3 seneye yakındır kullanıyorum bir kere bile sıkıntı yaşamadım. Modemde sıkıntı çıktı ertesi gün yeni modem geldi kesinti yok hızımda olması gerektiği gibi.
Arkadaşım Vodafone'dan internet çektirecekti, çocuk eski aboneliğini iptal ettirince portu öyle kaldı sonra yeni abonelik açtırmak istediğinde portun dolu olduğunu söylemişler. Vodafone TT'yi arayıp dilekçe verin portu açtırın diyordu, bu sefer ben aradım 1 gün 5 gün 1 hafta diyerek 1 yılı doldurdunuz diye çıkıştım herifin bana dediği şey; "Port bizim değil mi? Artık o eve sadece türk telekomdan internet çektirebilirsiniz diğer firmalara vermiyoruz." ve surata telefon kapatmalar. (Sonrasında Millenicom gelip paşa paşa aldı portunu, anlaşılan TT'yi Vodafone'dan daha iyi tanıyorlar.) Peki Vodafone'un altyapı ortaklığı için ödediği o paralar ve o sözleşmeler ne alemde? Daha ortaklık yaptığı firmaların arkasından iş çeviren sözde büyük(!) firma müşterinin arkasından iş çevirmez mi? Çevirir, bak sana şöyle söyleyeyim onlara verdiğin dilekçeleri değil 1 hafta 10 yıl beklesen geri dönüş alma ihtimalin %2 olur. 2019 Yılında 4 Mbps'in üzerine çıkınca çöken bir altyapıdan bahsediyoruz, şaka gibi... Teknik konularla ilgilenen elemanlara gelirsek çeyrek beyinle yaşayan insanları bünyelerine özellikle katıyorlar haberin olsun. Adamlar 2 ay boyunca eve gelip gelip üst katın kablosunu benim portuma bağlıyorlar, ulan ben o kutuya kendi kablomu bağlasam niye seni çağırayım? Denk düşmesek daha aynı şeyi yapacaklar. Adama dedim peki bu üst katın interneti ne olacak? El cevap: "Telefon açarlar hallederiz." sonra girsin faturaya teknik destek ücreti. Bir diğer olay, nakil işlemlerini ne kadar sürede ve ne şekilde yaptıklarını biliyor musun? En az 1 ay bekleyeceksin, gelirler ellerinde ki iki kabloyu nereye taktıkları belli değil giderler yine çağırırsın gelirler kapıyı çalmazlar geldik yaptık der giderler bu döngü 3 ay boyunca sürer ve çözüm için elemanları evin içerisine sokup sorunun dışarıdan olduğunu anlatarak ikna etmeye çalışırsın. O ayaklar evin içerisine basacak, o gözler iç kabloları görecek, modemi görecek yoksa nakil işini rüyanda görürsün. Sırf zaman kaybı olduğu için daha fazlasını anlatmıyorum, 2-3 defa iyi huylarını görünce salmayın ileride basit şeyler istersiniz pişman olursunuz.
Gerçi sanırım sen TT kullanıyorsun, dediklerimi anlamak için en iyisi TT altyapısını kullanan farklı bir firmaya geç sonra TT'ye işin düşsün tecrübelerini burada bizimle paylaş.