Yeni bi laptop almak istiyorum monster ve msi arasında kaldım 2 laptop buldum gtx 1060 ekran kartlı i7 7700 HQ işlemcili v.s özelikleri aynı arada 2 bin tl fark var ama monster ekranı 60 Hz iken msi ekranı 120 Hz oyun kalitesinde arada ki Hz farkının ne gibi bir etkisi olur
Monster mı MSİ mı
Cevaplar
120 Hz olması bilgisayarın gerçekten 120 FPS'ye kadar çıkabileceğini gösteriyor 60 Hz ekran en fazla 60 FPS verebilir ama 120 Hz 120 FPS verebilir. 60 Hz ekranlarda gördüğümüz 60 üstü FPS değerleri aslında gerçek değildir. Ama 2000 tl farka değer mi bilmem.Yeni bi laptop almak istiyorum monster ve msi arasında kaldım 2 laptop buldum gtx 1060 ekran kartlı i7 7700 HQ işlemcili v.s özelikleri aynı arada 2 bin tl fark var ama monster ekranı 60 Hz iken msi ekranı 120 Hz oyun kalitesinde arada ki Hz farkının ne gibi bir etkisi olur
Monster: Tulpar T7 V13.1 17.3" Gaming Laptop
MSİ: MSI GE63VR 7RE(Raider)-070XTR Notebook
leptoplar bunlar bende karar veremedim
MSİ: MSI GE63VR 7RE(Raider)-070XTR Notebook
leptoplar bunlar bende karar veremedim
İkisi arasında Ram (16Gb ve 8Gb), ekran boyutu (15.6 ve 17.3), ve ssd farkı var (128Gb ve 250Gb) ama marka olarak MSI daha çok hoşuma gitse de fiyat farkına göre Monster olanı alırdım heralde tabi 8 GB Ram biraz az gelebilir. Açıkçası o fiyatta bir laptopta 8 GB biraz az olmuş gibi.
Kesinlikle ama kesinlikle Monster almanı öneriyorum çok iyi benim arkadaşım kullanıyor ve o tulpar t5 ile her oyunda yüksek fps alıyor. 60Hz ile 120hz konusuna gelirsek şöyle anlatayım 60hz normal bir hız, 120hz'te ise her şey daha akışkan ve göze güzel gelir, gözü yormaz. Fakat 60hz de gözü fazla yormaz ve yine akışkandır ama 120hz ye göre biraz daha az akışkandır. Ayrıca msı bilgisayarın ekran kartı felan bazı parçaları değişmiyor ama monster'ın değişiyor yani ileriye dönük bir bilgisayar. Örnek olarak ekran kartın eskidiği zaman değiştirebilirsin monster'da fakat msı'da öyle bir şey yok. Ayıca monster alırsan parça değiştirmeden 6 yıl, ekran kartı veya diğer donanaımları güncellersen 10 yıl felan gider. Tabi yine karar senin ama 2 bin tl daha fazla verip msı alma bence.
--- Gönderi Güncellendi ---
Merak etme monster al ram, ekran kartı hdd felan her şey değişiyor fakat msı'da her parça değişmiyor. Bana güven pişman olmazsın. Ayrıca monster'ın ekranı IPS yani arkadan ışık vurduğunda yansıma yapmaz. Fakat Msı led yani yansıma yapar.
--- Gönderi Güncellendi ---
Merak etme monster al ram, ekran kartı hdd felan her şey değişiyor fakat msı'da her parça değişmiyor. Bana güven pişman olmazsın. Ayrıca monster'ın ekranı IPS yani arkadan ışık vurduğunda yansıma yapmaz. Fakat Msı led yani yansıma yapar.
Teşekkürler monster alıcam özelleştirip 8 gb ram daha eklerim yeter herhalde.
Merak etme monster al ram, ekran karı hdd f felan
Rica ederim aynen mesela o da büyük bir fark özelleştirmesinin olması 8 gb ram almasan bile her şeyi çok rahat açar kendine masraf yapma istersen 8gb şuanlık yeterli ilerde gerekir ise alırsın.Teşekkürler monster alıcam özelleştirip 8 gb ram daha eklerim yeter herhalde.