İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Spor
  4. Futbol
Futbol

Önce başarı sonra prim

-Beneficence-24.03.20136 cevap1.022 görüntüleme
2012'den beri7.841 mesaj
#1

Federasyon, 2014 Dünya Kupası eleme grubu maçları bitene kadar prim konusunun gündeme getirilmesini yasakladı. Ay-yıldızlı oyuncular, Brezilya’daki finallere katılma hedefine ulaşamazlarsa prim alamayacaklar


Andorra’yı 2-0 yenmesine karşın ortaya koyduğu futbol beğenilmeyen A Milli Takım’da, “prim konuşmak” yasaklandı. 2014 Dünya Kupası finallerine katılabilmek için puan kaybına tahammülü olmayan ve rakiplerinin oynayacağı maçları bekleyen ay-yıldızlı ekipte grup maçları tamamlanıncaya kadar hiçbir yönetici, teknik adam veya futbolcu prim kelimesini ağzına almayacak ve bu konuyla ilgili açıklama yapmayacak.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve kurmayları, Andorra maçı sonrası yaptıkları değerlendirme toplantısında sık sık gündeme getirilen prim konusuna noktayı koydu.
Romanya ve Macaristan maçları öncesi futbolculara verilecek primlerin açıklanmasının olumsuz etki yaptığını belirten üst düzey bir federasyon yöneticisi, “Milli Takım’ın alacağı sonuçları prim ile ilişkilendirmenin bedelini nasıl ödediğimiz ortada. Son 2 maçtan önce prim konuşuldu. Önce Romanya’ya sahamızda yenildik, sonra Macaristan’dan üç gol yedik. Artık maçlardan önce prim konuşulmayacak. Önce başarı, sonra para. Tek düşüncemiz ve hedefimiz Macaristan karşısında sahadan galip ayrılarak gruptaki iddiamazı sürdürebilmek. Futbolcuların da primle ilgili bir talebi söz konusu değil. Milli Takım, Brezilya’ya gitme hakkı kazanırsa TFF olarak bu başarının karşılığını elbette veririz” diye konuştu.

Prim miktarı azaldı

Futbol Federasyonu’nun geçen yıl yapılan mali genel kurulunda delegelerin onayına sunulan gelir-gider tablosunda A Milli Takım için ayrılan prim miktarının azalması dikkat çektmişti. Bir önceki dönemde A Milli Takım’a 4 milyon 661 bin 215 lira başarı primi verilirken, 2012-13 döneminde bu rakam 3 milyon 193 bin lira olarak karara bağlanmıştı.

Haber Kaynağı:
Cevaplar
2012'den beri2.950 mesaj
#2
milliyetten gidiyon bugün usta :)

orada okuduğun haberi taşıyorsun buraya
2009'den beri10 bin mesaj
#3
Dünya kupasına gidebilmek için elemleri geçmek bile bizim için başarı oldu.

Katkısı olanlara ne kadar teşekkür etsek az...
2011'den beri1.329 mesaj
#4
Tabi olmayacak daha primi hakedecek bişey yapmadılar ,dünya kupasına bi gidelim o zaman düşünürüm :D
2012'den beri728 mesaj
#5
en büyük prim Abdullah Avcı'ya :)
2012'den beri705 mesaj
#6
Bunlara verilecek 5 kuruş bile haram.
2009'den beri3.815 mesaj
#7
para mara vermeyin bunlara ...

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.