İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. İnternet
  4. İnternet Servis Sağlayıcıları
İnternet Servis Sağlayıcıları

taahhüt

emreleft23.03.20213 cevap802 görüntüleme
2020'den beri97 mesaj
#1
öncelikle herkese merhaba

24 ay taahhütlü vodafone internet kullanıyorum 15 ay doldu geriye 9 ay kaldı internette okuduğuma göre 1 yıl dan uzun süreli taahhütleri istediğimiz zaman bozabiliyoruz ve ücret ödemiyormuşuz birileri beni aydınlatsın şimdi ben caysam ücret ödeyecekmiyim?
👍 1
Cevaplar
2020'den beri259 mesaj
#2
öncelikle herkese merhaba

24 ay taahhütlü vodafone internet kullanıyorum 15 ay doldu geriye 9 ay kaldı internette okuduğuma göre 1 yıl dan uzun süreli taahhütleri istediğimiz zaman bozabiliyoruz ve ücret ödemiyormuşuz birileri beni aydınlatsın şimdi ben caysam ücret ödeyecekmiyim?
Kanunen öyle diyorlar ama okuduklarıma göre bizlere başka şeyler de imzalatarak bunun önüne geçiyorlarmış. Yani her şekilde kaybeden biziz.
👍 1
2020'den beri11 bin mesaj
#3
Hayır tabii.
Sorun yaşıyorsanız bozabiliyorsunuz, yoksa yok.
👍 1
2017'den beri10 bin mesaj
#4

Kafa Karıştıran Detay “1 Yıldan Uzun Süreli Abonelik Sözleşmesi Meselesi”

6502 Sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanuna göre Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

Kanunda açıkça belirtilen bu husus abonelik sözleşmeleri ile ilgilidir.

Örnek verecek olursak normal bir sabit telefon aboneliğiniz var, sözleşmeyi 2 yıllık yaptınız. Ama bir taahhüdünüz yok. 15 inci ayda ben bu sözleşmeyi feshediyorum diyebilirsiniz. Fesh ettiğiniz sözleşme için sizden herhangi bir cezai şart talep edemezler.

Ancak 24 ay kalma sözü ile size bir sabit hat tesis ettiler ve aylık 29 lira olan ücreti 19 liraya düşürdüler, ayrıca telefonu da bu söz karşılığı kullanımınıza verdiler. İşte bu sözleşmeyi de 15 inci ayda fesh edebilirsiniz. Ancak yönetmeliğe göre yapılan indirimleri ve verilen cihazı bedelini ödemek zorundasınız.

Burada karıştırılan iki husus abonelik sözleşmesi ve abonelik sözleşme taahhüdü dür.

1616447821136.png
👍 1

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.