
Yakın bir tarihte çıkan Google Chrome internet tarayıcısı sahip olduğu özellikler ile Microsoft gibi bir devi korkutmamış olsada diğer internet tarayıcılarını etkilemeye başladı.
Kimi zaman acil bir işimiz için internete girdiğimizde, hangi siteye girdiğimizin belirlenmemesi için geçmişi siler veya tanımlama bilgilerini boşaltırdık.Fakat Google Chrome tarayıcılarda ki bu eksikliği giderip özel bir pencere modu tasarlamıştı. Chrome ile ilgili yapılan açıklamada gizli pencere ile açılan siteler hiç bir şekilde bilgisayarda depolanmayacaktı.
İşin ilginç yanı ara sıra ülkemizde her nedense bazı dönemlerde aylık aranan kelimeleri yayınlamayan ancak porno site aramalarına yönelik rakamları, çekinmeden sanki bir suçluymuş gibi gözümüze sokan Google bu özellik ile daha sağlıklı bir çalışma mı yapıyor orası bilinmez ama bu gizli pencere özelliği Firefox tarafından ilginç bulunmuş olacak ki 3.1 sürümüne adapte ediliyor.
Bakalım nasıl bir işlev olarak sunulacak. Çoğu alanda kısıtlamalara gidilen internet ortamında yapılanların gizli kapaklı işler çevriliyormuş gibi bir havaya büründürülmesi açıkcası rahatsızlık verici.
Yazan : Yılmaz Yanar
SDN : http://shiftdelete.net
Bilgi İçin: www.mozilla.com