#6
Oysa R4bia yazsalardı sorun olmayacaktı...
Hüsrev ŞAhin
2017'den beri97 mesaj
#7
Kadima dedi: ↑
Oysa R4bia yazsalardı sorun olmayacaktı...
Onu git 1000 yıllık alfabeyi silip atanlara sor.
2016'den beri1.243 mesaj
#8
Ayrışmalar olmasın diyedir.
2011'den beri12 bin mesaj
#9
Onu git 1000 yıllık alfabeyi silip atanlara sor.
Soru sormadım ki :D :p

Atam yaptıysa bir bildiği vardır.
2008'den beri12 bin mesaj
#10
Latin alfabesine geçişin Atatürk'ten önceside vardır. Bu geçiş Osmanlı döneminde de gündeme gelmiştir. Tabi o kadar kolay olmadığı için sadece gündemde yer almıştır. Yanlış hatırlamıyorsam Enver Paşa tarafından günümüzdeki noktalama kurallarının temeli atılmıştır. Eski alfabe de uygulaması zor olduğu için kimse kullanmamıştır. :p Demem o ki Alfabe değişkliğinin evveli de vardır emme ve lakin Atatürk çok keskin bir şekilde geçiş yaptırmıştır. Bence en büyük hata eski alfabenin unutturulmaya çalışılmasıdır.
2011'den beri7.329 mesaj
#11
Ülkemizin tam da şu sırada ihtiyacı olduğu bir karar, tebrik ediyorum.
upload_2017-9-30_1-0-17.gif
2017'den beri806 mesaj
#12
Onu git 1000 yıllık alfabeyi silip atanlara sor.
Aynen aynennn arap alfabesi aynennn

Edit: habere değinirsem ortalikta cok fazla sahte türkçü var, ideolojiyi yanlis anlayanlar falan var.. ben karara nötrüm acikcasi
TBM Konuyu açan
2008'den beri6.586 mesaj
#13
Keşke hem latin alfabesi hem Göktürkçemiz beraber öğretilseydi. k*rtçe bile verilirken doğuda, göktürkçe olmaması saçma.
düzenlendi

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.