İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

BBC'den Şok Belgesel

REDFOKS26.03.201219 cevap3.441 görüntüleme
2009'den beri18 bin mesaj
#1
Bbc, bu hafta yayına koyduğu "türk ordusu ve Gayler" konulu belgeselde, Türk ordusunun gaylere yaklaşımını ele aldı.



Bbc, bu hafta yayına koyduğu "Pembe Teskere" adlı belgeselde Türk ordusunun, eşcinselleri gay olduklarını ispatlamaya zorladığını öne sürdü.

"Homoseksüel olduğunu kanıtlamak küçük düşürücü sıkıntı çektiren bir iş" yorumunu yapan Bbc, Türk ordusunun gaylerden talep ettiği iddia edilen kanıtlara da vurgu yaparak, bir gayden, "kadın gibi giyinerek çektirdiği bir fotoğraf" başka bir gayden ise, "bir başka erkekle cinsel ilişkiye girdiği bir fotoğraf" istendiğini öne sürdü.

Bbc World'de yayınlanan söz konusu "Pembe Teskere" adlı belgeselde Türk ordusunun, eşcinselleri gay olduklarını ispatlamaya zorladığını öne sürdü. "Homoseksüel olduğunu kanıtlamak küçük düşürücü sıkıntı çektiren bir iş" diyen Bbc, Türk ordusunun gaylerden talep ettiği iddia edilen kanıtlara da vurgu yaparak, bir gayden, "kadın gibi giyinerek çektirdiği bir fotoğraf" başka bir gayden ise, "bir başka erkekle cinsel ilişkiye girdiği bir fotoğraf" istendiği iddiasında bulunuldu.

İngiliz yayın kuruluşu Bbc World'de çeşitli gün ve saatlerde yayınlanacak olan Emre Azizlerli'nin çektiği türk ordusu ve gayleri konu alan "Pembe Teskere" (The Pink Certificate) adlı belgesele ilişkin, Türk erkekleri için askerlik hizmetinin zorunlu olduğunu belirtilerek, "Türk erkekleri sadece hasta, engelli ya da homoseksüel olduklarında zorunlu askerlikten kaçabilirler. Ancak homoseksüel olduğunu kanıtlamak küçük düşürücü sıkıntı çektiren bir iş" diye yazdı.

Haberde, Türk ordusuna gay olduğunu söyleyen ve diğer askere alınanlarla birlikte sağlık taramasından geçirilen, gerçek ismi gizlenen 20 yaşındaki "Ahmet" adını verdikleri gencin, "Bana futboldan hoşlanıp hoşlanmadığı mı, kadın kıyafetleri giyip giymediğimi ya da kadın parfümü kullanıp kullanmadığı mı sordular" iddialarına yer verildi.

-"türk ordusu, KADIN GİBİ GİYİNEREK ÇEKİLEN BİR FOTOĞRAF İSTEDİ"

Daha sonra aynı gençten "kadın gibi giyinerek çektirdiği bir fotoğrafının" istendiğini öne Bbc, gencin, "Bu talebi reddettim. Ancak kabul ettikleri başka bir öneri sundum" sözlerini yansıtarak gencin, Türk ordusuna başka bir erkekle öpüştüğü bir fotoğrafını verdiğini iddia etti.

-"TÜRKİYE'DE GAY HAYATI DAHA GÖRÜNÜR OLMAYA BAŞLADI"-

Gencin kendisine homoseksüel olduğunu açıklayan "Pembe Teskere" verilmesini umut ettiği iddiasında bulunan Bbc, "Yıllar geçtikçe gay hayatı Türkiye'nin büyük şehirlerinde daha görünür olmaya başladı. İstanbul'da gay müşteriler için kafe ve kulüpler açılıyor ve Müslüman dünyasında tek olan, geçen yaz düzenlenen "Gay Gurur Yürüyüşü'ne şimdiye kadar en geniş katılım sağlandı" diye yazarak şöyle devam etti:

"Ancak Türkiye'de homoseksüellere karşı özel bir yasa olmasa da, gay olduğunu saklamayanlar orduda hoş karşılanmıyor. Aynı zamanda askerlik hizmetinden kaçınmak için homoseksüel olduklarını kanıtlamak zorundalar."

