A

Arjantinli yayınevinin çıkardığı kitap 2 ay içinde okunmazsa içerisindeki yazıları siliniyor.
Arjantin yayınevi Eterna Cadencianin Latin Amerikadan yeni yazarları ve eserlerini tanıttığı kitap için hayata geçirdiği 'The Book That Cant Wait' adlı projede, kitabı satın alan kişi onu iki ay içinde okuyup bitirmek zorunda. Çünkü Özel bir mürekkep kullanılarak basılan kitabın yazıları güneş ve hava ile temas ettiğinde silinmeye başlıyor. İki ay içerisinde kitap tamamen boş sayfalardan ibaret hale geliyor.Okuyucunun devamlı kitap okumayı ertelemesinin önüne geçen ve böylece yazarların ikinci kitaplarını da çıkarabilmesine yardımcı olmayı hedefleyen kampanya, gazete dergi ve televizyonlarda adından sıkça bahsettirerek yayınevinin satışlarını yüzde 40 arttırdı.Projenin tanıtım videosunda videosunda "İlk denemesinde okuyamayanlar bir daha asla okuma şansı bulamayacak" sloganını kullanan yayınevi, bu konsepti ikinci baskısını yapmayacak kitaplar için kullanacağını duyurdu.
Kitabın ilk baskısı piyasaya çıktığı gün tükenirken, binlerce yeni sipariş verildi.
Cevaplar
M
2008'den beri24 bin mesaj
Okumayacak adam yine de okumaz
K
Bizde işin bahanesi olur. "Tam okucaktım, yazılar silinmiş." gibi...
Bu kitaba para vermem. İstediğim zaman okurum kime ne ?
D
2009'den beri13 bin mesaj
Bir kitabı iki ayda okumak :)
R
Bir kitabı iki ayda okumak :)
Okuyan var okuyan var öyle deme :) Sınav var diye kitabı 3 güne bitirdim ama normalde sevmediğim kitapı 2 ayı geçse de okuyamam. :D
D
2009'den beri13 bin mesaj
Ben onu kendi adıma dedim :) 5 günü geçmez genelde.Çok önemli işlerim olmadıkça.
O
Kitaplarda da tüketimi hayatımıza sokuyorlar ya helal olsun.
Kitap dediğin bir okunur, ondan keyif alır bir zaman sonra bir daha okursun. Hakikatli bir kitapsa klasikler arasında yerini alır, ileride tekrar tekrar okunur.
Bunlar "bizim yazdığımız kitapları bir kere okusanız bir daha aramazsınız" diye peşin peşin söylüyorlar. Ne gerek var ki bu kitabı okumaya?
T
tekrar okumak istersek ne olacak :P
Surekli kitap okumayi erteleyen adam okumasin zaten faydasini gormez.
Ben suraya takildim "Çünkü Özel
bir mürekkep kullanılarak basılan kitabın yazıları güneş ve hava ile temas ettiğinde
silinmeye başlıyor. "
Kitabi yapraklari acik sekilde gunesin altinda koyup okumayan bir insan var midir acaba ?
-
Saçma ben kitaplarımı okuduktan sonra başkası da faydalanmasını da istiyorsam ne olacak peki saçma bir buluş medeniyet tüketici denebilir.
S
bencede sacma okumak istemeyene zorla okutturulmaz kitap.zaten şoyle bişe var okumak isteyen alır kitabı, istemeyen niye alsın ki :D
Cevabını yaz
Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.