Merhaba 22.09.2019 da vatandan Xiaomi redmi note 7 aldım 2 ay sonra hayalet ekran sorunun oldu para iadesi istedim kabul etmediler tamir yaptılar geri aldım telefonu mu şimdi aradan 1 ay geçti gene aynı sorun oldu para iadesi almak için ne yapabilirim
Tüketici hakları
Cevaplar
6 aya kadar üründe bir sorun çıkarsa mağaza para iadesi yapma hakkına sahiptir ama sizin 3 defa arıza yaparsa isteme hakkınız var diye biliyorum.
👍 1
https://forum.shiftdelete.net/threads/garanti-tamir-suresi-tuketici-haklari-internetten-ve-magazadan-alisveris-thh-ayipli-mal-iade-degisim-tamir-sikintilarinizi-yaziniz.650158/
konumda ayrıntılı bi şekilde yazdım, inceliyebilirsiniz.
konumda ayrıntılı bi şekilde yazdım, inceliyebilirsiniz.
👍 1
4 ay içinde aynı sorun oldu 2 kez ben para iadesi alabilir miyim
Aynı sorun bir kez dahi tekrarlansa para iadesi isteme hakkınız doğar, alabilirsiniz yani... Arıza raporlarını iyi saklayınız, tüm süreci belgeleriyle muhafaza ediniz.
Hayalet ekran oldu 2 ay önce garantiye verdim tamir edildi ekran ve şimdi gene oldu aynı sorun para iadesi nasıl alabilirim tetikçi hakem heyetine mi gideyim direk yoksa vatan bilgisayar da yeniden garantiye mi yolayayim yada garantiye yollayıp hiç bir işlem yapılmamasını sadece sorunun ne olduğunu mu öğreneyim öyle mi thh ye basvurayimPARAzitCELL dedi: ↑Aynı sorun bir kez dahi tekrarlansa para iadesi isteme hakkınız doğar, alabilirsiniz yani... Arıza raporlarını iyi saklayınız, tüm süreci belgeleriyle muhafaza ediniz.
Vatan bilgisayar ise garanti ile ilgilenen firma ki daha önce oraya verdiğini yazmışsın, o zaman yine vatan bilgisayara gidecen ve dilekçe ekinde telefonunu iade için verecen. Dilekçende aynı arızanın birden fazla vuku bulduğunu ve para iadesi istediğini açıkça yazacan (dilekçeden bir de kendine fotokopi al ki yarın öbürgün bize dilekçe vermedin demesinler). Ve gerisini onlar 20 işgünü içerisinde sonuçlandırmak zorundalar... Bu zaman zarfında iade kararı verilirse paranı alırsın yok eğer sorun çıkarırlarsa verdikleri raporuın aslı ile thh'ye başvurmak zorundasın.
Çok teşekkür ederim dilekçenin örneği var mıPARAzitCELL dedi: ↑Vatan bilgisayar ise garanti ile ilgilenen firma ki daha önce oraya verdiğini yazmışsın, o zaman yine vatan bilgisayara gidecen ve dilekçe ekinde telefonunu iade için verecen. Dilekçende aynı arızanın birden fazla vuku bulduğunu ve para iadesi istediğini açıkça yazacan (dilekçeden bir de kendine fotokopi al ki yarın öbürgün bize dilekçe vermedin demesinler). Ve gerisini onlar 20 işgünü içerisinde sonuçlandırmak zorundalar... Bu zaman zarfında iade kararı verilirse paranı alırsın yok eğer sorun çıkarırlarsa verdikleri raporuın aslı ile thh'ye başvurmak zorundasın.
Hocam seçimlik hakkınızı iade olarak kullanmışsınız fakat servis bunu yoksayarak tamir etmiş. THH'ye başvurun.Merhaba 22.09.2019 da vatandan Xiaomi redmi note 7 aldım 2 ay sonra hayalet ekran sorunun oldu para iadesi istedim kabul etmediler tamir yaptılar geri aldım telefonu mu şimdi aradan 1 ay geçti gene aynı sorun oldu para iadesi almak için ne yapabilirim
👍 1