Şimdi bakın ben yine her zaman yaptığım gibi ilgili kanun metini buraya atayım:
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel MüdürlüğüBurada 1. mesajda denen şey şudur. Sen sınırsız süreli abonelik başlattın ya da 2 yıldan uzun süreli abonelik sözleşmesi olan bir aboneliğin var. Bu aboneliği iptal ederken sana iptal bedeli, ceza yansıtamazlar demek oluyor. Taahüdün varsa bozduğunda aradaki farkı ödemezsin
demiyor
Aynı kanunda madde 16 ya bakarsanız
MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.
(2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.
Yazmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere kişi sadece taşınması durumunda taahhütlü hizmetin yeni adreste aynı oranda sağlanamaması (Örneğin şu anda 100 mbps alıyorsunuz ama yeni adresinizde sadece 16mbps verebiliyorlar gibi) halinde cayma bedelinden kurtulabilir. Aksi halde Madde 16'nın 1. fıkrasında yazdığı şekilde kendi lehine olan miktarı ödemekle yükümlüdür.
Uzun lafın kısası 2 yıldan uzun süreli taahüdüm var ben cayarım aradaki farkı ödemem anlayışı bir videodan dolayı çıktı fakat o videoda ısrarla söylenen şey "Abonelik Sözleşmesi" dir firmalar sizden taahhüt alırken bu abonelik sözleşmesinin yanında bir de "Taahhüt Sözleşmesi" yaparlar ve caymanız halinde siz "Taahhüt Sözleşmesi"ni bozmuş olursunuz abonelği değil.