İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

İngiltere Daha Pahalı!

Akhun Aktosun18.02.20108 cevap1.127 görüntüleme
#1
Microsoft, Office 2010'un İngiltere fiyatlarını da açıkladı. Fiyatlarda ilk göze çarpan, Amerika Birleşik Devletleri'nden daha pahalı olması oldu.

Microsoft bugün itibariyle, kısa süre içerisinde satışa sunacağı Office 2010 yazılım paketinin İngiltere fiyatlarını açıkladı.

Açıklanan rakamları gören İngiliz teknolojiseverler biraz hayal kırıklığına uğradı. Zira Office 2010 paketlerinin bazılarının fiyatları, Amerika Birleşik Devletleri'ne nazaran daha pahalı. Hatta kimi paketlerde bu pahalılık %35'e kadar çıkıyor.
Office Home ve Business paketleri, İngiltere'de 239.99 Pound'tan satılacak. Amerika Birleşik Devletleri'nde ise 279 Dolar, ki bu paranın pound karşılığı 176 Pound oluyor. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ücretlere yerel vergiler dahil olmayacak.

Bu fiyat farkının sebebinin ne olduğu merak ediliyor ve akıllara başka sorular da getiriyor: Bu sorun sadece İngiltere ile mi sınırlı kalacak yoksa diğer Avrupa ülkelerine de yansıyacak mı?

:: Sizce bu durumun sebebi sadece vergiler olabilir mi?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net
Cevaplar
#2
279 dolar.Yuh yahu.Kazığın önde gideni.
#3
Türkiye de daha da pahalı bu işler böyle :)
#4
Open office kullanırlar artık :)
#5
Özelden mesaj atsınlar link verelim onlara.
#6
ahky dedi: ↑
Özelden mesaj atsınlar link verelim onlara.
onu sen ben kullarınız kardeşim.Büyük şirketleri basıyorlar korsan kullanıyorsa basıyolar cezayı
#7
Şirketler korsan yazılım kullanamaz.Çünkü onlara belirli periyotlarda hep denetim yaparlar.Her bilgisayarın yanında Microsoft etiketi olması lazım.Yoksa aynen basıyorlar cezayı.Ama bizim gibi evdekilere serbest :lol:

Office gelince o adamlarda para bol.Ne anlasın Office'den :D
#8
Ne oluyor bilgisayar mı alıyoruz...
tabi insanları korsana teşvik ediyorlar...
#9
SwateR dedi: ↑
Şirketler korsan yazılım kullanamaz.Çünkü onlara belirli periyotlarda hep denetim yaparlar.Her bilgisayarın yanında Microsoft etiketi olması lazım.Yoksa aynen basıyorlar cezayı.Ama bizim gibi evdekilere serbest :lol:

Office gelince o adamlarda para bol.Ne anlasın Office'den :D
İşin ilginç tarafı Türkiye'de Office yazılımlarını ayrıntılı özellikleriyle kullanmayan kurumsal firmalar bile bilgi işlem sorumlularının önerisi üzerine gidip Microsoft'a para saçıyor.

Ben bunun sebebinin, bu bilgi işlemcilerin zamanında hep korsan kullandıkları için Microsoft'a bağlanmaları olarak görüyorum.

Open Office çok fazla kurumun işini görebilecek kapasitede ama hem devlet dairelerinde hem özelde bilgisizlik yüzünden geçiş yapılmıyor.

Şu anda Open Office geçemeyecek firmaların geçememeleri için en önemli sebep kullandıkları makrolar. Başka bir sebep yok. Open Ofice'te makro desteği olmadığı için değil, Microsoft Office 'in makrolarının başka program dışında çalışmaması dolayısıyla.
Yoksa Open Office 'te, Microsoft Office'te ki gibi sadece Basic diliyle Makro yazmak zorunda da değilsiniz. Biliyorsanız C++ veya Python'la da makro düzenleyebilirsiniz.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.