İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

AMD'den Adobe Desteği

Akhun Aktosun18.11.20094 cevap1.248 görüntüleme
2009'den beri1.595 mesaj
#1
AMD, Flash Player 10.1 ile entegrasyon sağlıyor ve Vision teknolojisine sahip platformlarda Flash oynatıcıyı desteklemeye başlıyor.

AMD, yaptığı açıklamada dün itibariyle piyasaya çıkan Adobe Flash Player 10.1 beta sürümünün, AMD Vision Teknolojisi'ne sahip platformlarca desteklendiğini ve Flash platformu tabanlı videolarda, web tabanlı içerik ve uygulamalarda kaliteli, yüksek çözünürlüklü (HD) görüntüler sağladığını duyurdu. Flash Player 10.1, ATI Stream teknolojisinden ve AMD mikroişlemcileri ile grafik işlemcilerini birlikte kullanan dengeli bir yaklaşımdan yararlanarak, daha iyi video oynatma, daha az işlemci yükü ve daha fazla pil ömrü vaadediyor.
Flash Player 10.1, Windows'un standart DXVA API'lerini kullanarak, Windows tabanlı bilgisayarlarda ATI Catalyst sürücüsü ile çalışan AMD ürünlerinin sağladığı donanım hızlandırma özelliğinden yararlanıyor. AMD, Adobe ile birlikte çalışarak, DirectX uygulama programlama arabirimini (API) ve ATI Stream teknolojisini, grafik işlemci ile H.264 videoları çözmekte kullandı.
"AMD, yeni Adobe Flash Player 10.1 gibi popüler uygulamaların performansını arttırmak için x86 platformlarında mikroişlemci ve grafik işlemcinin birlikte kullanılmasının öncüsüdür," diyen Adobe Platform Birimi Genel Müdürü David Wadhwani, şöyle devam etti: "AMD tabanlı Windows üzerinde Adobe Flash Platformunu kullanan tüketiciler, yoğun ve HD görsel içeriği pürüzsüz bir şekilde izleyebilecekler."

Flash Player 10.1 beta sürümünü indirmek için tıklayın

:: Sizce bu gelişme, son kullanıcıya nasıl yansıyacak?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net
Cevaplar
2009'den beri1.966 mesaj
#2
her gelişmeyi destekliyorum bu kullanıcıya cok ii yansıyacagını düşünüyorum
2009'den beri595 mesaj
#3
AMD ciyim ATI ciyim 2 side mevcut flsah videolar bazen can sıkıcı olabiliyor bakalımdaha iyi olmasını hepimiz isteriz.
2006'den beri185 mesaj
#4
10.1 sürüm ile birlikte 64 bit desteğinin geleceğini yazıyordu adobe ama ben göremedim. Umarım bu durum sadece beta versiyonu için geçerli olur. Zira artık x64 donanımlar her yerde. Bunun yanı sıra Windows 7 ile birlikte 64 bit işletim sistemi kullanımı da tavan yapmaya başladı.

Eğer Adobe bu durumu göremiyor ise büyük hata yapıyor. Herkes bilir ki birçok yazılım önce windows platformu için çıkar daha sonra Linux için çıkar. Adobe ise tam tersini yaptı. Epey bir zamandır Linux'lar için 64 bit versiyon bulunmasına rağmen Windows için hala çıkmasını beklemekteyiz.

Bu kadar büyük bir yazılım geliştirici firmanın bunu görmemesine inanamıyorum doğrusu.
2007'den beri7.530 mesaj
#5
Çok güzel...

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.