İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

VDSL2 Rehberi

Hakkı Alkan12.08.200816 cevap5.002 görüntüleme
Hakkı Alkan Yönetici
2005'den beri14 bin mesaj
#1


Uzun süredir beklenen süper hızlı internet VDSL2, ShiftDelete.Net Test Merkezi'nde. Hızı ve performansı, bilinmesi gerekenler, ipuçları...

Türk Telekom'un sunduğu süper hızlı internet hizmeti olan VDSL2 ile saniyede 32 megabitlik trafik, sunuluyor. Şu sıralar birçok kullanıcının başvurduğu, yanıt almakta geciktiği, teknolojisini merak ettiği bu hizmet, bir süredir ShiftDelete.Net Test Merkezi'nde kullanılıyor. Editörlerimizin deneyimleri ve hiçbir yerde anlatılmayanlar, çok yakında ShiftDelete.Net'te.

:: VDSL2 kullanıcıları bu başlık altında deneyimlerinipaylaşabilirler.

SDN – http://shiftdelete.net
Cevaplar
2006'den beri30 mesaj
#2
Hayırlı olsun VDSL2'lere. Bu arada mümkünse test ederken cfosspeed diye programin ekran görüntüsünü isterim. O programla canlı olarak kb/s olarak download ve upload hızı gösterir, anında ping gösterir.

Burda örnek;
1 mbit hızında kablonet kullaniyorum;

Turuncu olan download,
Yeşil olan upload,
Yukaridaki beyaz olan ise ping gösterir.
2008'den beri1.653 mesaj
#3
hayırlı olsun troy.
2008'den beri10 mesaj
#4
aslında biraz ilginç bir durum ben bilgisayara usb den flash diskle bir şey kopyalamaya çalıştığımda vista işletim sisteminde 20 mb yi buluyor geçmiyor fakat :) aynı şekilde adsl modem üzerinden ağ bağlanltısı kurdugum 2. bilgisayarımdan dosya aktarmaya kalktığımda 14 mb yi geçmiyor aktarım hızı bu pc içindeki dosya aktarım hızını tam hatırlamıyorum ama tahminimce 30 mb civarında olacaktır şimdi merak ettiğim konu pc nin kendi içinde aktarım hızı böyle gerçekleşiyorsa km lerce uzakaki bir yerden bir dosyayı nasıl bu kadar hızlı alabilecez tamam optik ti sanırımöyle bişey dide nasıl olacak biri bana yardımcı olsun saten uyku moduna geçtim geçecem kafam iyice karıştı birisi bu konuda aydınlatırsa sevinirim
2008'den beri7 mesaj
#5
bu konuda çok tecrübe sahibi olduğum için bende bir iki screenshot gönderyim dedim testleri kendi marka modem üzerinde yaptım. üstteki resimde VDSL2 nin perfomasını görebilirsiniz altta ise notebookun hdd yetişmediği için hızın nasıl düştüğünü

genel olarak aynı hızdaki ADSL ye göre teknik avantajları olduğu için daha hızlı çalışan (encapsulation falan yapmadığı için) ve VDSL modemlerde kullanılan CPU nun daha hızlı olduğundan performans beklenenin üzerinde.

teknik olarak öğrenmek isteyen olursa yardımcı olabilim.


2007'den beri25 mesaj
#6
cemuysal dedi: ↑
bu konuda çok tecrübe sahibi olduğum için bende bir iki screenshot gönderyim dedim testleri kendi marka modem üzerinde yaptım. üstteki resimde VDSL2 nin perfomasını görebilirsiniz altta ise notebookun hdd yetişmediği için hızın nasıl düştüğünü

genel olarak aynı hızdaki ADSL ye göre teknik avantajları olduğu için daha hızlı çalışan (encapsulation falan yapmadığı için) ve VDSL modemlerde kullanılan CPU nun daha hızlı olduğundan performans beklenenin üzerinde.

teknik olarak öğrenmek isteyen olursa yardımcı olabilim.


Dostum nerde otuyorsun... Ve kimsede VSDSl2 yokken bu testleri nasıl yaptın? Ttnet çalışaı falan mısın acaba ?
2006'den beri30 mesaj
#7
Öyleyse en azından C2D ve Sata II 10.000 rpm sistem gerecek herhalde.o.O
2008'den beri7 mesaj
#8
ben modem üreticisi firmada ürün yöneticisiyim bu da bizim VDLS2 modemimizin testleri testler gerçek TT hatlarında yapılmıştır. aslında birçok test var ama ben sadece 1 tanesinin görüntüsünü gönderdim.

bu arada ekran görüntüleri notebookuma ait. aslında 7200 rpm lik hdd olan bir pc çok fazla zorlanacağına inanmıyorum yani.

