İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

Askeri tersanede alabora!

AliA24.12.20130 cevap1.303 görüntüleme
2007'den beri64 bin mesaj
#1
Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Değirmendere römorkörü, bakımının yapıldığı İzmir Alaybey Tershanesi’nde dün denize indirilirken alabora oldu. Görgü tanıklarının 'Her şey 20 saniyede oldu' dediği kazada 1 astsubay, 7 er ve 2 işçi hayatını kaybederken 17 kişi yaralandı. Gemideki 7 asker ise son anda atlayıp kurtuldu.



EGE Denizi’ndeki tek askeri tersane olan Alaybey Askeri Tersanesi’nde dün facia yaşandı. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan tersanedeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait “TCG Değirmendere” adlı römorkör, dün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi. 27 Kasım’dan bu yana havuzda bulunan gemi bu sırada, aniden su alıp sağ tarafına yan yattı. Kaza sırasında römorkörün üzerinden 7 asker denize atlayıp kurtulmayı başardı. Ancak diğer personel suya gömüldü. Yaralı askerler hastanelerde tedavi altına alınırken, arama kurtarma çalışması başlatıldı. Gemi alabora olduğu sırada yangın tüplerinin patladı. Bu nedenle makine dairesi ve diğer bölümlerde görüş mesafesi çok düştü. Kurtarma çalışmaları bu nedenle ilk aşamada zorlukla yürütüldü. Çalışmalar sonuç verdiğinde geminin makine dairesinden 3 asker ve 1 sivil işçi yaralı olarak çıkarıldı. Yaralılar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu kişilerden yarım saat sonra da 2 kişi daha makine dairesinden çıkarıldı.

TSK’DAN AÇIKLAMA

Görgü tanıklarının “Her şey 20 saniyede olup bitti” dediği kazada 8’i asker 10 kişi hayatını kaybetti. Kazayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan da açıklamada kazanın nedeninin henüz belirlenmediği belirtilerek şöyle denildi: “17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır. Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz.”

SIRADAKİ VİNÇ KURTARDI

Kaza üzerine yan yatan römorkörün kaldırılması için yüzer vinç gönderildi. Gönderilen yüzer vincin bir süreden beri aynı tersanede bakım için sıra beklediği iddia edildi. Kaza olunca “TCDD Barbaros” yüzer vincinin acilen göreve çağırıldığı, özel izinle olaya müdahale ettiği belirtildi.

DHA - Hürriyet

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.