İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Yazılım
  4. İnternet Tarayıcıları / Web Browser
İnternet Tarayıcıları / Web Browser

Mozilla Firefox Türkçe İmla Denetimi

hayranim28.05.20112 cevap3.196 görüntüleme
#1
Mozilla Firefox üzerinde imla denetimi eğer kurmadıysanız yok. Chrome-Chromium kullananlar bilir standart geliyor. Türkçe imla denetimi bir çok açıdan bize kolaylık sağlıyor. Eğer Türkçemizi güzel kullanmak istiyorsak böyle bir eklenti çok işimizi görecek. Firefox üzerinde metin yazabildiğimiz bir yere fare ile sağ tıklıyoruz ve imla denetimini seçiyoruz. Tekrar sağ tıklıyoruz ve Diller üzerinden eğer Türkçe yok ise sözlük ekle işaretliyoruz ve Mozilla Firefox bizi dillerin olduğu sayfaya yönlendiriyor. Türkçe buluyoruz ve eklentiyi kuruyoruz. Bu kadar, kolay gelsin.
Cevaplar
#2
Teşekkürler :)
#3
Sadece facebook için olanı vardı. Bir kaç deneme yaptım hatasız düzeltiyordu.

Mesela; cümleyi kurdunuz arkdşlar yazdınız o cümle içerisinden o kelimeyi otomatik olarak arkadaşlar diye dizeltmekteydi. Aynı zamanda anlam değişmeyecekse o kelime de Türkçe karakter yazılmamışsa düzeltiyordu örnek; gormus-görmüş olarak çevrilirdi hemen. Sıkılıdım zaten dikkat ediyordum kaldırdım.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.