ADSL de giden gelen paketler ATM encapsotion maruz kaldığı için hattan tam performans alamıyorduk ancak VDSL 2 de tranmisyon tamamen IP üzerinden yani ethernet paketleri geçtiği için normal bir ethernet bağlantısından farkı kalmıyor. zaten VDSL 2 nin teoride çalışma hızı 100 Mbps /100 Mbps yani ethernet ile aynı. ancak bu hıza malesef ancak 500 m altında ulaşılabiliyor. bu arada söylediğim değerler şuan çalışan tt altyapısı için geçerli değil çünkü tt şuan 17a profilini çalıştırıyor bu da en fazla 100 Mbps / 60 Mbps desteklemesi anlamına geliyor. yaklaşık 700 m de gördüğüm ortalama değeler ise 85 Mbps / 43 Mbps dır.

kimse bilmeden yok çalışmaz yok tt nin altyapısı yetersiz şeklinde yazılar yazmasın lütfen ben gerçek saha test sonuçlarına göre konuşuyorum.

ancak bir gerçekte tt nin her santralını kablo altyapısı iyi olmayışı yani bazı hatlarda 1 Km bile VDSL2 nin hiç oturmadığıda oldu. yani kullanıcının şansının bir bakıma iyi olması da gerekli.
Hakkı Alkan Yönetici Konuyu açan
2005'den beri14 bin mesaj
#9
İlk izlenimlerimizi yakında paylaşacağız.

Ancak bazı sıkıntılar nedeniyle inceleme süresini biraz daha uzattık.

Bunları sadece başlıklar halinde vereceğim, detaylı açıklama yazıda olacak.

Hız, 16 Megabit. Nedeni ise santrale olan uzaklık.

Modem 2 kez patladı. Nedeni araştırılıyor.

Yurtdışına çıkışta sanki biraz yavaşlama var gibi...

Devamı çok yakında...
2008'den beri2.773 mesaj
#10
Sevgili Cem Gördüğüm kadarıyla Sen bile endişelisin bu konuda :) şöyle bi Durum var ki Şu anda VDSL2 kullanıcılara verilirse sonuç felaket olur o belli zaten :D
2008'den beri7 mesaj
#11
@Stone
ADSL kadar kolay olmayacağı kesin ancak ADSL nin ilk günleri kadar felaket olmayacağıda kesin herkez çok tecrübe kazandı.

@Troy
mesafeniz ve modeminiz ne marka acaba

bir şey daha eklemek isterim modem ve VDSL2 sistemi çok stabil yani 1 haftada 1 kere bile kitlenme veya hattan düşme olmadı. bu sırada hata tam kapasite yüklenerek zorlamaya yapıyorum.

Aslına bakarsanız hattınızdan VDSL çalışıp çalışmayacağını kendinizde bulabilirsiniz. bunun için modem arayüzne girip ADSL hattınızın zayıflama(Attenuation) ve gürültü (SNR) seviyelerini kontrol etmeniz yeterli olcaktır. burada zayıflama değerinin düşük 10db SNR yüksek olmsı 30-40 db olması beklenmelidir. Bu değerler hattınızın VDSL2 de 32 megabitte sorunsuz çalışacağı anlamına gelir. ancak bu durumda bile %100 garanti veremem ancak %90 diyebilirim.
Hakkı Alkan Yönetici Konuyu açan
2005'den beri14 bin mesaj
#12
Ofisimiz, 1,5 kilometreden uzakmış söylenenlere göre. Santral nerde bilemiyorum. Modemin markası ZTE diye hatırlıyorum.
2008'den beri5.667 mesaj
#13
Troy dedi: ↑
Ofisimiz, 1,5 kilometreden uzakmış söylenenlere göre. Santral nerde bilemiyorum. Modemin markası ZTE diye hatırlıyorum.
VDSL için Kablo parası alıyorlar yani santıraldan dükana kadar ne kadar kablo gidiyorsa okadar para alıyorlar dorumu?
Hakkı Alkan Yönetici Konuyu açan
2005'den beri14 bin mesaj
#14
Öyle bir ücret yok. Yanlış bilgi gelmiş sana. Telefon kablosundan çalışıyor VDSL2 de.
2008'den beri7 mesaj
#15
Troy dedi: ↑
Ofisimiz, 1,5 kilometreden uzakmış söylenenlere göre. Santral nerde bilemiyorum. Modemin markası ZTE diye hatırlıyorum.
hattınız biraz kötüymüş 1.5 Km 32 bit rahat çalışması lazım benim kullandığım hat 2.3 km ve 22 mbit de oturuyor. ve şebeke çok kötü burada, yani bu durumda yapacak birşey yok.... modemin patlaması ilginç olmuş.... VDSL driver versiyonun tarihine bakın en son güncel olması hattın daha stabil olması anlamında daha yardımcı olur.
Hakkı Alkan Yönetici Konuyu açan
2005'den beri14 bin mesaj
#16
Yine geldiğinde operasyonlara devam ;)
2008'den beri7 mesaj
#17
bu da en yeni VDSL2 ekran görüntüleri vdsl in geleceği ile bilgi sahibi olmak için bizlere fikir verebilir. kullanılan hız profili 85/50 Mbps

bu arada grafik utorrent den alınmıştır zaten bilmeyen yok hızdaki düşmenin sebebi eklediğim dosyanın donwload olup bitmesi malesef cok hızlı olduğu için süreki 70MB/s ile download yapamıyorum yani aslında heşeyin bir oluru var :))


Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.