İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Kültür / Sanat
  4. Diğer Kültür / Sanat Konuları
Diğer Kültür / Sanat Konuları

Bu da soru mu Beyaz?

mila1217.03.20081 cevap1.666 görüntüleme
2007'den beri9.864 mesaj
#1
Beyazıt Öztürk öyle bir soru sordu ki... İşte Beyaz'ın Mosmor oldum deiği soru...

Hayatları pahasına hayat kurtaran meslek gruplarından ambulans doktoru, bomba uzmanı, akut görevlisi, devriye polisi ve itfaiyeci konukların çağrıldığı programda Beyaz, hiç beklenmeyen bir soru yöneltti.

İstanbul Kocasinan İtfaiye Müdürlüğü Grup Amiri olan Hasan Karakaş’a Beyaz şu soruyu sordu:

"Biz vatandaş olarak itfaiyeye, ambulansa, cankurtarana, AKUT’a başvurduk. Bunun bir bedelinin olması lazım. Doğru mu? Yani benim evim yanıyor tamam ben seni arayayım da evimi kurtardığıma mı yanayım yoksa daha sonra gelecek para beni daha çok mu yakıyor yani? Bir de öyle bir durum var. Evin içine, dışına köpüktür, sudur, etraftaki evler de mahalle de etkileniyor bundan!!!"

Aslında Beyaz da bir çok insan gibi yanılgıya düştüğü bir durumu aktarmaya çalışıyordu. Fakat, bu soruyu duyan Hasan Karakaş, hiç bozuntuya vermeden yangına müdahale karşılığında ne kadar para aldıklarını ve bunu neye göre belirlediklerini soran Beyaz’ı öyle bir tiye aldı ki ekran başındaki herkes çok güldü. Tam bu konuşmalar üstüne Beyaz, diğer tarafında oturan Ambulans Doktoru Mahmut Coşkun’a da aynı soruyu yöneltince daha da fena bir durum yaşadı.

İşte o konuşmalar:

Karakaş: Maalesef ülkemizde üniversitede okuyan ya da mezun arkadaşlar var ki geçmişte benim çok iyi tanıdığım doktorluk, mühendislik yapan arkadaşlar bana diyor ki ’Yahu Hasan, sen gittin binayı söndürdün. 4-5 itfaiye aracı, 15-20 tane itfaiye eri. Neye göre ücret alıyorsunuz?’ diyor. Üniversite okumuş...Mesela şimdi siz de ona göre mi soruyorsunuz?

Beyaz: Evet, yani kafana göre mi alıyorsun ücreti.

Karakaş: Şimdi bakın bu bizim toplumumuzun bilgisizliğini ortaya koyuyor. İtfaiye’nin hizmetleri bedelsiz. Nasıl oldunuz?

Beyaz: Nasıl oldunuz diye soruyor!! Afedersiniz şey oldum! Eee...mosmor diyeyim siz anlarsınız artık.

Karakaş:İtfaiyenin yapmış olduğu hizmetler ücretsizdir. Yani vatandaşın evi, işyeri yanmış, zaten adamın canı yanmış şu kadar da ücret verin! Öyle bir şey yok. Adama geçirirler....

Beyaz: Biz paralı biliyoruz...Yemin ediyorum ben para alınır diye biliyorum!

Karakaş: Maalesef halkın yüzde 90’ı böyle biliyor. Halkın böyle bilgisi olmadığı için ilk önce yangını görüyor, şimdi itfaiye gelir para alır, ben kendi imkanlarımla söndüreyim diyor.

Beyaz: Ama ambulans alıyor değil mi?

Coşkun: Hayır almıyor

Beyaz: İkide iki yahu...

Kaynak
Cevaplar
2008'den beri2.220 mesaj
#2
ambulans almıyor olabilir ama devlet hastanesinden ambulans çağrılır mı hiç ! 50 saatte gelsin..!
mecbur özelden çağıracaksın , o da elini yakacak tabii ki.

beyaza gelince de .. bilmiyormuş fakat dün gece öğrenmiş.. ^^

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.