İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

Ramazanda Pide Ve Ekmeğe Zam Yok

Guest Part20.07.20104 cevap969 görüntüleme
2009'den beri1.475 mesaj
#1
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayı nedeniyle uygulanacak pide fiyatlarını açıkladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazanda pide fiyatlarının kilogram fiyatının bu yıl da geçen yıl olduğu gibi 3,5 liranın üzerine çıkmayacağını bildirdi.
Balcı, düzenlediği basın toplantısında un fiyatlarında çuval başına 3-4 lira artış olmasına karşın fırıncı esnafının bunu “sineye çekeceğini” ve Ramazan boyunca ekmek ve pide fiyatlarında artış olmayacağını söyledi.
Ekmek fiyatlarında 2002 yılından sonra, 2008 yılında yaşanan kuraklık hariç yılda ortalama yüzde 10-15 oranında artış yapıldığını, 2008 yılında ise bu artışın yüzde 25 düzeyinde gerçekleştiğini hatırlatan Balcı, halen ekmeğin kilogram fiyatının 2,5 lira olduğunu belirterek, Ramazandan sonraya kadar bu fiyatta bir değişiklik yapmayı öngörmediklerini ifade etti.
Un fiyatları dışında esnaf maliyet artışının çalışanlara yönelik ücret farklarından kaynaklandığını kaydeden Balcı, bu nedenle Ramazandan sonra ekmek fiyatlarında yüzde 10-15'lik bir artışın gündeme gelebileceğini ancak bunun en düşük düzeyde tutmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.
Pidenin kilogram fiyatının da Ramazan boyunca 2008, 2009 yıllarında olduğu gibi 3,5 liranın üzerine çıkmaması için federasyon olarak genelge gönderdiklerini açıklayan Balcı, illerin satış fiyatını kendi maliyetlerine göre belirleyeceğini ancak genelde 300 gramlık pidenin 1 liradan, 450 gramlık pidenin de 1,5 liradan satıldığını kaydetti.
Ekmeğin hijyen şartlarda üretim ve satışı için çalışmaların sürdüğünü anlatan Balcı, üretim izni olmayan işletmelerin kapatılması ve kaldırımlarda ekmek satışının önlenmesi için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile işbirliğinin sürdüğünü belirtirken vatandaşların ekmek alışverişi ve tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi için de bastırdıkları afiş ve broşürleri Türkiye genelinde dağıttıklarını söyledi.


kaynak
Cevaplar
2008'den beri8.965 mesaj
#2
Diğer gıda ürünlerine bol bol zam gelir. Sadece pideyle oruç tutmayacak millet.
2008'den beri7.658 mesaj
#3
Burda (Batman) 10 yıldır ekmeğin fiyatı aynı :D
Kalbimizdesin..2009'den beri10 bin mesaj
#4
Pideyi alacak parası olmayanların çoğunlukta olduğu bir ülkdeyiz.

Dün bir amca dolmuşta "eskiden 100 bin yeşil kartlı vardı şimdi 500 bin. herkesin var artık" diye övünüyordum. Ben de dedim inşallah tüm sülalen yeşl karta muhtaç olur da daha ço ksevinir göbek bile atarsın dedim :)
2008'den beri8.965 mesaj
#5
POWER dedi: ↑
Pideyi alacak parası olmayanların çoğunlukta olduğu bir ülkdeyiz.

Dün bir amca dolmuşta "eskiden 100 bin yeşil kartlı vardı şimdi 500 bin. herkesin var artık" diye övünüyordum. Ben de dedim inşallah tüm sülalen yeşl karta muhtaç olur da daha ço ksevinir göbek bile atarsın dedim :)
Vatandaşın bakış açısı çok farklı. Bilmeden memleket çok iyi diyorlar.
Aynı şekilde eczacılara düşman oldular. Adamların suçu neyse.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.