İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

Kar geri geliyor!

AliA13.02.201244 cevap3.133 görüntüleme
#1
Yurdumuz Balkanlar'dan gelen soğuk hava ve Akdeniz üzerinden ulaşan yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar 9 derece kadar düşerken, perşembe ve cuma kar yağışının etkili olacak.



Balkanlar'dan gelen soğuk hava ve Akdeniz üzerinden ulaşan yağışlı havanın etkisine girecek Güney Marmara'da, hafta içinde sıcaklıklar 9 derece kadar düşerken, perşembe ve cuma günleri kar yağışının etkili olması bekleniyor.
AA muhabirinin, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının 10-12 derece arasında değiştiği Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova bölgesi, bugün Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

Bugün, yarın ve çarşamba gününü yağmurlu geçirecek bölgede yağışlar, perşembe günü Balkanlar'dan inen soğuk havayla birleşince kara dönüşecek.

Özellikle perşembe gecesi ve cuma günü bölge genelinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları, cuma gününe kadar belirli oranlarda azalarak, Bursa'da 10 dereceden ve Balıkesir'de 8 dereceden 1 dereceye, Yalova'da 12 dereceden ve Çanakkale'de ise 9 dereceden 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bölgede gece en düşük sıcaklıkların ise sıfır ile eksi 2 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

BUGÜNKÜ HAVA DURUMU

Hava sıcaklığının, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ile Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere; kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç ve güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere, kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (11)

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Bu sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (4)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (14)

ADANA: Az bulutlu ve açık (16)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (15)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (12)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer sisli. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-13)

VAN: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer sisli. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (9)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Doğu Akdeniz'in az bulutlu ve açık, Batı Akdeniz' in parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

VAN PARÇALI AZ BULUTLU VE AÇIK OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Van’da bugün ve Salı günü yağış beklenmiyor. Çarşamba günüyse kuvvetli kar yağışı görülecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Van gündüz 3, gece eksi 8 derece olacak.











ANKA-Haber7
Cevaplar
#2
Gelmeseydi iyiydik böyle
#3
gümrük kapılarını kapatın gelmesin nolur. az ısınır gibi olduk yeter ama yaa.
AliA Konuyu açan
#4
Birkaç gündür ne güzel hava vardı. Yeterince kar yağdı bu sene. Gelmesin artık. :D
#5
İşin karı çıktı :D Yüz verdik kara geldi çıktı tepemize :D
freewill
#6
hava inanılmaz bulutlu sanırsınız sel su alacak götürcek ama gelin görünki tek damla yağmur düşmüyor :D yer aydın :D
#7
Bu dalgadan sonra bahar gelir inşaallah.
#8
365 günde 4-5 gün kar görüyorsunuz hemen gelmesin diye artık isyan ediyorsunuz :D Bırakın yağsın bi 4-5 gün daha görürüz belki, tadını çıkarın nasıl olsa kalan diğer tüm günler ya açık ya bulutlu ya da yağmurlu geçecek zaten başka bir hava durumu alternatifi de kalmıyor :)
#9
Yağsın iyidir kar..:)
#10
gelsin gelsin kar gibisi varmı özledik bea
#11
Gelsin gelsin Özlemiştik zaten.:mrgreen:
Şaka bir yana herşey zamanında güzel.:)
#12
Geçen sene kış olmadı ya bu sene acısını çıkarıyor. çok soğuk çok..
#13
ne kış oldu bu sene be heheh :D herkesin dilinde bu kelime var :D
#14
Gelsin sıkıntı yok :D
#15
Böyle soğuklara ömrüm boyunca ısınamadım, o beni sevmez bende onu
AliA Konuyu açan
#16
Kar yarın Marmara'ya geri geliyor. Yarın İstanbul'u da etkisi altına alacak olan kar yağışı hafta sonuna kadar sürecek. Pazar günü ise bahar havası yine yüzünü gösterecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

İstanbul'da halen aralıklarla devam eden yağmur şeklindeki yağışın gece saatlerinde karlakarışık yağmur ve yarın(Çarşamba) sabah saatlerinde etkisini artırarak özellikle Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere kar yağışına dönüşmesi beklenmektedir.

FIRTINA UYARISI

Akdeniz'de kuvvetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan uyarıya göre, Akdeniz'de halen batı ve güneybatı yönlerden esen rüzgar, yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetlenerek 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de, akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Akdeniz'de 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esecek.

Fırtına, 16 Şubat Perşembe günü sabah saatlerinde kıyılarda etkisini kaybedecek, açıklarda fırtınamsı rüzgar esecek.

Hürriyet
#17
pazar günü bişey olmasın bea pazaar günü istanbuldayım ben :D
#18
Kar 1 saat kadar önce başladı İstanbul'da :)

An itibarı ile lapa lapa kar yağıyor...
AliA Konuyu açan
#19
Şimdilik pek lapa lapa yağmasa da çatılar beyazlaşmış.

Sıkıldım artık bu kardan. :D
#20
Amasyada bişey yok :D
#21
Tuzlada yagmur var hala.
#23
heryer bembeyaz oldu :)
#24
dün hava güneşliydi şimdi uyandım kar var :D
#25
yağsın yahu ben seviniyorum kar yağınca :D
#26
ümraniyede sulu kar var ve her yer camur gibi olmuş ayrıca yolda artis gibi karşıdan karşıya gecen kızların üzerine su sıcratan otobüs şöförüne sesleniyorum adamın dibisin dibii:):):)
#27
Ankara hakkinda pek fazla bilgi vermiyorum şuan, bilen biliyor zaten belli olmuyor buranın havası: :)
#28
Gelsin kar biraz kar topu oynayalım...P
#29
ua23ua dedi: ↑
ümraniyede sulu kar var ve her yer camur gibi olmuş ayrıca yolda artis gibi karşıdan karşıya gecen kızların üzerine su sıcratan otobüs şöförüne sesleniyorum adamın dibisin dibii:):):)
Hahaha aynen sabah ben de dikkat ettim de yerler sulu kar aman yağmasın Ümr'ye yeterli bu kadar :D Bir de kötü tarafı cadde temizlense bile bizim o sokak muşamba gibi oluyo yer aman yağmasın arabayı çıkartamıyoruz sonra :)
#30
her şey mevsiminde güzel, buzlanma olmadığı sürece kar gelmesinde sakınca yok:)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.