İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

Banknota elveda!

-MuzaffeR-21.03.20121 cevap1.367 görüntüleme
-MuzaffeR-
Adult games: dating for spicy meetups2012'den beri809 mesaj
#1
Nakit para sırra kadem basıyor


Avrupa'da banknot kullanımına başlayan ilk ülke olan İsveç, şimdi de ondan kurtulmanın yollarını arıyor. 1661 yılında parayı tedavüle sokan ilk Avrupa ülkesi olan İsveç'te 'nakit para' kullanma dönemi hızlı bir şekilde sona yaklaşıyor. Bugün birçok alanda nakit para kabul edilmiyor.

SADAKA BİLE KREDİ KARTIYLA
İsveç'te 2006 yılından bu yana halk otobüslerindenakit para kullanılmıyor. Yolcular, belirli satış noktalarından ya da cep telefonu üzerinden bilet alıyor. Ekonominin sadece yüzde 3'ünün nakit parayla döndüğü ülkede, birçok petrol istasyonu, banka ve mağaza sadece kredi kartı ile alışveriş imkânı sunuyor.

Stockholm Camisi ve Carl Gustaf kilisesinde olduğu gibi birçok ibadathanede sadaka ya da yardımlar, bu mekânlara yerleştirilen makineler üzerinden kredi kartlarıyla yapılıyor.
kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/726726-banknota-elveda
Cevaplar
2011'den beri931 mesaj
#2
cebimde param var diye gerine gerine kasıla kasıla gireceğim dükkana ve kartın yoksa bu ürünü alamayacaksın diyecek bir adam bana orada kavga çıkar arkadaş. darısı kayıtlı ekonomisi gelişmiş diğer ülkelerin başına :)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.