Bbc, "Gökhan" adını verdikleri başka bir gencin ise, kendisinden "açık bir şekilde bir başka erkekle cinsel ilişkiye girdiği yüzlerin belirgin olduğu bir fotoğraf istendiği ve fotoğrafta kendisinin pasif partner olarak görünmek zorunda olduğu" iddialarına yer verdi.

Haberde, Gökhan'ın sunduğu fotoğrafların doktorlar tarafından tatmin edici bulunduğu ve Gökhan'a "Pembe Teskere" verildiği ve Gökhan'ın askeri hizmetten muaf tutulduğu belirtildi.

-"GAY ERKEKLER DİSİPLİN PROBLEMLERİ YARATIYOR"-

Bbc, türk ordusu'nun röportaj teklifini reddettiğini ancak Emekli General Armağan Kuloğlu'nun yorum yapmayı kabul ederek, ordudaki açık homoseksüel erkeklerin "disiplin problemleri" yaratacağı, aynı zamanda ayrı yatakhane, duş, eğitim alanlarının ayrı olmasını gerekli kılacağını söylediğini ileri sürdü.

-"ORDUNUN EMİN OLMASI GEREKİYOR"-

ABD ordusunda son zamanlarda vazgeçilen "sormuyoruz sende söylemiyorsun" politikasının bir yansıması olarak, eğer erkekler homoseksüel olduklarını saklarlarsa askerlik görevlerini yapabileceklerini söyleyen Kuloğlu'nun, "Ancak biri gelip de gay olduğunu söylediğinde ordunun bu kişinin gerçekten gay olduğundan ve zorunlu askerlikten kaçmak için yalan söylemediğinden emin olması gerekiyor" dediği belirtildi.

-"türk ordusu HASTANELERİ 1968'DEN KALMA BELGELERİ REFERANS ALIYOR"-

Haberde, türk ordusu hastanelerinin hala Amerikan Psikiyatri Derneği'nin 1968'den kalma belgelerini kendilerine rehber alarak homoseksüelliği bir hastalık olarak tanımladığı iddiasında bulunularak şu görüşleri ileri sürdü:

"Türkiye'de bazı kişiler kızgınlıkla gaylarin aslında şanslı olduğunu söylüyor. Askerlik hizmetini yapmamak için en azından bir seçenekleri var. Aylarını kışlalarda harcamak zorunda değiller ya da Kürt militanlarına karşı savaşmayla karşı karşıya kalmayacaklar. Ancak, gay olduğunu saklamayan erkekler için hayat kolay olmaktan çok uzak olabilir. Türkiye'de iş başvurularında askerlik görevi sorusu çok olağan." - Ankara

kaynak
Cevaplar
2007'den beri29 bin mesaj
#2
Türk ordusu ve gayler mi, alakaya maydanoz.
2009'den beri8.724 mesaj
#3
hey Allah'ım... adamların uğraştıkları işe bak. sanmıyorum böyle bi şey olacağını orduda.
2012'den beri806 mesaj
#4
Tüm Türk Ordusunu üzerine cekmeye calisiyorlar
2011'den beri2.652 mesaj
#5
Onun İçin Hollandaya Gitcen Bilader.:)
2012'den beri8 mesaj
#6
işi gücü kalmamış her halde BBC'nin..pembe teskere isme bak..
2008'den beri14 bin mesaj
#7
askerdeyken komutanımın ağızından böyle hikaye duymuştum. bir asker gay olduğunu söylemiş. bölük komutanı da ispatlamasını isteyip izin vermiş. asker de izin dönüşü homoseksüel ilişki esnasında çekilmiş fotoğrafı getirip "pembe teskere" almış.

bu haberde yazılanlar doğru maalesef.
REDFOKS Konuyu açan
2009'den beri18 bin mesaj
#8
rtsbora dedi: ↑
askerdeyken komutanımın ağızından böyle hikaye duymuştum. bir asker gay olduğunu söylemiş. bölük komutanı da ispatlamasını isteyip izin vermiş. asker de izin dönüşü homoseksüel ilişki esnasında çekilmiş fotoğrafı getirip "pembe teskere" almış.

