İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

120 günde devri Atlantik

muratteas03.02.20101 cevap782 görüntüleme
2009'den beri9.574 mesaj
#1


Mayıs'ta Kanada'dan başlayacağı 18 aylık küresel triatlon için antrenmanlarını ve bağış toplamayı sürdüren Dan Martin, Kanada'nın Nova Scotia sahilinden Fransa'nın Brest kentine kadar 5 bin kilometre yüzdükten sonra, Avrupa'yı bisikletle geçmeyi planlıyor.

28 yaşındaki öğretmen Rusya ve Sibirya'yı yılın en soğuk zamanında katedip, Bering Boğazı'ndan Alaska'ya geçtikten sonra tüm Kanada'yı koşarak aşmayı ve yüzmeye başladığı Nova Scotia'ya ulaşmayı amaçlıyor.

Bu inanılmaz mücadelesinde tüm dünyadaki öksüz ve yetim çocuklar için en az 1 milyon sterlin toplamayı hedefleyen maceracı Martin'in seyahatinin en uzun kısmı, 4 ay civarında sürmesi beklenen Atlas Okyanusu'nu yüzerek geçmek olacak.

Martin, Atlantik'i geçerken kendisine bir teknede herşeyi kaydedecek bir kameramanın da bulunduğu 5 kişilik bir ekip eşlik edecek. Kimi yerleri 8 santigrat derece sıcaklığındaki okyanusta günde 8 saat yüzecek Martin, günde üç kez de mola verecek.

Okyanustaki köpekbalığı, donma gibi tehlikelerin ardından maceracı sporcuyu Sibirya'yı yılın en soğuk zamanında bisikletle geçerken kurtlar, kutup ayıları ve diğer tehlikeler bekliyor. Kendisini ekstrem sporcu olarak tanıtan Martin, daha önce Londra'dan Güney Afrika'nın Cape Town kentine bisikletle gitmişti.

http://www.cnnturk.com/2010/yasam/diger/02/03/120.gunde.devri.atlantik/562180.0/index.html
Cevaplar
2007'den beri7.530 mesaj
#2
Vay be bir insan 5 bin kilometre nasıl yüzer helal olsun adama...

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.