İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

iPad Şarj Olmuyor!

alabula05.04.201019 cevap5.612 görüntüleme
2008'den beri3.814 mesaj
#1
Apple'ın yeni oyuncağı iPad, kullanıcılarına ilk günden zor anlar yaşatmış gibi görünüyor. İşte iPad'in şarj sıkıntısı ve bu sorunun çözümü!

Apple'ın yeni gözdesi iPad, her yeni cihazda olduğu gibi küçük hatalarıyla birlikte geliyor. Elbette ki ilk kullanıcıları da cihazın böylesine küçük hataları olabileceğini tahmin etmişlerdir. Ancak ortaya çıkan ve tüm kullanıcıları şaşırtan bir durum, hata olmaktan biraz daha farklı. Kullanıcıların cihazlarıyla birlikte ilk günden servislerin yolunu tutmasına neden olan bu olayın, aslında bilinçli yapılmış bir durum olduğu ortaya çıktı. En detaylı Apple iPad incelemesi için buraya tıklayın.
Buna göre iPad'i öyle her yerde kolayca şarj edemiyorsunuz. iPad'in yanında gelen standart şarj aleti cihazı prizden şarj edebiliyor. Ya da bir başka yöntem olarak USB kablosunu kullanabiliyorsunuz. Ancak tam da bu noktada dikkat etmeniz gereken küçük (!) detaylar var. iPad'in USB üzerinden şarj olabilmesi için bağladığınız USB portunun bir iMac'e ya da MacBook Pro'ya ait olması gerekiyor. Herhangi bir PC'ye ya da bir USB çoklayıcısına iPad'i taktığınızdaysa şarj göstergesinde herhangi bir hareketlilik olmuyor. Ayrıca eski MacBook Pro'lar da iPad'i şarj edemiyor ne yazık ki. Konu hakkında Apple cephesinden gelmiş bir açıklama bulunmazken, kullanıcıların birçok platformda duruma epey tepki gösterdiği görülüyor.

:: Bu durum iPad satışlarına olumsuz yönde etki eder mi?

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net
Cevaplar
2009'den beri12 bin mesaj
#2
Yok artık ya. Bunlar ne yapmaya çalışıyor?
2008'den beri13 bin mesaj
#3
Şimdi o kullanıcılar birer tane de macbook alsın. :D
2009'den beri1.031 mesaj
#4
Saçmalamışlar.
2008'den beri6.607 mesaj
#5
kendi gelecekleri ile oynuyorlar :D
alabula Konuyu açan
2008'den beri3.814 mesaj
#6
N3CAT1 dedi: ↑
kendi gelecekleri ile oynuyorlar :D
Kendi gelecekleri ile oynuyorlar. Ya ihya edecekler ya da... Steve Jobs zeki adam.
2008'den beri15 bin mesaj
#7
Microsoft a tekelci diyen kimdi ?
2008'den beri413 mesaj
#8
bosuna demiyorum... apple dan korsun Allah bizi diye :) :)
2008'den beri4.234 mesaj
#9
Cidden Microsoft a tekelci diyen kimdi :D

Hep derim Apple' ın ilk nesil ürünleri asla alınmaz...
2009'den beri2 mesaj
#10
merak etmeyin herşeye rağmen herkez gene alır bu cihazı insanlar teknolojiye aç arkadaşlar...
2009'den beri545 mesaj
#11
Bir Apple klasiği daha :)

İnsanlar teknolojiye değil şekil yapmaya aç; " Bak ben İpad aldım" diyebilmek bazı insanlar için çok önemli bir şey.
2007'den beri969 mesaj
#12
anfy dedi: ↑
Bir Apple klasiği daha :)

İnsanlar teknolojiye değil şekil yapmaya aç; " Bak ben İpad aldım" diyebilmek bazı insanlar için çok önemli bir şey.
Ağzına sağlık.

Teknolojiye aç insan ipad almaz... En azından apple ürünleri içerisinde ipadı tercih etmez. mac alır: :wink:

Bana çok saçma geldi kendi ürettiği ürünü satma kaygısı. En büyük cep üreticileri bile ortak şarj cihazına yönlenirken applenin yaptığı benim ürünüm birtanecilik anlayışından başka birşey değil. kısa vadede karlı görünebilir ancak uzun vadede millet sorar bunu
2008'den beri8.965 mesaj
#13
Romantic dedi: ↑
Microsoft a tekelci diyen kimdi ?
Aynen.
2008'den beri24 bin mesaj
#14
Bu durum iPad satışlarına olumsuz yönde etki eder mi?
Hiçbi şey olmaz. Satışlar aynen devam...
2010'den beri267 mesaj
#15
-vay tikkycan ipad yapmışsın; ama niye kapalı?
+sorma abi şarj olmuyor, öyle şekil olsun diye dolaştırıyorum.
-hay benim koçuma..!
2010'den beri247 mesaj
#16
Romantic dedi: ↑
Microsoft a tekelci diyen kimdi ?
:thumbup1:
2009'den beri16 mesaj
#17
Bu olayın aynısını harici güç adaptörü olmayan harddisklerimizde de görüyoruz, çünkü eski PC ler USB çıkışlarına 500mA dan fazla akım veremiyorlar bu da dolayısıyla cihazın şarj olmasına yada çalışmasına yetmiyor. Hatta bazı harici disklerin usb kabloları 2 usb portuna takılır, bunun sebebi de cihaza gereken akımın 2. USB den destek alınarak sağlanmasıdır. Yeni anakartlar USB girişlerine daha fazla akım sağlayabildiği için diskleri rahatça tek USB ye bağlayıp çalıştırabilirsiniz.
iPad için de farklı bir durum söz konusu değil. iPad açıkken şarj olmak için 1000mA akıma ihtiyaç duyuyor. Doğal olarak da eski anakarta sahip Macler bu akımı sağlayamıyor. Çözüm olarak PC' den şarj ederken iPadi kapalı tutabilir (iPad kapalıyken şarj olmak için 500mA akım çeker) yada prizden şarj edebilirler.
2009'den beri63 mesaj
#18
apple'ın huyu bu zaten adam kendine bağlımlı yapmak için elinden gelen saçmalığı yapıyor ama bu kadarı da fazla artık iyice bkunun çıkardılar. tamam kaliteli ama insanlar beğenip alıyor diye bukdar yolma niye şahsen mac sever biri olarak artık soğudum mac ten yeni nesil bi ipod aldım küçük kullanışlı diye o kulaklık haricinde kulaklık kullanamıyosun çakal steve jobs ama artık kayıplar başlıyacak kullanıcı da uyandı çünkü.
2009'den beri944 mesaj
#19
Biz bunları konuşurken çinde ipadin şarj olmasını sağlayan aparat tasarlandı ve şuanda hızla arge'si devam ediyor. Cuma namazından sonra gemilerle yola çıkıcak :)
2010'den beri41 mesaj
#20
SKYNET dedi: ↑
Biz bunları konuşurken çinde ipadin şarj olmasını sağlayan aparat tasarlandı ve şuanda hızla arge'si devam ediyor. Cuma namazından sonra gemilerle yola çıkıcak :)
Bizde konuşup duruyoruz.. Ne hızlı insanlar bunlar.. Artık ipadide çözmüşlerdir. İçini dışını.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.