Yandex ayrıydı sanırım türkiyenin bir arama motoru vardı neydi hatırlamıyorum o ise yandex'i taban alıyor çok karışık. :D
Söyle Rahatla
12.08.2007159.273 cevap12.127.574 görüntüleme
Kilitli
Cevaplar
Almıyor. Yandex, tamamen çöp Google'dan farklı. Bakın hocam,bir Google'ın harcadığı alana,bir de Yandex'in harcadığı alana bakın. Kim daha iyi? Yandex.Türkçesever dedi: ↑Yandex Browser, Chromium'u taban almıyor mu? Ben mi yanlış biliyorum? O zaman Google'yi kötülemenin anlamı nedir?
Yaani.Yandex ayrıydı sanırım türkiyenin bir arama motoru vardı neydi hatırlamıyorum o ise yandex'i taban alıyor çok karışık. :D
👍 1
Chrome daha hızlı ama. :DMelih Beyefendi dedi: ↑
👍 1
Deha yavaş. Türk Telekom'da bile hızlı Yandex. Google, Turkcell Superonline kullansanız bile yavaş. Çünkü,altyapı yok hocam.Chrome daha hızlı ama. :D

%25-30 luk bir fazladan kullanımı var %13 CPU ise resim alıntıdan öyle oldu ama 20-30 tane sekme açınca da çok olmuyor %25 demek ise 750 mb civarı ve bu 64 bit için iyi seninki 1GB RAM olduğu için yavaş gelmiştir sana.
👍 1
Bence biraz abartıyorsunuz. ?Melih Beyefendi dedi: ↑
Google belki bazı konularda kötü olabilir ama bence bu konuda en iyi şirketlerden bir tanesi. Bence "çöp" ifadesi biraz ağır. Çok şey başardıklarını düşünüyorum.
👍 1
Şu resmi bir Yandex fotoğrafı yapayım da. Anlamamışsınız galiba.Chrome daha hızlı ama. :D
iyi de senin sistem kullanımı kaç? yandex açıkken?Melih Beyefendi dedi: ↑Şu resmi bir Yandex fotoğrafı yapayım da. Anlamamışsınız galiba.
👍 1
Yandex'in yaygınlaşamamak konusunda hiç mi hatası yok?Melih Beyefendi dedi: ↑Şu resmi bir Yandex fotoğrafı yapayım da. Anlamamışsınız galiba.
👍 1
Doğru hocam. Çöp, Google için hafif kalır. Bakın,tek artısı tüm cihazlara kurulu geliyor Google. Bir de Google'ın sadece Google Asistan isminde ki programı işe yarıyor.Türkçesever dedi: ↑Bence biraz abartıyorsunuz. ?
Google belki bazı konularda kötü olabilir ama bence bu konuda en iyi şirketlerden bir tanesi. Bence "çöp" ifadesi biraz ağır. Çok şey başardıklarını düşünüyorum.
Hocam, Yandex sadece 3-4 güncelleme ile mükemmel olur. Google dibe batar. Bir de hocam,okuyun yorumları Google için. Birde Yandex için okuyun. Hangisi daha iyi? Yandex.Türkçesever dedi: ↑Yandex'in yaygınlaşamamak konusunda hiç mi hatası yok?
Bazı şeylerin basit kalması bence önemlidir. Bu noktada deneyimsiz kullanıcıları düşünmek gerekebilir. Bu yüzden yazılımlar bence karmaşık olmamalı ve işini yapmalıdır. Google Chrome işini yapıyor mu, bence yapıyor. O zaman benim için tartışma bitmiştir.Melih Beyefendi dedi: ↑Doğru hocam. Çöp, Google için hafif kalır. Bakın,tek artısı tüm cihazlara kurulu geliyor Google. Bir de Google'ın sadece Google Asistan isminde ki programı işe yarıyor.
👍 1
Hatta size göstereyim yıldız farkını.
Yandex kaç ülkede mevcut? Bence buna da dikkat etmek gerekebilir.Melih Beyefendi dedi: ↑Hocam, Yandex sadece 3-4 güncelleme ile mükemmel olur. Google dibe batar. Bir de hocam,okuyun yorumları Google için. Birde Yandex için okuyun. Hangisi daha iyi? Yandex.
👍 1
Buyurun. İlk Google,diğeri Yandex.
Chrome sistemi daha verimli kullanıyor ... (nokta) xd
mobilde daima chrome daha iyi ve kullanımı kolay ve rahattır ve güvenlik konusunda da daha iyi.Melih Beyefendi dedi: ↑Buyurun. İlk Google,diğeri Yandex.
👍 1
Siz öyle sanın.Chrome sistemi daha verimli kullanıyor ... (nokta) xd
mobilde daima chrome daha iyi ve kullanımı kolay ve rahattır ve güvenlik konusunda da daha iyi.
bu arada chromium açık kaynağı kullanıyor chrome, yandex ne peki? kapalı kaynak mı? bence herhangi bir sorun yaratmıyorken açık kaynak daha mantıklı.
Chromium bildiğim kadarıyla genel olarak özgür yazılım. Google Chrome ve Yandex Browser sahipli yazılım. Chromium kullanmak daha mantıklı gibi dursa da en azından Microsoft Windows'ta kullanmanın ne kadar doğru bir fikir olduğu bence tartışılabilir. Chromium, birçok GNU/Linux dağıtımının deposunda bulunuyor.bu arada chromium açık kaynağı kullanıyor chrome, yandex ne peki? kapalı kaynak mı? bence herhangi bir sorun yaratmıyorken açık kaynak daha mantıklı.
👍 1