bu haberde yazılanlar doğru maalesef.
Cinsel tercihi farklı olanların bunu ispatlamalarının istendiği doğru bunun sebebide bir çogunun askerlik muayenesinde tespit edilip askerlikten muaf tutulmaları eğer tespit edilemedi ve birliklerine gittilerse burada bunu göstermek zorundalar çünkü bunu bahane edip askerlikten yırtmaya çalışan bir sürü insan var
2011'den beri1.863 mesaj
#9
boyle bisey mi varmis ya :P
ipini koparan ben de gayim gitmek istemiyorum askere bedelli parasi da yok diye gelmeye baslar bence dogruysa. :D
para icin millet neler yapiyo gayim mi diyemiycekler :D
dogruysa adamlar da hakli nasi bilicekler ki gay oldugunu ?
2008'den beri3.249 mesaj
#10
kendi sapıklıklarını Türk ordusuna yakıştırmya çalışmaktan başka bir şey değil. Farklı tercihler onlarda 100 kişide 5-10 kişiyse bizde 1000 de 1 bile yoktur.
2011'den beri3.883 mesaj
#11
bizi her orduyla karıştırmasınlar...
2009'den beri11 bin mesaj
#12
Bizim tarihimiz çok çektirmiş ağızlarından düşüremiyor ezikler.
2010'den beri5.556 mesaj
#13
burns206 dedi: ↑
boyle bisey mi varmis ya :P
ipini koparan ben de gayim gitmek istemiyorum askere bedelli parasi da yok diye gelmeye baslar bence dogruysa. :D
para icin millet neler yapiyo gayim mi diyemiycekler :D
dogruysa adamlar da hakli nasi bilicekler ki gay oldugunu ?
Muayene esnasında kontrol edip anlayabiliyorlarmış diye duydum.
2009'den beri1.183 mesaj
#14
burns206 dedi: ↑
boyle bisey mi varmis ya :P
ipini koparan ben de gayim gitmek istemiyorum askere bedelli parasi da yok diye gelmeye baslar bence dogruysa. :D
para icin millet neler yapiyo gayim mi diyemiycekler :D
dogruysa adamlar da hakli nasi bilicekler ki gay oldugunu ?
Öyle ben gayim demekle kurtulunmuyor bu işten. Tam olarak TSK'da nasıl bir uygulama olduğunu bilmememle birlikte eğer bbc böyle bir belgesel yaptıysa doğru olma ihtimalinin çok çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Maalesef Türkiye'de olanların büyük bir çoğunluğunu kendi basınımızdan öğrenemiyoruz çünkü tam anlamıyla özgür değil malesef ve taraflı o yüzden yabancı büyük kuruluşların dediklerini ciddiye almakta yarar var. [lütfen milliyetçilik yapıp saçma cevaplar vermeyin]
2010'den beri842 mesaj
#15
bence yontulmamıs odunlar hiç duydunuzmu askere gitmemek için gay olanı ? verceksin bunlara dipcigi Askerlik bizde kutsaldır....
2008'den beri7.675 mesaj
#16
Emir subayı Tugay komutana asker seçerken bir çok soru sordu. Son soru olarak ve ısrarla bunu sormuştu. Çokta dillendirmeye gerek yok. Pembe teskereye layik olanlar bunu biliyordur ancak kaçmak isteyen öğrendiyse koftiden bir iki poz verip kaçmaya çalışırlar.
2011'den beri452 mesaj
#17
Başta ne saçma haber demiştim ama düşününce ve tamamını okuyunca yazının oturdu. Bunu kullanmaya çalışanlar olacaktır elbet. Ama dillendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
2009'den beri5.165 mesaj
#18
Size ne bizim ordumuzdan, işinize bakın. İşleri güçleri bizi karıştırmaya çalışmak.
2010'den beri6.928 mesaj
#19
birkaç gün sonra bbc müdürü intihar etmiş haberi duyarsanız şaşırmayın :D
2010'den beri16 bin mesaj
#20
bbc nin bu haberi doğru ise (bence öyle) tsk'nın bunu daha insancıl yollarla yapması gerekir. yıl olmuş 2012 hala bu tarz ilkel yollarla bu işi yapıyorsan, belgesele konu olman zaten olağan. özelden olmamak kaydıyla devlet hastanelerinden raporla bu işi halledilebilir.

Bazı arkadaşlar demişki; herkes eşcinselim diyip askerlikten yırtmaya kalkacağından dolayı bu tarz uygulamanın olması zorunlu... emin olun pembe teskereyi hiç kimse istemez. iş başvurusunda adamın önüne pembe teskeri koymak kolay olmasa gerek.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.