burada daha iyi anlatmış

sence hangisi mantıklı? D:D:D:D:D:D:D:D::D:DD:D::D:D:D:DD:D:
Bu arada şimdi fark ettim neydense android gibi açık kaynakta chrome filan hazır gelirken İOS ve windows gibi kapalı olanlarda internet explorer ve safari geliyor yani kendilerine özgü bir uygulama o yüzden açık kaynak bir artı.Türkçesever dedi: ↑Chromium bildiğim kadarıyla genel olarak özgür yazılım. Google Chrome ve Yandex Browser sahipli yazılım. Chromium kullanmak daha mantıklı gibi dursa da en azından Microsoft Windows'ta kullanmanın ne kadar doğru bir fikir olduğu bence tartışılabilir. Chromium, birçok GNU/Linux dağıtımının deposunda bulunuyor.
Yani bir insan neden explorer kullansın ya da neden chrome kullansın sorusunu sorarak neden windows ya da linux gibi bir şey sanırım anladım bunu. :D
Google Chrome sahipli yazılım. Bence bilmiyorsan sahipli yazılımın ne demek olduğunu araştır.
burada daha iyi anlatmış
sence hangisi mantıklı? D:D:D:D:D:D:D:D::D:DD:D::D:D:D:DD:D:
Bu arada şimdi fark ettim neydense android gibi açık kaynakta chrome filan hazır gelirken İOS ve windows gibi kapalı olanlarda internet explorer ve safari geliyor yani kendilerine özgü bir uygulama o yüzden açık kaynak bir artı.
👍 1
Açık kaynak değil mi bu?Türkçesever dedi: ↑Google Chrome sahipli yazılım. Bence bilmiyorsan sahipli yazılımın ne demek olduğunu araştır.
👍 1
👍 1
İşte ondan bahsetmeye çalışıyorum explorer ile chrome arasındaki fark gibi.Türkçesever dedi: ↑Evet. :)
👍 1
Ben bu konuda aralarında pek fark göremiyorum. Zaten sanırım Android'in her ne kadar özgür yazılım olduğundan bahsetsek de sahipli yazılımlarla geliyor. Belki Android'in azımsanmayacak bir kısmının özgür yazılım olmasından bahsedebiliriz. Android'i özgür olmayan yazılımlar olmadan kullanmak bence biraz zor.İşte ondan bahsetmeye çalışıyorum explorer ile chrome arasındaki fark gibi.
👍 1
@VECTORRR
@Türkçesever
Hocalarım, Google sevginizi anlamakta zorluk çekiyorum. Gerçekten. Bakın,kendimde Google 4.7 saniyede, Yandex ise 2.1 saniyede açılıyor. (Hepsi gerçek.)
@Türkçesever
Hocalarım, Google sevginizi anlamakta zorluk çekiyorum. Gerçekten. Bakın,kendimde Google 4.7 saniyede, Yandex ise 2.1 saniyede açılıyor. (Hepsi gerçek.)
👍 1
Google'yi Yandex'e göre daha fazla seviyorum.Melih Beyefendi dedi: ↑@VECTORRR
@Türkçesever
Hocalarım, Google sevginizi anlamakta zorluk çekiyorum. Gerçekten. Bakın,kendimde Google 4.7 saniyede, Yandex ise 2.1 saniyede açılıyor. (Hepsi gerçek.)
Bence bu tartışma biraz uzadı. Bence isteyen istediğini kullanabilir.
👍 1
Senin sistem biraz geri gibi geldi yani işlemcinin P3 olduğundan şüpheleniyorum. :DMelih Beyefendi dedi: ↑@VECTORRR
@Türkçesever
Hocalarım, Google sevginizi anlamakta zorluk çekiyorum. Gerçekten. Bakın,kendimde Google 4.7 saniyede, Yandex ise 2.1 saniyede açılıyor. (Hepsi gerçek.)
Samsung Exynos Octa 8 çekirdekli işlemci hocam.Senin sistem biraz geri gibi geldi yani işlemcinin P3 olduğundan şüpheleniyorum. :D
👍 1
Fi tarihinden beri samsung 8 çekirdek kullanılıyor hocamMelih Beyefendi dedi: ↑Samsung Exynos Octa 8 çekirdekli işlemci hocam.
👍 2
Sen mobilden bahsediyorsun sanırım. :D şuan 8 çekirdek altı telefon görmedim desem yeridir xDMelih Beyefendi dedi: ↑Samsung Exynos Octa 8 çekirdekli işlemci hocam.
Bu konu kilitli
Kilitli konulara yeni cevap yazılamaz.